På visit i Yosemite National Park

 Yosemite National Park

Beliggenhed: Den østlige centrale del af Californien USA.
Størrelse: Den er i alt 3.080 km² stor.
Entrepris: 20 Dollars pr. bil pr. uge
Transport i parken: Der er indsat shuttlebusser som kører gratis rundt i parken, så det kan være en god ide at stille bilen og tage dem rundt til de største seværdigheder. Hermed sparer du tid på at holde i kø og finde parkering.
Overnatning: Der er gode muligheder for overnatning hvis du er ude i god tid. (nogle måneder i forvejen).
Mulighederne er teltlejre, lodges, hytter, feriehuse og forskellige campingpladser samt flere hoteller mm.
Højeste vandfald: Nordamerikas højeste vandfald ”Yosemite Falls” på 739 meter.

 

Fakta:

Yosemite Nationalpark er en fantastisk flot nationalpark beliggende i den østlige del af Tuolumne, Mariposa og Madera området i den øst-centrale del af Californien. (Der er ca. 3 timers kørsel fra San Fransisco).
Parken er kendt for spektakulære granitklipper, vandfald, rene vandløb, mammuttræer og biodiversitet. Ca. 95 % af parken er ren vildmark.
Yosemite Park dækker et areal på 3.080 km² og strækker sig over de vestlige skråninger af Sierra Nevada-bjergkæden. Parken ligger mellem 600 og 4000 højdemeter, der kan derfor godt være ret koldt på toppen og der var endda sne på toppen af bjergene. Kold fornøjelse i shorts vil jeg bare lige sige 😉

 

[columns] [span4]

Yosemit National park

[/span4][span4]

Yosemit National park

[/span4][span4]

Yosemit National park

[/span4][/columns]

 

Parken opstod da istidens gletchere udhulede dalen, der nu alle munder ud Yosemite Valley med hver deres vandløb og vandfald.

[columns] [span6]
Yosemit National park[/span6][span6]


Yosemit National park[/span6][/columns] Parken besøges årligt af omkring 3,7 mio. mennesker hvoraf de fleste bruger tiden i Yosemite Valley som er 18 km² stor. Det er også her besøgscenteret ligger. Her er et lille museum, et galleri og en lille souvenirshop.
Der er på strækningen gode veje og parkeringspladser til at holde ind og nyde det flotte landskab, rige plante- og dyreliv, eller vandre en tur.
Jeg har hørt flere snakke om lange bilkøer og svært befærdede vandrestier i sommermåneder da infrastrukturen har svært ved at klare de mange gæster, men det var heldigvis ikke noget vi mærkede det store til i starten af juni 🙂

Et andet populært sted i parken er Glacier Point hvor man fra 2200 meters højde får en fantastisk udsigt over dalen. Vær opmærksom på at vejene hertil typisk er vinterlukkede pga. sne og åbner omkring maj/juni.

Glacier Point Yosemite National Park

Glacier Point

Tioga Road er en del af Highway 120 og går tværs igennem parken over Sierra Nevadas bjerge og ud på den anden side af bjergkæden. Her kan man f.eks. køre videre til Las Vegas som vi gjorde. (ca. 100 km. lang/3 timers kørsel).

Tip: Kom gerne tidligt inden kl 9, så du undgår bilkøer ved indgangen til parken.

 

Min anmeldelse af parken

Vi besøgte egentlig mest parken grundet beskrivelsen i “Turen går til” og fordi det lå godt på ruten gennem Californien. I og med vi ikke havde undersøgt stedet hjemmefra kom vi ikke med de store forventninger, og blev derfor overvældet af indtryk fra denne park. For det første havde det i en periode været meget tørt så ved indgangen til parken var der flere steder store udbrændte sletter. Det var lidt vildt og også lidt skræmmende at se naturens kræfter og vejrets påvirkning. Derefter kørte vi fra bunden af parken og op i bjergene hvor landskabet aldrig var det samme var helt fantastisk. Vi kørte fra 30 grader og shorts op i bjergene til flere tusinde højdemeter og sne. Det var de vildeste kontraster og utrolig smukke udsigter der mødte os undervejs.
Vi gjorde nogle gode stop og gik nogle mindre ture for at se vandfald, vandløb og nogle af de mange smukke udkigspunkter.
Da vi ikke havde mulighed for at nå ud af parken samme dag og der var udsolgt på samtlige campingpladser blev vi nødsaget til at overnatte i camperen. Det var en interessant nat. Vi havde lagt os til at sove lige så stille og lige da jeg var ved at falde hen vågnede jeg ved lyden af et dyr der hylede helt vildt. Skulle jeg give et skud i tågen vil mit bud være en Ulv. Vi kunne samtidig høre noget rumstere ude foran camperen. jeg skal ærligt indrømme at pulsen var lidt høj, og vi turde ikke kigge ud for at se hvad det var. Vi lå bare helt stille og lyttede!
Efter en halv times tid kunne vi ikke høre mere og kiggede ud af vinduet. Der var ikke noget og vi hørte heller ikke mere resten af natten. Den nat kunne have endt i hvad som helst, men endte heldigvis fredeligt. Hvis jeg en dag skulle være så heldig at komme tilbage tror jeg at jeg vil foretrække at få bestilt plads på en campingplads i god tid, ikke mindst fordi det andet ikke er tilladt.
Næste morgen kørte vi videre gennem parken og mod Las Vegas.

 

Det er en imponerende nationalpark med nogle enormt flotte vandfald og vilde naturskabte kontraster.

[columns] [span4]

Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Dyr i Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Yosemite National Park

[/span4][/columns] [columns] [span4]

 Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Yosemite National Park

[/span4][/columns] [columns] [span4]

 Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Yosemite National Park

[/span4][span4]

 Yosemite National Park

[/span4][/columns]
Del:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?