5 grunde til at rejse til Marokko

5 grunde til at rejse til Marokko

Efter at have fortalt lidt om vores mange oplevelser og indtryk i Marokko, er du nok ikke tvivl om at det har været en anderledes rejse. En rejse til en anden verden og et nyt kontinent. Der har været ting vi var vildt begejstrede for og ting, hvor der efter vores mening, er plads til forbedringer. Ikke desto mindre er vi enige om at det har været en fantastisk tur, og at Marokko uden tvivl er et besøg værd. Mangler du alligevel lige det sidste til at blive overbevist, er her 5 gode grunde.

 

1. En anden kultur

Det var lidt af et kulturchok at lande i Marrakesh og vi skulle lige vænne os til det hele. Varmen var hed og normerne langt fra de danske. Efter et par dages akklimatisering var vi dog ret solgte. Der er anderledes på den vildt charmerende måde. Det er som at blive taget tilbage i tiden til dengang hvor det var mændene der forsørgede, kvinderne der syslede og æslerne der gjorde arbejdet. De røde bygninger, mange snørklede gader og farverige mønstre er lig med Marokko – og vi elskede det!

autentisk Marokko

2. Magiske markeder

Tæpper, krukker, lerfade, tørklæder, krydderier, frugter, grøntsager… jeg kunne blive ved. Det bugner af lækkerier på de mange markeder, der kan få enhver til at slå øjnene op. Vi besøgte mest af alt de store pulserende markeder i Marrakesh og Agadir. Jeg gad godt have lavet stop ved nogle af de lokale markeder i bjergene som i disse små samfund er ugens højdepunkt. Der samles hele landsbyen og fylder lagret op til ugen der kommer, samt sælger deres afgrøder og kreationer.
Der er en helt særlig stemning på Djemaa el-Fna, men generelt er det super charmerende at være en del af bylivet og overvære de lokales daglige indkøb og små handler. Her er alt hvad landet producerer ligesom samlet under et tag. Jeg elsker at gå på marked, men har ikke oplevet den samme stemning som på markederne i Marokko.

Markeder i Marokko

3. 1001 nats eventyr

Lokale åbner deres hjem som små riads. En riad er typisk et overnatningssted udsmykket i de flotteste mønstre af de fineste materialer i skønne omgivelser med en lille have i midten. Stemningsfulde markedspladser med duften af krydderier og mynte the, sydende gryder og masser af farverige klæder. Hennamalere, slangetæmmere og mavedansere. Flotte arkitektoniske moskeer og paladser fra kolonitiden, der pryder byen. Alt sammen noget der gør man føler sig hensat til 1001 nats eventyr.

1001 nats eventyr

4. Naturen

Kontrasterne i naturen er enorme og det imponerede os helt vildt. Landskaberne gik fra at være grønne og frodige til golde sletter som fik tankerne hen på den Australske outback. Indimellem bor berberne, som vi gerne vil tilbage og se mere til. I det hele taget vil vi bare rigtig gerne have trekket i Atlas bjergene og været lidt mere ude i den flotte natur. Der er meget smukkere end vi havde drømt om.
Ørkenen er et kapitel for sig selv. Det var virkeligt fantastisk at se solen stige op og ned over de uendelig sanddyner. Det er ikke nogen billig affære, men det kan og må man ikke snyde sig selv for når nu man endelig er der.

Ørkensafari i Marokko

5. Et land med mange muligheder

En af grundene til at vi valgte Marokko var blandt andet at det var muligt at opleve storby, natur og strand på en og samme tur. (Og naturligvis de yderst behagelige temperaturer). Vi elsker en god blanding af en masse gode oplevelser for bagefter at få en dukkert og kunne slå os ned i en solstol mens alle indtrykkene fordøjes.

Riad i Marrakech

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?