10 tips til en billig storbyferie

Big Ben London

En storbyferie kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvis ikke man tænker sig lidt om. En god start er at være bevidst om sine valg og måske træffe nogle andre lidt billigere valg. På den måde kan man spare mange penge uden egentlig at gå på kompromis med rejsen. For at få pengene til at strække lidt længere og hjælpe dig til at få øje på hvor der kan spares, har jeg samlet 10 gode tips.

 

1. Dealsites 

Er et godt sted at starte. Der er tit gode rabatter at hente, især hvis I er et lige antal (2,4,6 fx.), således at det kan gå op med dobbeltværelser. Her er det ofte muligt at få en pakkerejse med fly, hotel og måske endda transfer til 50 %. Udover at spare penge er det et godt sted at hente inspiration til noget du måske ikke havde overvejet.
Se her hvor jeg finder de gode tilbud.

 

2. Optjen point

Jeg er f.eks. medlem af SAS og deres star alliance. Derved optjener man point hver gang og kan til sidst få en rejse gratis.(det kan godt tage noget tid). Mange andre flyselskaber har samme ordning, så tjek op på mulighederne og se hvad du vil kunne få mest ud af. Det samme kan du gøre med hoteller f.eks. via Hotels.com eller booking.com. På den måde kan du få råd til en ekstra getaway i ny og næ.

 

3. Transport

Flybilletter er ofte den dyreste post. Priserne kan ændres markant og det er ikke noget vi selv kan styre. Tjek derfor op på hvor det er billigt at flyve hen. Jeg går typisk ind på Ryan Air eller Norwegian’s hjemmesider og indtaster den lufthavn jeg vil flyve fra og ser mulighederne. Der kommer nye spændende destinationer hvert år, som er oplagte at kigge lidt nærmere på.
Alternativt prøver jeg lidt forskellige indtastninger på søgemaskiner som Momondo. Her kan du også oprette en prisagent, som holder øje med priserne og giver besked når prisen er faldet.
Hvis du vælger en destination tæt på er det måske en mulighed at køre selv, tage tog eller bus?
Under ferien er offentlig transport altid at foretrække hvis man leder efter den billigste måde at komme rundt på.

 

4. Vær fleksibel

Der er mange penge at spare ved at rejse midt på ugen fremfor weekender og helligdage. Det siges at tirsdag er den billigste dag at rejse på og du kan ligledes med fordel booke din flybillet midt på ugen fremfor i weekenden for prisen på fly varierer også af og til henover en uge. Samtidig undgår du kø ved de store attraktioner og typisk er der også billigere hotelpriser at opnå.

 

5. Rejs med håndbagage

Typisk er der dumme ekstra gebyrer for at indtjekke bagage som let kan spares væk. Når vi snakker storbyferie er det samtidig nok de færreste der rejser mere end 1 uge (ihvertfald i Europa), og så burde det være nok med de 10 kg. man må medbringe i håndbagage. Det er et let sted at spare penge.

 

6. Vælg en billig destination

En ting er transportudgifterne er billige, men en anden er leveomkostningerne når du når frem. Ønsker du en billig storbyferie er det måske værd at tænke lidt alternativt og ud af boksen. Der er stor fokus på de østeuropæriske storbyer i øjeblikket. F.eks. Riga, Tallin og Warszawa synes jeg da kunne være er super interessante rejsemål. Søger du et alternativ til dyre Barcelona var det måske værd at overveje Madrid. Budapest og Prag er ligeledes stadig billigt og fyldt med masser af oplevelser og udbud… og sådan kunne jeg blive ved 🙂

 

7. Benyt dig af gratis oplevelser

Der er masser af storbyer hvor du kan finde lokale guider, der viser dig rundt i deres by mod lidt drikkepenge. Konceptet er at man betaler hvad man har lyst til efter endt tur. Så er det op til din egen moral og økonomi af bestemme, hvor stort beløbet skal være. Sådan var det ligeledes da jeg var på vinbar med veninderne i BerlinDet samme gælder lokale museer hvor de ofte har 1 ugentlig eller månedlig dag hvor det er gratis at komme ind. Husk derfor at tjekke op på det og planlægge efter det.

 

8. Planlæg din tur

Apropos planlægning så er det vigtigt at finde ud af hvad byen har at tilbyde. Hvor er det billigst at bo? Hvor finder du de mest lokale og gode spisesteder? Sker der noget i byen mens du er der og skal turen planlægges lidt efter det?
Måske er det billigere at købe billetter til attraktioner hjemmefra og så slipper du ovenikøbet for at stå i kø. I flere byer er der ligeledes en ugentlig eller månedlig dag hvor det er gratis at besøge udvalgte museer. Husk derfor at undersøge mulighederne og planlægge hvad du gerne vil se.
Der skal selvfølgelig være plads til spontane aktiviteter, men personligt finder jeg en stor glæde i at researche på den kommende destination.

 

9. Rejs med ligesindede

Det er vigtigt at afstemme forventninger med dem du rejser sammen med, hjemmefra. Det nytter ikke noget at du gerne vil have en billig ferie og så bliver lokket på adskillige gourmetrestauranter og dyre byture undervejs. Samtidig er det ultimativt det vigtigste at afstemme forventningerne for at alle får en god tur og I undgår konflikter.

 

10. Hold øje med rabatter

Hvis I er mange der rejser sammen kan der være gode rabatter at hente. Det kan være alt fra transport hvor det kan være billigere at køre selv fordi I er flere om at dele udgiften, hotelværelser med ekstra opredning til grupperabat ved indgang til diverse seværdigheder. Vær ligeledes opmærksom på gode studierabatter hvis du er studerende og husk dit kort 😉

 

 

Har du andre gode tips til at spare penge på storbyferien? 

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?