Vandring ad Øhavsstien på Ærø

øhavsstien Ærø

God afmærkningen af stien

 

Afstand: Turen er ca.16 km.

Tid: Turen tager ca. 4 timer i et godt tempo

Sæson: Ruten kan godt være meget smattet hvis vejret har været vådt, men med det rigtige fodtøj kan den tages året rundt

 

Da vi var på Ærø i Kristi Himmelfarts ferien 2015 havde vi snakket om at vi gerne ville vandre fra Marstal til Ærøskøbing den ene dag. Mine forældre anbefalede os derfor Øhavsstien.
Her går man langs vandet ad bakker, marker og skov. Rigtig smuk og fredfyldt tur.
Lidt længere end ellers tilregnet da mine forældre havde forestillet sig vi kun skulle tage stien det sidste stykke, men vi valgte uvidende at følge den hele vejen. Så det var godt vi altid er klar på en god udfordring 🙂

Vi startede ad ”Port 7” i Marstal. Herefter gik vi til svinget mod Kragnæs. Her stødte vi på alle løberne der var ude og løbe Ærø multi Marathon. Dem mødte vi nogle gange på turen. Nogle med mere energi end andre.
Det var nu ret hyggeligt at se på 🙂

Ø-havsstien på Ærø

Kort ved port 7

Vejret var lidt blandet. Sommetider kom der en lille byge, men heldigvis ikke noget vi blev våde og kolde af. Kenneth fik lidt halvvåde sko da han havde fået forlagt vandreskoene i bilen i Svendborg og derfor måtte tage sig til takke med sine sneakers.
Men vi havde en lille snack og lidt vand med og holdte humøret højt hele vejen.
Efter svinget ud af Marstal mod Ommel drejer man ret hurtigt ud på markerne ved Kragnæs, ud til Jettestuen og ind på stien som man følger langs vandkanten til Rise. Det var så smukt! Og hvilken ro. Sommetider skulle vi endda ud på marken mellem køer og heste. Vi kiggede tit på hinanden og spurgte ” Kan det virkelig passe” og kort efter kom der et skilt der bevidnede at vi var på rette spor.

Vandring ad Ø-havsstien på Ærø

Stien er rigtig godt afmærket og det gælder bare om at tage vandreskoene på (Gerne nogen der kan holde til lidt af hvert), en vindtæt jakke, lidt at drikke og måske også lidt at spise med, og ikke mindst det gode humør så skulle du være sikret en skøn, forfriskende tur. Har du længere tid til rådighed og lyst til at overnatte i naturen er der gode faciliteter for dette på Ærø.

 

Læs mere om ruten her:
http://www.detsydfynskeoehav.dk/pdf-filer/%C3%98havsstien/Foldere/Foldekort%207%20DK.pdf

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *