Hurra, bloggen har fødselsdag!

Fødselsdag

Tro det eller ej, det er nu 1 år siden at bloggen gik i luften. Et helt fantastisk år som har beriget både med store oplevelser, men også erfaringer med at drive bloggen. Det har virkelig været en udfordring af de gode.
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker at rejse og det at have et sted at dele ud af mine erfaringer og fortælle vidt og bredt betyder alt. Og uden jer kære læser var det godt nok ikke meget ved. Jeg elsker at I læser med og kommer med en masse skønne kommentarer, som virkelig giver liv til bloggen, – bliv endelig ved med det!

 

Sådan startede bloggen..

Jeg finder selv stor inspiration i rejseblogs generelt og derigennem fik jeg også lysten til at starte min egen. Jeg manglede et sted at dele de mange gode erfaringer jeg havde fået i bagagen og forevige oplevelserne fra den store verden. Det var ligesom om tripadvisor ikke helt var tilstrækkeligt længere og samtidig var ønsket om egen platform opstået.
Heldigvis har jeg en sød kæreste som var klar til at bakke mig op med det tekniske. (Det skal ikke være nogen hemmelighed at det ikke er min stærke side). På den måde gik vi i gang med at brainstorme og skabe bloggen. En proces der skulle vise sig at give et par grå hår hen ad vejen og tage mere end et par dage, men det har været det hele værd. Målet var at få bloggen færdig til vi skulle på rundrejse i Singapore og Indonesien August 2015 og det lykkedes heldigvis.

Singapore

For at nå til resultatet som du ser i dag var er en masse ting at tage stille til. Skulle den være på Dansk/Engelsk?, Hvordan skulle den se ud?, Hvilke funktioner var vigtige? og hvem skulle den hendvende sig til?
Alle spørgsmål og mange flere som jeg valgte at tage stilling til hen ad vejen, rette til, og som kun har gjort mig klogere og bloggen bedre. Fra starten har der dog været nogle klare mål og ønsker for Helles Univers som har taget tid, men som jeg gør alt for at efterleve.

 

10 mål for bloggen:

 1. Den skulle fra starten være bygget på eget domæne
 2. Der skulle skabes et flot design som er nemt at nagivere i
 3. Bloggen skulle være skrevet på dansk
 4. Der skulle være masser af billeder til at inspirere læseren
 5. Den skulle henvende sig til andre end bare venner og bekendte
 6. Den skulle indholde gode facts og være fyldt værdifulde erfaringer
 7. Den skulle være skrevet fra mit personlige perspektiv
 8. Den skulle indeholde både små getaways i Danmark såvel som større rundrejser i verden
 9. Den skulle indeholde anmeldelser af både hoteller, feriecentre, weekendophold og ikke mindst min store passion: God mad
 10. Der skulle være plads til de små sjove historier og spændende gæsteblogindlæg

Blogging

Den største udfordring har klar været det layoutmæssige og set i bagspejlet havde det nok været nemmere at starte på en platform som blogger delight eller lignende, omvendt er der bare så mange fordele ved at have sin egen platform. Bla. bryder jeg mig ikke om de mange reklamer og pop ups  der er på nogle blogs. Og samtidig er der er så mange andre ting man heller ikke selv har indfyldelse på. Jeg er derfor glad for resultatet og det håber jeg naturligvis også I er 😉
Som altid lutter jeg gerne øre hvis I har nogle gode ideer til hvordan bloggen kan gøres endnu bedre. Smid endelig en kommentar herunder eller send en mail til helle@helles-univers.dk.

Teknologi på rejsen

10 ting jeg har lært:

 1. At det ikke er noget man bare lige gør. En blog kræver kærlighed, tid og grundighed!
 2. At finde mig selv og bloggens stil
 3. At gøre indlæggene mere personlige og læservenlige
 4. Hvor fantastisk det føles at kunne give sine erfaringer videre
 5. Hvor meget det betyder at være i dialog med læseren
 6. Hvor stor en udfordring teknik og layout kan være
 7. Hvor tidskrævende det er at holde bloggen ved lige
 8. Hvor vigtigt de sociale medier er
 9. SEO, et ord jeg aldrig havde hørt om før (handler om hjemmesidens synlighed)
 10. Hvor mange regler der findes på området, som er vigtige at forholde sig til

 

1 år på bagen:

Det har været et år fyldt med oplevelser. Årets højdepunkt har uden tvivl været rundrejsen i Singapore og Indonesien i August 2015. En tur der bød på alt fra lækre hvide sandstrandeIndonesisk mad, trekking og mødet med både aber og Komodovaraner for første gang.
Der har efterhånden dannet sig en ret stor kærlighed til Asien og det er ikke sidste gang vi besøger denne del af verdenen.

Monkey forrest Bali

Det har samtidig været et år hvor skiferie som rejseform for alvor fik fejet benene væk under mig. Desværre fik jeg pådraget mig en skade som jeg stadig bøvler med og som sætter en stopper for vandrerejser pt. Ærgeligt da vi havde drømt om at sommeren skulle bruges på en tur til Caminoen eller Island, men de render jo heldigvis ingen steder.

Skiferie Valloire Frankrig

En stor del af årets indlæg kommer derfor fra rejsen til Singapore og Indonesien samt Thailand hvor vi i 2014 ligeledes havde en fantastisk rundrejse.
Da jeg desuden er startet på studie er pengene blevet mindre og der er derfor kommet større fokus på hvordan man sparer penge på rejsen og gratis oplevelser. Egentlig en spændende vinkel synes jeg selv, for hvem vil ikke have mest muligt for pengene og gratis oplevelser synes jeg tit er mindst ligeså fantastiske som dem man betaler for i dyre domme.

 

Bloggens indflydelse:

Jeg kan ikke komme udenom at stiftelsen af bloggen har ændret min måde at rejse og se verdenen på. Fx. har måden at tage billeder ændret sig. Jeg har altid taget mange billeder da jeg synes det er den bedste souvenir man kan få med sig hjem. Men det er blevet en naturlig del af vores rejser, at vi ikke kan træde ind på et hotelværelse eller spise en lækker middag før de gode billeder er blevet taget. Samtidig har det fået stor prioritet at der på størstedelen af vores overnatning er godt WIFI så vi hurtigt og nemt kan få uploadet det nødvendige.
Internettet var generelt ikke ret godt i Indonesien og vi fandt alt for sent ud af en løsning for dette. Det tog alt for meget kostbar tid og derfor skriver jeg nu også størstedelen af indlæggene når vi er kommet hjem. Til gengæld skriver jeg utallige noter så jeg stadig kan dele alle de gode detaljer med jer.

Rismarker på Bali

Jeg er meget bevidst om at være i nuet og nyde oplevelser og rejser fuldt ud. Helles Univers har medvirket til at skærpe mine sanser og gør mig kun endnu mere bevidst om at være til stede. Under rejser er telefonen et værktøj til at tage billeder, til at drive sociale medier med og som et sikkerhedsnet hvis uheldet skulle være ude. Ellers er det begrænset hvor meget den er fremme, for jeg vil da 100 gange hellere bruge tiden og kræfterne på at suge verdenen til mig.
Helles Univers giver flere og flere muligheder og får mig til at se tingene fra en anderledes vinkel, hvilket jeg er meget taknemlig for. Jeg prøver fortsat at opleve tingene på mest naturlig vis og lægge bloggerbrillerne på skrivebordet inden jeg tager afsted, således at jeg kan videreformidle den mest oprigtige oplevelse. Jeg føler derfor ikke det begrænser mig eller skaber uoprigtige oplevelser, tværtimod.

 

Mål og ønsker for bloggens fremtid:

Der gemmer sig stadig masser af drømme og visioner for bloggen som jeg ser frem til at føre ud i livet. Tjek evt. bucketlisten ud her. Det fremtidige år bliver fuld af oplevelser i både skønne Danmark, men også ude i verdenen. Jeg er et meget impulsivt menneske så det er sjældent at der er de helt store rejser planlagte. Det er faktisk ikke tilfældet lige nu og jeg kan derfor løfte sløret for at sommeren kommer til at byde på en anderledes side af Europa, storbyferie og forhåbentligt store naturoplevelser.
Jeg glæder mig til at tage dig med ud i verden og håber at du fortsat vil følge med.

Strande på Gili Islands

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?