3 børnevenlige ferieophold i Nordtyskland

ferieophold i Nordtyskland

Der findes mange gode muligheder for et dejligt børnevenligt ferieophold i Nordtyskland, hvor I ikke skal køre meget længere end det kunne være tilfældet indlands i Danmark afhængigt af din bopæl. Vi har oplevet at man får virkeligt meget for pengene og at alting lige er en tant større og vildere i Tyskland. Nedenfor kan du læse mere om vores 3 personlige favoritter:

 

Weissenhauser Strand

I September 2020 lagde vi vejen forbi Weissenhauser Strand som er et godt bud på et skønt ferieophold i Nordtyskland med familien. Et årstid forinden havde vi fået fingrene i et godt tilbud til black friday hvor der var 30-50 % på alle deres ophold afhængig af rejsetidspunkt. Vi boede i en af deres nyrenoverede lejligheder An der Düne med 2 soveværelser på 75 m2 beliggende tæt på aktiviteter og stranden.

Weissenhauser Strand har en af Europas største vandland på 10.000 mmed bla. 14 rutsjebaner, stort water world for de mindste og bølgebassin. Her flyver de 3 timer man under corona epidemien må opholde sig lynhurtigt med med sjov for alle i familien. De er strikse med coronarestriktionerne så det hele føles meget trygt. Bla. er hele badelandet ensrettet og de går meget op i at der bliver holdt afstand og båret mundbind.

Weissen Hauser Strand

Legelandet Dschungelland har bla. Europas største boldbassin med 300.000 farvestrålende bolde, verdens største indendørs junglesti i trætoppene, stor klatrevæg, trampoliner, hoppeborg, laser parcour bane, det forbudte Tempel med labyrinter, gravkammer og en interaktiv piratbiograf samt junglens levende dyr. Lige udenfor findes en stor og flot legeplads, minigolf samt gocarts mod betaling på 1 Euro.

Udover en masse børnevenlige aktiviteter ligger feriecentret også direkte ud til den skønneste strand ved Østersøen og et super flot naturområde hvor man kan gå en dejlig tur i fred og ro mens alle oplevelserne lige bundfæller sig. Resortet er så stort at der kan være fordel med cykler og ellers kan det være nødvendigt at starte bilen for fx. at besøge rådyrene som boltre sig på store græsarealer og som man kan købe mad til og fodre. Ved siden af denne er også fodboldgolfbane.

Weissen Hauser Strand

Som du nok kan fornemme er der nok at give sig til på Weissen Hauser Strand og det føles faktisk som en lille by med alt hvad du får brug for indenfor rækkevidde. Omgivelserne giver mulighed for at en god base hvor hele familiens behov kan imødekommes. Udover resortets mange faciliteter ligger der også mange spændende attraktioner i nærheden. fx. Slesvig-Holstens højeste bjerg, Bungsberg. Hansa park, Badebyen Scharbeutz eller slottet Eutin. Hvis du skal have tid til overhovedet at overveje alt det der gemmer sig udenfor resortet skal du afsætte minimum 1 uge og du kan også sagtens få længere tid til at gå. Det er desuden et dejligt område for den aktive familie til både vandring og cykling.

Vi var helt vilde med Weissen Hauser Strand som holder en høj standard og hvor du får utroligt meget for pengene. Der er ikke længere end en køretur til den anden ende af Danmark og store dele af informationerne om dit ophold foregår endda på Dansk.

Læs også: Pinse på Maritime Landal Ebeltoft 

 

Heide Park Soltau

I Soltau 2,5 times kørsel fra den danske grænse lidt nord for Hamborg, finder du Heide Park Soltau. Heide Park er en kæde af forlystelsesparker i Tyskland og den ene ligger kun et stenkast fra Danmark og lige op ad motorvejen A24. Heide Park har i lang årrække haft et samarbejde med Legoland hvor man ved at have sæsonpass i Legoland fik 1 gratis indgang til Heide Park årligt. Det ser ikke ud til at gøre sig gældende længere men jeg ved at det har fået mange venner og bekendte til at starte bilen en tidlig morgen og tilbringe dagen i Heide Park.

ferieophold i Nordtyskland

Selv havde vi købt en pakketur til Heide Park Holiday Camp til ganske beskedne penge. Det gav os mulighed for ikke at have travlt og være der når de åbnede. Du bor i en lille ferieby med små træhuse der ligger lige ved indgangen til Heide Park. Hytterne er billige og ikke så store, men ret hyggelige. Vil du spare yderligere penge kan du desuden vælge at benytte fælles bad og toilet. Det kan derfor blive et utroligt billigt ferieophold i Nordtyskland.

Med i opholdet er morgenmad, middagsmad, og aftensmad samt drikkevarer. Maden er ikke noget at skrive hjem om men der var lidt at vælge imellem og vi led igen nød. For sådan et all inclusive ophold med mad, drikkevare, hytte og indgangsbillet til forlystelsesparken gav vi 625 kr. pr. person. Det kan vist ikke gøres meget billigere.

 

Nordtysklands største forlystelsespark

Heide Park er 850.000 m² stor, hvilket gør den til en af de største forlystelsesparker i Tyskland og den største i det nordlige Tyskland. Parken råder over mere end 50 forlystelser og der er noget for alle aldre. Den er specielt kendt for sine mange rutsjebaner. Bla. har de trærutschebanen Colossos, som er den største træruchebane i Europa og den højeste i verden. Derudover skal Kraken nævnes da det tog os et døgns tid at finde mod til at prøve den. Måske var vi bare pivet, men du bliver hejst 41 meter op i luften, hvorefter du får tid til at hænge udover kanten et par minutter mens pulsen stiger og så giver den ellers bare slip! Jeg synes personligt det var værre at se fra jorden og ikke mindst køen derop, men min sidemakker var noget bleg i hovedet i ventetiden på toppen. Den er ventetiden værd og vil de have max udbytte så sørg for at komme til at sidde i første række.

Heide Park Soltau

Forlystelsesparken Heide Park indeholder udover rutsjebaner også alle de gængse ting som træstammen, River Rafting og Gyro-Drop Tower som er frit fald på 71 meter. Til små børn og andre der ønsker lidt mere stille forlystelser er der bla. et lille tog som kører rundt hvor man kan få et godt indblik i parken, Lucky Luke land med karruseller, og ikke mindst Mississippi floddamperen mfl.

Bobslæderutsjebanen var det helt store hit hos os, og den sidste time hvor der ikke var ret mange i parken fik vi os også en del ture. Heide Park er for store som små legebørn. Sammenlignet med de forlystelsesparken vi har i Danmark synes jeg de har noget meget action at tilbyde for de store legebørn. Du har her alle muligheder for at blive svunget godt og grundigt rundt samtidig med du får et kæmpe adrenalin kick. Der er mange forlystelser og man kan godt få et par dage til at gå, men så skal du nok også finde på noget andet at bruge ferien på. Du kunne jo evt. rykke videre til et af de andre steder som bliver nævnt her i artiklen.

Heide Park

Verdens største trærutsjebane Colossos

Heide Park er delt ind i forskellige temaer som tilbyder noget forskelligt hvert især. Vi stod nærmest ikke i kø første dag (en fredag). Dagen efter var der lidt flere, men ikke noget voldsomt. Forsøg at komme udenfor tyskernes ferie og helligdage så får du mest ud af det. Det er et rigtig dejligt bud på et ferieophold i Nordtyskland særligt med de lidt større børn som er store nok til at prøve alle rutsjebanerne, men der er er også et fint børneland.

 

Wittenburg skidome

Wittenburg skidome er Europas største indendørs ski- og fritidspark. Den ligger kun 3 timers kørsel fra Kruså grænsen.

Kenneth har flere gange været på drengetur til Wittenburg og før vi fik børn havde jeg også fornøjelsen af at komme med i selskab af et vennepar. Vi var flere der lige skulle prøve og mærke ski under fødderne efter mange års pause og så var det en hyggelig måde at være sammen på. På Sweetdeal købte vi et ophold til kun 515 kr. hvor der er overnatning, morgenbuffet og all inklusive dagsbillet til skihallen som indeholder leje af udstyr, liftkort, mad og fri bar fra kl.11 – 21.

Wittenburg skidome

Wittenburg er for dig der ikke har den store erfaring med ski og gerne vil prøve det af. Det er begrænset hvad man kan lave af pister indendørs og derfor kan det også godt blive lidt ensformigt i længden hvis man er vant til at suse ned ad den ene røde piste efter den anden. Det er muligt at komme i skiskole mod betaling og få et forspring til vinterens skiferie.

Der er 1 stolelift som tager dig med til toppen hvor den 330 meter lange pist starter. Det første stykke er en grøn begynderbakke. Derefter kommer et blåt stykke, og i den anden side er en rød bakke. I bunden er der en kælkebakke hvor der kan kælkes i baderinge. Det er en ret sjov oplevelse for alle barnlige sjæle. Sørg desuden for at komme når de åbner kl 9 da bakkerne hurtigt bliver kørt op.

ferieophold i Nordtyskland

Det er dejligt sted at tage hen for en weekend og aller helst en mini ferie udenfor weekend og helligdagperioder for både børn og voksne. Forvent ikke de helt store udfordringer men glæd jer til et par sjove dage hvor I ikke kommer til at mangle noget. Bliver i trætte af at stå på ski har Wittenburg skicenter en helt fantastisk beliggenhed tæt på flere skønne nordtyske hansebyer fx. Lübeck og Wismar, historiske slotte og hyggelige middelalderbyer. Derudover ligger det i noget af Nordtysklands smukkeste natur.

 

Hvilket ferieophold i Nordtyskland skal du vælge?

De 3 steder kan noget vidt forskelligt og har det til fælles at det alle er meget børnevenlige ferieophold i Nordtyskland. Ønsker du en eller flere ugers ferie i børnenes tegn kan du evt. overveje at kombinere alle 3 steder. Kvaliteten er helt klart højest ved Weissen Hauser Strand og det er også her jeg vil anbefale dig at tilbringe længst tid da der er mange forskellige ting at give sig til. Udover børne aktiviteter som vandland og badeland kan beliggendheden ved nordsøen også være et dejligt udgangspunkt for at trække stikke lidt. Der er mange udendørs aktiviteter hvor familien kan få pulsen lidt ned og I nærområdet findes også mange spænende udflugtsmål.

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?