Weekendgetaway & julemarked i Lübeck

Julemarked i Lübeck

Vi havde 2 bonusovernatninger der skulle bruges og bookede derfor allerede i sommers en tur på julemarked i Lübeck. Vi elsker begge julen, men jeg er måske mere den traditionstro og kreative der pynter op i hjemmet, laver juledekoration og konfekt end Kenneth. For at komme i ordentlig julestemning måtte en tur på julemarked i Tyskland, hvor de har store traditioner herfor, være det ultimative.

Vi ankom om fredag til vores hotel Hanseatischer Hof som er et 4 stjernet hotel centralt beliggende ved hovedbanegården i 10 min. gåafstand til byen og markedet. Et rigtig lækkert hotel med spa, egen parkeringskælder og kort afstand til alt.
Efter et smertefrit tjek ind gjorde vi os klar til en tur ud i byen, hvor vi også havde planer om at finde lidt at spise. Jeg må sige at det er noget helt specielt at gå rundt i byen hvor julelysene lyser hele byen op og hvor byporten står flot og charmerende med kun få tilskuere.

 

Lærer vi det aldrig?

Vi havde forsøgt at bestille bord på resturanten Schiffergesellschaft som skulle være charmerende og populært blandt de lokale. Desværre var reservationen ikke gået igennem og vi havde ikke fået fulgt op på det, så der var ingen borde ledige da vi ankom. Øv øv. Vi måtte derfor på jagt efter et sted at spise, hvilket viste sig at være praktisk talt umuligt da byen var proppet med mennesker. Vi var forbi 5 steder hvor de nærmest grinte ad os eller tilbød et bord 2-3 timer senere.
Det er ikke mange måneder siden vi faldt i samme fælde i Salzburg så man kan undre sig over at vi ikke er blevet klogere. Her jagtede vi også rundt efter et sted at spise i flere timer og endte med den mest tarvelige weinersnitzel. Historien ender dog godt I Lübeck da vi finder frem til Feuerstein som har et ledigt bord klar med det samme. Juhuu!.. hvilken forløsning. Og så laver de tilmed ganske udmærket mad (stenovns pizza og panderretter, der dufter i hele restauranten) til billige penge og de har den lækreste kirschsaft 😉
(Hvis man ikke har et krav om at sidde ned og spise er der masser af lækkert lokalt mad på markedet).

Mad i Lübeck

Efter et dejligt måltid mad gik vi gennem markedet som med det samme gav et lille kick af den skønneste julestemning. Desværre var det nærmest ufremkommeligt af mennesker. Det charmerende er at alle er i super godt humør og hygger sig med glüwein eller lumumba i den ene hånd. I den anden hånd har de typisk det jeg vil kalde et rundstykke med skinke eller en frankfurter. Til den søde tand er der nok at sætte tænderne i. Alverdens slik hænger og frister og duften af brændte mandler med diverse smage og vafler kan vidst få enhver lækkertsult frem.

 

På vejen hjem nød vi byen i sin stille stund og de mange flotte julelys. Virkelig smukt og meget romantisk.

Lübeck by night

Dag 2- sightseeing, julemarked, spa og michelinmad

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad, drog vi atter ud i gaderne. Det var helt mærkeligt at se byen i dagslys og noget mere hektisk end aftenen. Vi gik hen langs floden hvor der var et lille marked og nogle hyggelige stande med nisser og julekugler i alverdenens afskygninger. For enden er der en fin skøjtebane for børnene, salg af juletræer og en julemand der siger hej til børnene. Virkelig hyggeligt og afslappende.

 

Derefter tog vi en tur op i Sct. Petri kirketårnet. Desværre var det bidende koldt og ret skyet, det tiltrods var det alligevel flot at kigge udover byen. (Til info kostede det 3 Euro pr. næse at komme op i tårnet). Herefter tog vi på cafe og fik en kop varm kakao at varme os på inden vi gik videre ud i byen. En virkelig smuk by, men sådan en lørdag i December også med alt alt for mange mennesker. Vi var inde i Niederegger marzipanbutik, hvor vi måtte følge strømmen rundt i butikken uden noget form for overblik. Ikke noget med at skifte retning lige pludselig. Det resulterer i et lettere højt stressniveau og en pænt tom kurv. Så brugte vi da ikke de penge.

Niederegger marzipanbutik Lübeck

Niederegger marzipanbutik

Herfra bevægede vi os mod markedet hvor vi startede på skovmarkedet da der var noget mere luft. Virkeligt hyggeligt lavet med boder, små dukkespil, juletræer og en julemand der gik rundt og snakkede med både børn og voksne. I hjørneboden stod folk med varme drikke og en grillpølse. Det blev også her vi købte nogle lækre chokomandler med hjem, som virkelig smagte godt!

På julemarked i Lübeck
Lige ved siden af ligger det klassiske julemarked som naturligvis også havde fortjent lidt mere opmærksomhed. Så mange fine boder, julemusik og liv i gaderne. Vi blev draget af den gode duft og måtte hapse en pandekage og en glüwein inden vi tog hjem mod hotellet for at nå en tur i spaen og tid til lidt afslapning inden aftensmaden.

Julemarked i Lübeck

 

Middag på restaurant Wullenwewer 

Til aften havde vi bestilt bord på en af Lübecks bedste restaurant- Restaurant Wullenwewer som kan bryste sig af 1 michellinstjerne. Et lille sted med meget personligt touch. Her blev vi forkælet med både vin og drikke i dejlige omgivelser. 5 retters middag + appetizer & ganerenser. Utroligt veltilberedt mad som smeltede på tungen. En helt fantastisk oplevelse som satte et perfekt punktum for nogle virkelig skønne dage i Lubeck.
wullenwewer

Travemünde

Inden vi atter satte bilen på autopilot gik turen et smut til Travemünde for at gå en tur ved stranden. Det var en halvkølig dag som gav nogle friske kinder. Stedet er flot og vi kunne især forestille os at det var et ualmindeligt dejligt sted en sommerdag. Ikke sært at det popper op med lækre spahoteller og badehoteller langs strandpromenaden.
Det er et skønt område, men på ingen måde tapet til med hoteller og turisme. (Hvilket for os jo bare gør det endnu smukkere og et oplagt udflugtsmål for en weekendtur i sommeren også).

Travemünde

Tip: Hvis du har mulighed for det så planlæg dit besøg udenfor weekenderne, det er virkeligt crowded sådan en lørdag i December! Ellers bare nyd det og husk at besøge julemarkedet om aftenen også.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?