3 hyggelige julemarkeder i Midtjylland

3 hyggelige julemarkeder i Midtjylland

Jul i fængslet

For første gang besøgte vi sidste år (2018) julemarkedet i det gamle statsfængsel i Horsens. Der er boder både inde og ude med masser af lækkerier. Hvad med mjød på flaske, hjemmeavlet æblemost eller julesennep? Hos bageren kan du finde honninghjerter juleboller og klejner. Vi blev også fristet af lækre special oste som vores lille tro følgesvend prøvesmagte med stor velbehag. Markedet foregår både inde og ude. Indedøre er der også tekstiler, sjove gaver, kræmmerfund og hyggelig julepynt. Der er simpelthen så mange fine ting at vi virkelig skulle holde igen for ikke at bruge hele julebudgettet før vi var gået ind i december.

Jul i fængslet

På madtorvet kunne vi både få frisk lavede burger, ribbensandwich og naturligvis æbleskiver med gløgg. Til at nyde herlighederne er der en fin indedørs spisesal.

I julemandens gård hilste vi på julemanden og alle hans gæs. Da vi stod i kø til at få lidt mad var der gåsegang med orkestret i front. Et virkelig hyggeligt indslag som skabte en rigtig god stemning blandt store som små.

Julemarked

Generelt er det et overskueligt og rigtig hyggeligt julemarked i fine omgivelser. Det er naturligvis muligt også at besøge museet og kommer på rundtur i de gammel fængselceller. Det var et meget velbesøgt julemarked, men tiltrods for den lange kø kom vi hurtigt ind. Jul i fængslet er kun 1 weekend som normalt ligger midt i November.

 

Julelevendegørelse på Hjerl Hede

På Frilandsmuseet Hjerl Hede holdes juletraditionerne i hævd. I weekenderne i december kan du hvert år opleve julelevendegørelse med liv i den lille landsby. I første samt sidste weekend af december er der desuden stort julemarked i visitorcenteret ved indgangen og du kan tilmed købe dit juletræ med hjem.

I de traditionsrige stuer udstilles julen som den var i gamle dage og flere steder kan man få et indblik i hvordan man dengang fremstillede udstyr, mad og flot håndværk til perfektionisme. Køb din egen fløjte, træfigur/håndværk eller julens godter med hjem. I vandmøllen var der i år (2019) børnekonkurrence hvor man skulle tælle hvor mange mus der var flyttet ind i møllen. En sjov lille gimmick. Af de mere seriøse slagtes der hver weekend både en gris og et får.

Julelevendegørelse på Hjerl Hede

Hjerl Hede breder sig over et større areal end mange andre julemarkeder og levendegørelser. Det føles derfor ikke så trangt med god plads til alle. Køen ved indgangen var ellers laaang og madkøen var nu altså det samme, fordi folk samledes fra nær og fjern. Deres grillede medister og varm kakao er nu heller ikke dårlig!
Det var en bidende kold 1 advent og et tæppe kunne have lunet. Det er tilladt at medbringe egen madkurv, og der er trækvogn til rådighed så du nemt kan tage frokosten med rundt.

Julemarkeder Jylland

Udover juletraditioner nød vi som børnefamilien at kunne sige hej til alle dyrene på Danmarks ældste bondegård. Der var både heste, geder, får, grise, køer og naturligvis fine opfedede gæs. Det var simpelthen så hyggeligt. Derudover kører det traditionsrige damptog til Flyndersø og det er også muligt at få en tur i hestevognen mens kusken fortæller om museet.

Hjerl Hede

Ved indgangen kan der købes et armbånd som giver adgang til alle aktiviteter. Det er også muligt at købe dem hver især på mobilepay. F.eks. gav vi 30 kr. pr voksen for en tur med toget. (Børn under 3 år er gratis).

 

Jul i den gamle by 

Jul i den gamle by

Jul i den gamle by i Århus er og bliver nok min personlige favorit. Den lille landsby er i juletiden fyldt med julestemning og i de små huse forberedes julen som den var i gamle dage. Til Filippas store begejstring kørte hestevognen rundt i gaderne og flere steder var der gang i køkkengryderne efter gamle maner. Nogle steder er det endda muligt selv at deltage i juleforberedelserne. Hvad med at være nisse for en dag? Gå på juleskattejagt eller hør julefortællinger og spis risengrød hos nisserne.

Julemarked Århus

I vores familie elsker vi traditioner og det er derfor også sjovt at kigge på juleudstillingerne fra gamle dage. I den gamle by kan du følge juleruten gennem 400 års juletraditioner. I plakatmuseet gemte sig i 2018 udstilling fra julen anno 1968 og i år glas/julepynt historien fra Murens fald. For de voksne er det også sjovt at få juleøllens historie som finder sted hvert år og måske du tilmed skal have en lille smagsprøve? Hos bagerne sælges brød og kager lavet som i gamle dage. Pas på du ikke spiser det hele med det samme. Rundt i boderne er der naturligvis gløgg, æbleskiver og andre lækre sager, der kan friste enhver lille sulten mave. I juleteltet er det muligt at spise sin medbragte mad ved bordebænke og måske julemanden kommer forbi.

Jul i teltet

Rundt omkring i den gamle by er der gang i julemarkederne med masser af boder, levende musik og sang. Ved indgangen annonceres i hvilke huse der er liv og åben stue. Vi var blandt andet på besøg hos købmanden, på 3. sal hos Familien Larsen og i borgmestergården.

Der er flest tiltag og hyggelige julearrangementer i weekenden, men her må du også forvente mange mennesker og kø ved indgangen.

 

Har vi glemt din personlige favorit? – hvor elsker du at komme hen og suge den skønneste julestemning til dig?

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?