7 tips til en lang køretur med din tumling

7 tips til en lang køretur med din tumling

1. Planlæg turen efter barnets sovetider

Vi planlægger altid længere køreture efter Filippas soverytme.  Alt afhængig af rejsens varighed tilpasser vi således at det passer med hendes normale sengetid. På den måde er hun godt træt, mæt og puttet i nattøjet. Allerede inden vi rammer motorvejen plejer der er være ro fra det lille barn på bagsædet.

 

Til Szczecin havde vi 7 timer. En hyggelig bedsteforældredag var starten på en rolig køretur for alle. Bilen blev pakket og vi voksne kunne udhvilet tage turen gennem Tyskland. Lige over midnat ramte vi vores lejlighed og kunne nemt flytte hende med ind i seng.

 

Turen på vej hjem fra Italien i sommeren 2019 tog 16 timer. Det bedste trick er at køre hele natten så vidt muligt. (Måske I kan skiftes). Der er næsten ingen trafik og I får dermed tilbagelagt mange kilometer på kort tid. Når først solen står op som den gjorde omkring kl. 5 er der stor risiko for at barnet vågner i takt med at I kan ramme knudepunkter med morgentrafik.

 

2. Tag jer god tid og husk pauser

Fordelen ved kørselv ferien er netop at I kan tage det i jeres tempo og holde stop lige præcis når I har brug for det. Er der uro på bagsædet kan I nemt lige holde ind og få en krammer, et stykke legetøj eller en bid mad. Det giver et break og fornyet energi til resten af turen. Husk at køre i god tid så I ikke bliver presset af en stram tidsplan. Der skal være plads til kø og uforudsete pauser.

Østrig med børn

3. Gør turen hyggelig og komfortabel

Har I et bestemt ritual når I sætter jer ind i bilen og starter et længere roadtrip?
Vi har altid dasetøjet på, styr på en god playliste, en snack og et dejligt lunt tæppe til den der sidder ved siden af. Det skal der selvfølgelig også være styr på til den mini rejsende. Sørg for at h*n har noget blødt og behageligt tøj på som varmer dejligt, men ikke mere end at det stadig er dejligt at blive puttet godt af dynen/tæppet. Sovebamsen og sutten skal som tro følgesvend være ved barnets side.

køretur med børn

4. Uden mad og drikke duer helten ikke

Når tålmodigheden kommer på prøve kan noget spiseligt redde dagen. I køber jer lidt ekstra tid til at finde næste spisested eller blot lige nå lidt længere på ruten. En riskiks, rosin eller smoothie er et fint bud på en lifesaver til at tilfredsstille den lille sult eller blot kedsomhed.

 

5. Pak en veludstyret pusletaske

På en lang køretur er det vigtigt at have de største fornødenheder lige ved hånden. Sørg for at tasken er klar til et nemt og hurtigt bleskifte, også i bilen hvis nødvendigt. Bleposer og vådservietter er et must! Sørg også for at du har en lille snack ved hånden hvis alarmen udløses på bagsædet, med 50 km til næste motorvejsafkørsel.

 

pusletaske

 

6. Underholdning til turen

Der er ingen garanti for at dit barn sover hele vejen. Omgivelserne er anderledes end normalt og der kan være nye uvante lyde som forstyrre dit barns søvn. Måske turen bare er en anelse længere end barnets normale søvnrytme?
Sørg altid for at medbringe dit barns yndlings legetøj som egner sig til bilkørsel. Det kunne f.eks. være en magnet tegnetavle, magformers eller en bog. Fyld også telefonen op med ynglings børnesangene og hav evt. en fyldt iPad med til nødstilfælde.

 

7. Overrask med små pakker undervejs

Er I ude på en længere køretur som f.eks. sommerferien til og fra Europa kan det være rart med et par overraskelser i ærmet. Et gammelt stykke legetøj der har været gemt væk kan være lige så godt som et nyt. Pak et par små gaver og evt. en pakke rosiner. Det får tiden til at gå og giver din tumling glæde undervejs.

 

Roadtrip med børn

Hvad er dit bedste råd til en længere køretur med små børn?

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?