5 gratis oplevelser i Salzburg

Marked Salzburg

Alt stadt & marked

Den gamle by er byens hjerte og her du finder den ægte charme. Det koster ikke noget at beundre de smukke bygninger og kirker som vi kunne bruge timevis på. Af og til blev vi fanget i de små gader eller fandt nye genveje. Jeg er egentlig ret vild med at lade mig “fare vild”. På den måde lader man sig bare rive 100 % med og ser dele af byen man måske ikke ellers ville have set. I den gamle by ligger også markedet, der især i weekenderne vokser sig enormt. Her kommer de fra nær og fjern for at sælge deres hjemmeavl fordelt over 90 stande. Det er alt fra tomater og andre friske grøntsager til pølse, ost og snaps. Der er en skøn stemning og rig mulighed for at finde en billig frokost.

 

Mirabelle Garten 

5 gratis oplevelser i Salzburg

Er en super smuk slotshave. Den blev i 1690 anlagt af Johan Bernhard Fisher Von Erlach som en typisk barokhave præcis som den er i dag. Bygningerne bruges af kommunen og kan desværre ikke besøges. Haven er til gengæld frit tilgængelig og bruges ofte til både vielser og koncerter.
Rundt omkring er der masser af bænke og små pletter hvor man kan sidde og nyde musikken, stilheden eller den smukke udsigt til fæstningen på toppen af Salzburg.
Specielt under Salzburger Festspiele tages teaterscenen flittigt i brug.

 

Redbull museum

Red Bull museum Salzburg

Havde vi egentlig ikke tillagt de helt store forventninger men udover at vi blev lidt skuffede over man ikke må tage billeder eller video derinde, blev vi taget med bukserne nede. Det er et meget imponerende museum med mange flere store hestekræfter end jeg overhovedet havde overvejet. Og prikken over i’et kunne da lige have været at spise i en af deres lækre restauranter eller blive hejst op i deres lokale med udsigt over hele museet.

 

Sct. Peterskirken

Sct. Peterskirken Salzburg

Ligger i den gamle by og er en af Salzburgs ældste og mest attraktive kirker. Kirken blev bygget færdig i 1143 og ændret flere gange i det 16. og 17. århundrede. Klostret har en lang historie som strækker sig tilbage til år 695 da det blev grundlagt af helgen Rupert, som også var grundlæggeren af Salzburg. Det tilhørende bibliotek er det ældste i Østrig og rummer store samlinger af manuskripter, dokumenter, bøger, kort, fotografier og musikværker. Peterskirken har også et mindre museum hvor malerier, kirkelige skatte, møbler, musikinstrumenter og andre kuriositeter er udstillet.
En blandt mange smukke kirker i Salzburg.

 

Open air koncerter

Salzburg festspiele

Når man som vi besøger Salzburg i August fornemmer man hurtigt at byen summer af liv og glade dage. Det er nemlig her den årlige festival Salzburger Festspiele finder sted. Her mødes alverdens kunstnere hvert år for at give deres bidrag. Der tilbydes således utallige teateropvisninger, koncerter og operaer som folk kommer langvejs for at se. Det er ret magisk bare at være til stede og observere. Særligt i weekenderne er der tryk på den lille by. Priserne var denne gang en smule over vores budget og jakkesættet havde vi heller ikke fået med. Så er det jo godt at der også findes gratis koncerter så vi kunne få en lille sneakpeak af hvad der foregik.
Søndag tog vi derfor til Mirabelle Garten hvor vi overværede en lokal koncert opført i nationaldragter i de perfekte omgivelser. En ret hyggelig og mindeværdig oplevelse.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?