5 forslag til budgetferie i Danmark

5 forslag til budgetferie i Danmark

Det er ikke alle der har lyst til at rejse til udlandet i sommermånederne. Det kan både være af økonomiske årsager eller måske fordi du har det ligesom vi, at der ikke findes noget bedre sted end Danmark når sommeren viser sig fra sin bedste side. Vi elsker at holde ferie i Danmark og synes ofte vi overser nogle af de mange muligheder der findes lige udenfor hoveddøren. Vil du gerne spare lidt penge på feriebudgettet men stadig have nogle mindeværdige oplevelser I Danmark, kommer her 5 gode bud:

 

1. Vær turist i din egen by eller region

Selvom jeg synes at vi prøver at komme rundt i byen og nærområdet når muligheden byder sig, må jeg indrømme at vi langt fra har set alt. Har du det ligesom os var det måske ikke så tosset at være turist i egen by?
Der kommer hele tiden nye tiltag og attraktioner der er værd at kigge nærmere på, også i den by du bor i.
Alternativt så kig engang mod de nærliggende byer og områder. Måske der er et interessant event eller nogle attraktioner , fede legepladser eller naturområder du endnu ikke har besøgt. En tur til stranden lidt længere væk end i ellers plejer kunne også være et bud på en hyggelig dagsaktivitet, evt. med overnatning i telt eller shelters.

 

 

2. Tag på cykelferie

Pump cyklen, pak en lille taske og et telt og tril så ud ad indkørslen. Mærk friheden af vind i håret og at du kan gøre lige som du vil. Måske skal der en tog eller bådbillet til eller også kan det være at du cykler hele vejen.
Der findes masser af hyggelige cykelstier rundt i det danske land, hvor du kan undgå larmende biler og i stedet kan frydes af fuglenes fløjten. Tjek op på offentlige steder hvor det er tilladt at slå telt op, sov i et shelter eller smid lidt penge efter en plads på en campingplads med de mange aktiviteter der følger med.
Det er befriende og samtidig en hyggelig måde at holde ferie på, ikke mindst som familie.

 

 

 3. Lån et sommerhus

Er du så heldig at noget familie eller venner har sommerhus, kan det tit lejes til en ganske overkommelig pris. Måske kan du/I endda støde til nogle dage eller en weekend og derved få et par ”gratis” feriedage i hyggeligt selskab. Er du den spontane type og holder I ferie udenfor den absolutte højsæson var det måske værd at overveje at finde et sommerhus på afbud, og have en plan B klar hvis ikke der skulle komme noget attraktivt.

 

 

 4. Sejl i kano på Gudenåen 

Jeg har tidligere nævnt vores familietur i kano på Silkeborgsøerne. Det var en hyggelig endagsaktivitet, men kan sagtens udvides til kanoferie på hele Gudenåen som er den traditionelle tur og typisk tager en uges tid. Børnene vil elske at glide afsted, måske give en hånd med roningen og ellers fiske og bade i løbet af turen. Der ligges hver dag til et nyt sted hvor I møder nye mennesker og opnår nye oplevelser. De lune aftner med ild i grillen, et spil kort og friske kinder efter en masse luft er helt unikke og uforglemmelige øjeblikke.

 

 

 5. Tag på Vandreferie

Det er ikke nogen hemmelighed at vi er blevet ret glad for den ferieform. Der er noget befriende ved bare at gå, lade tankerne strømme ud og få en masse positiv energi ind. Der er tid til at ligge mærke til de små ting og få snakket om nogle af de ting man eller godt kan have tendens til at glemme i en travl hverdag. Bonussen ved vandreferie er desuden at man nærmest ingen penge bruger, og specielt ikke hvis I overnatter i telt. Samtidig er der ikke ret langt mellem byerne i Danmark hvilket gør det nemt at finde små hyggelige B&B hvis du måske mere er til det.

 

Læs også: 5 vandreruter ved Silkeborgsøerne

 

Hvad er dit bedste råd til en billig ferie i Danmark?

Ferie i Danmark

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?