5 forslag til budgetferie i Danmark

5 forslag til budgetferie i Danmark

Det er ikke alle der har lyst til at rejse til udlandet i sommermånederne. Det kan både være af økonomiske årsager eller måske fordi du har det ligesom jeg, at der ikke findes noget bedre sted end Danmark når sommeren viser sig fra sin bedste side. Jeg ynder at holde ferie i Danmark og synes ofte vi overser nogle af de mange muligheder vi har lige udenfor vores dør.
Vil du gerne spare lidt penge på feriebudgettet, men stadig have nogle mindeværdige oplevelser I Danmark, har  jeg her listet 5 gode bud op:

 

1. Vær turist i din egen by eller region

Selvom jeg synes at jeg prøver at komme rundt i byen og nærområdet når muligheden byder sig, må jeg indrømme at jeg langt fra har set alt. Har du det ligesom jeg var det måske ikke så tosset at være turist i egen by?
Der kommer hele tiden nye tiltag og attraktioner der er værd at kigge nærmere på, også i den by du bor i.
Alternativt så kig engang mod de nærliggende byer. Måske der er et interessant event eller nogle attraktioner du endnu ikke har besøgt .En tur til stranden lidt længere væk end i ellers plejer kunne også være et bud på en hyggelig dagsaktivitet, evt. med overnatning i telt.

 

 

2. Tag på cykelferie

Pump cyklen, pak en lille taske og et telt og tril så ud af indkørslen. Mærk friheden af vind i håret og at du kan gøre lige som du vil. Måske skal der en tog eller bådbillet til, eller os kan det være du cykler hele vejen.
Der findes masser af hyggelige cykelstier rundt i det danske land, hvor du kan undgå larmende biler og i stedet kan frydes at fuglenes fløjten.
Tjek op på offentlige steder hvor det er tilladt at slå telt op, sov i et shelter eller smid lidt penge efter en plads på en campingplads med de mange aktiviteter der følger med.
Det er befriende og samtidig en hyggelig måde at holde ferie på, ikke mindst som familie.

 

 

 3. Lån et sommerhus

Er du så heldig at noget familie eller venner har sommerhus, kan det tit lejes til en ganske overkommelig pris. Måske kan du/I endda støde til nogle dage eller en weekend og derved få et par ”gratis” feriedage i hyggeligt selskab. Er du den spontane type og holder i ferie udenfor den absolutte højsæson var det måske værd at overveje at finde et sommerhus på afbud, og have en plan B klar hvis ikke der skulle komme noget attraktivt.

 

 

 4. Sejl i kano på Gudenåen 

Jeg har tidligere nævnt vores familietur i kano på Silkeborgsøerne sidste sommer (2015). Det var en hyggelig endagsaktivitet, men kan sagtens udvides til hele Gudenåen som er den traditionelle tur og typisk tager en uges tid.
Børnene vil elske at glide afsted, måske gi en hånd med roningen og ellers fiske og bade i løbet af turen. Man ligger hver dag til et nyt sted, hvor I møder nye mennesker og oplevelser. De lune aftner med ild i grillen, et spil kort og friske kinder efter en masse luft er helt unikke og uforglemmelige øjeblikke.

 

 

 5. Tag på Vandreferie

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er blevet ret glad for den ferieform. Der er noget befriende ved bare at gå, lade tankerne strømme ud og få en masse positiv energi ind. Der er tid til at ligge mærke til de små ting og få snakket om nogle af de ting man eller godt kan have tendens til at glemme i en travl hverdag. Bonussen ved vandreferie er desuden at man nærmest ingen penge bruger, og specielt ikke som backpacker. Samtidig er der ikke ret langt mellem byerne i Danmark, hvilket gør det nemt at finde små hyggelige B&B hvis man måske mere er til det.
Ferie i Danmark

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *