Airbnb for første gang

Airbnb Bohinj

Vi har længe snakket om at prøve Airbnb. Jeg ved egentlig ikke hvorfor det aldrig rigtig er blevet til noget.
Måske det handler om at det er vigtigt for os at have privat værelse, og ofte har kunnet finde hoteller til en lignende pris. Et andet bud kunne være alt det uvisse ved at tjekke ind privat.

Faktisk synes jeg det er et genialt koncept. Du bor hos en lokal og kan få alle de fede insidertips og måske være heldig at være en del af de lokale for en aften eller to.

I Slovenien er det typisk små private sobe/værelser man lejer sig ind på. Det var først da vi kom frem at vi fandt ud af at det nærmere var et hostel det første vi skulle bo på, tiltrods for vi havde booket gennem Airbnb. Der er nemlig flere og flere B&B der har luret denne mulighed for billig markedsføring og udlejning.

 

5 gode tips før du bestiller dit Airbnb

 1. Overvej, hvad har du brug for? (er det vigtigt at have eget værelse, parkering eller fx. pool?)
 2. Overvej, vælger du Airbnb for at socialisere dig eller for at have et sted at sove?
 3. Læs anbefalinger fra tidligere besøgende
 4. Læs husreglerne igennem og se om det er nogen du kan stå inde for
 5. Skriv til ejeren før du booker, så du kan mærke kemien og få stillet eventuelle spørgsmål

Stara Fuzina
Vores debut med Airbnb blev i Stara Fuzina ved Lake Bohinj. Det er en meget eftertragtet lille landsby og havde vi ikke booket hjemmefra, havde vi ikke fået noget at bo i. Det er ene af private der lejer et eller flere værelser ud, og så ligger der 1 hostel hvor vi faktisk startede med at bo. De havde lavet en overbooking så vi måtte flytte over til naboen på 2. dagen.

 

Hostel Bohinj

Hostel Bohinj
Nok det mest charmerende hostel jeg har boet på til dags dato. Vi kunne kun lige presse bilen ind på parkeringspladsen ved hostelet, og der måtte den blive stående til vi atter skulle på landevejene igen. Gaderne er nemlig virkelig kriglede og små, så det krævede is i maven bare det at få den på plads.
Da vi ankom ringede vi som aftalt til ejeren som var travlt optaget med at hente nogle andre gæster på banegården. Til gengæld havde han sat nøgle i værelset, så vi kunne flytte ind med det samme. I øvrigt en virkelig rar gut, som gladeligt viste os rundt, og fortalte en masse om området.

Hostel Bohinj
Nok er det et hostel, men det er tydeligt at gæsterne kommer for at nyde naturen og området. Vi nød den enorme ro, udsigt og store charme stedet hersker. Selvom der var fyldt på alle værelser var der helt stille og det var ikke meget man så til hinanden. Fra værelset kunne vi se bjergene i Triglav Nationalpark. Det var et fantastisk syn at vågne til skyerne, der lettede fra bjergene.


Airbnb BohinjBåde foran og bagved hostelet er der fine bænke hvor man kan sidde udenfor. Bagved er der desuden en fin have med gode græsarealer. Fællesarealerne var der ligeledes ikke en finger at sætte på . Det var luksus at have køleskab så vi kunne smøre en sandwich og hente friskbagt brød i supermarkedet om morgenen, men den store stue nåede vi faktisk slet ikke at bruge.  Næste morgen skulle vi nemlig allerede flytte ud igen og det var da også lidt vemodigt.

 

Sobe apartma – Slavica Razen 

Airbnb Bohinj

Da vi på andendagen flyttede på den anden side af gaden og ind hos et ældre ægtepar, ventede os en noget tam lejlighed. Vi var blevet lovet terrasse, og i stedet fik vi en mørk hjørnelejlighed. Den var faktisk ret stor, men bare virkelig dyster. Det var overhovedet ikke det vi var blevet lovet så vi besluttede at snakke med ejeren. Grunden til at vi måtte flytte var at de på hostelet havde overbooket. Derfor tilbød de os denne overnatning i stedet for, og det var ikke lige blevet formidlet videre hvad de egentlig havde solgt. Der var ikke nogen værelser med terrasse ledige før dagen efter, som vi lidt irriterede sagde ja til. Mest af alt fordi vi var trætte af at flytte rundt og igen knap kunne nå at pakke vores ting ud for en nat mere.
Airbnb for første gang

Det værelse var til gengæld betydeligt bedre og vi var glade for vores beslutning om at have taget imod tilbuddet. Værelset var lyst og rummeligt, og vi havde sågar et lille køleskab. Held i uheld ramte vi en regnvejsdag og besluttede at det var tid til at pleje bloggen og hinanden lidt for en stund. Så for en gangs skyld opholdte vi os faktisk på værelset mere end til bare overnatningen. Byens bedste restaurant ligger kun få meter længere nede ad gaden, og reddede aftensmaden på en aften hvor sommervejret failede ret vildt.

Restaurant Lake Bohinj

Aftenens redning- Restaurant Gostilna Mihovc

Altanen vi havde hungret efter kom til sin ret næste morgen hvor solen igen skinnede fra en skyfri himmel og vi kunne nyde morgenmad, til synet af toppen af Vogel blandt andre af de julianske bjerge.

På dette sted har de 3 værelser på øverste etage som de lejer ud, så det er meget lokalt. Desværre snakker parret der har stedet minimalt engelsk.
Lake Bohinj

Det er 2 virkelig gode og forskellige bud på hvor du skal bo ved Lake Bohinj. Som du nok kan læse vil vi vælge Hostel Bohinj, men det afhænger jo af hvad man er til. Prisen var nogenlunde den samme.
Vi elskede denne lille landsby Stara Fuzina og kunne snildt have blevet nogle dage mere. Vi skal helt sikkert tilbage for at at kigge nærmere på de smukke bjerge og måske der også skal lidt adrenalin i kroppen. Muligheder er der ihvertfald nok af ved skønne Lake Bohinj, som gik hen og blev et af højdepunkterne for vores roadtrip.

 

Tip

Book god tid i forvejen, så du er sikker på der er plads. Vores søde vært på hostelet fortalte at fra Juni- Sept. er det så godt som umuligt at finde noget at bo i, hvis man ikke har bestilt hjemmefra.

Del:

2 Comments

 1. 10. oktober 2016 / 23:16

  Det er sjovt at der efterhånden er så mange Bed&Breakfast hoteller på Airbnb. Personligt synes jeg at det strider imod deres koncept, men på den anden side kan jeg godt forstå at det er en god mulighed for dem at komme af med deres værelser. Jeg har selv tit kigget på Airbnb, og så først efter et stykke tid set at nogle af mine favoritter var mere et hostel, og har så bare valgt ikke at booke, fordi det simpelthen ikke er det jeg vil have når jeg vælger Airbnb.:) Men håber da i giver det en chance til 😉

  • 11. oktober 2016 / 21:51

   Hej Nikoline
   Jeg er så enig. Personligt vil jeg vælge Airbnb for at få det personlige og lokale. Det går der lidt af når det “bare” er et hostel. Vi har helt sikkert stadig mod på at prøve det en anden god gang 🙂
   /Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?