Cykeltur ved Lake Bohinj i Slovenien

Lake Bohinj

Vi havde hjemmefra snakket om at leje et par cykler og cykle en tur rundt om Lake Bohinj. På airbnb stod der at vores hostel lejede cykler ud, så det var jo dejligt nemt. Da vi tjekkede ind forhørte vi derfor hos vores vært om en god rute. Han havde et kort hvor han kunne illustrere at der er et stykke ved nationalparken hvor det ikke er muligt at cykle, medmindre man trækker cyklen i en normalt ret befærdet område. Han anbefalede os at tage en anden rute og kom med flere gode alternativer. Vi besluttede at cykle et stykke rundt om søen og op til vandfaldet Savica, som skulle være en spektakulær oplevelse.

Lake Bohinj
Vores lille søndagstur skulle senere vise sig at blive en noget større udfordring end vi lige havde gået og regnet med.

 

Få minutter efter vi startede turen var der ikke vej udenom, vi måtte gøre stop i Ribcev Laz. Mest af alt for at nyde den smukke udsigt over søen, men også den lille kirke på bakketoppen. Her tog vi samtidig forbi informationscenteret for at skabe os et overblik over de mange mulige aktiviteter på lands såvel som til vands. Ved Lake Bohinj er der alverdens aktive aktiviteter så udfordringen var at begrænse os og vælge. Hjemmefra havde vi snakket om canyoning, men mit skinneben havde tidligere drillet en del i Salzburg så det turde vi ikke løbe an på. Jeg havde derfor fået øjnene op for paraglidning. Kenneth var ikke helt enig i tiltaget, og mente nærmere at jeg var blevet skør!

På den anden side af søen gjorde vi atter et lille stop hvor vi nød øjeblikket og drak en sodavand på en bænk. Så smukt og ualmindelig blikklart. Det var et af de øjeblikke hvor alt gav mening. - Ja altså udover at skraldespande er en mangelvare, men det er vist blandt bagatellerne.

River rafting var også oppe at vende som en god mulighed, selvom vi har prøvet det før i Thailand. Desværre fortalte de lokale at det var begrænset hvad der var af vand i floderne, da sommeren havde vist sig fra sin bedste side. En rafting tur i kajak var dog stadig en god mulighed da man er lidt lettere i vandet og det ikke behøver være så vildt for stadig at være sjovt.

Vi besluttede os for at lade tankerne summe dagen igennem og tage en beslutning senere.

På den anden side af søen gjorde vi atter et lille stop hvor vi nød øjeblikket og drak en sodavand på en bænk. Så smukt og ualmindelig blikklart. Det var et af de øjeblikke hvor alt gav mening. - Ja altså udover at skraldespande er en mangelvare, men det er vist blandt bagatellerne.

På den anden side af søen gjorde vi atter et lille stop hvor vi nød øjeblikket og drak en sodavand på en bænk. Så smukt og ualmindelig blikklart. Det var et af de øjeblikke hvor alt gav mening.
– Ja altså udover at skraldespande er en mangelvare, men det er vist blandt bagatellerne.

 

Kort efter vi var steget på cyklerne igen gik det op ad, en hel del faktisk. Det var i forvejen 30 grader varmt, heldigvis hovedsageligt i skygge, men Kenneth bøvlede nu alligevel med varmeknupper i knæhaser og andre steder. Det gik virkelig meget op ad, og tog da også en halv krig, så det var en forløsning da vi endelig nåede parkeringsplads og kunne stille cyklen for en stund.

Savica vandfaldet

Vi vidste at vi skulle gå et lille stykke for at komme helt op til vandfaldet, men at det var over 1/2 time hver vej med det ene trappetrin efter det andet, kom som en overraskelse. Vi mødte flere både ældre og måske i endnu dårligere form end os, på vores vej, som hev efter vejret og lignede nogen, der var ved at omkomme. Det var da heller ikke billeder der blev taget flest af på turen op da det var en hot oplevelse.
Da vi endelig nåede toppen blev vi heldigvis belønnet med synet af Savica. Savica i sig selv er et flot vandfald, men faktisk blev vi mindst ligeså imponerede over den smukke udsigt over Lake Bohinj man kunne opleve fra samme sted. Det er i den grad anstrengelserne værd og vi nåede da også at have en forholdsvist stille stund til at beundre det, inden vi blev indvaderet af en busfuld turister.
Savica vandfaldet Lake BohinjBåde på toppen og ved flere udkigspunkter undervejs er der rig mulighed for at slå sig ned og få lidt medbragt drikke og spise. Vi havde en sandwich med hjemmefra, som vi spiste på toppen og den gjorde godt! 🙂

 

Efter vores besøg trillede vi ned ad bjerget med god vind i håret langs de mange hårnålesving. Her gælder det om kontrol, så der ikke sker et uheld. Jagten på et godt lille spot hvor vi kunne slå os ned og tage en dukkert, var hermed skudt i gang. Det er lidt svært at se de gode steder fra cykelstien på den anden side af vejen så vi endte med at tage badestranden overfor kirken.

 

Lake Bohinj er virkelig en smuk, men også meget dyb sø med sine 30-45 meter som samtidig indeholder det klareste turkise vand. Vandet kommer fra bjergene så decideret varmt kan man ikke sige at det er. Vi mødte en familie fra Israel som næsten ikke kunne få sig selv til at gå under, men for et par danske vikinger som os er det stadig bedre end en dansk strand på en sommerdag.

Lake Bohinj

 

Praktisk info

Det koster 3 Euro for voksne og 1,5 Euro for børn op til 14 år at besøge Savica vandfaldet. Der er det vi vil kalde et festivaltoilet ved indgangen og ellers er det værd at overveje at købe en is på en af restauranterne for at få adgang til bedre toiletforhold. Ved indgangen er der samtidig en hane med frisk bjergvand til fri aftapning, hvor vi fyldte depoterne op. Det er  ikke muligt at købe noget ude i selve terrænet.

 

Tip

Du kan med fordel besøge Savica tidligt på dagen for at undgå kø og turistbusser. Når ikke disse busser kommer forbi er der som alle andre steder ved Lake Bohinj rimelig fredeligt og naturskønt.

 

Del:

6 Comments

 1. Lene Rasmussen
  6. oktober 2016 / 9:10

  Hej Helle
  Lige hjemkommet fra kreta, hvor vi har cyklet en del, begynder vi at tænke på hvor næste cykelferie skal foregå. Når jeg så ser jeres dejlige ferie billeder, får jeg lyst til at besøge Slovenien, et land vi aldrig har besøgt, så måske det bliver til foråret. Tak for den gode inspirationsblog du laver Helle 🙂 . Håber alt vel hos jer.
  Kram fra Ralf og Lene

  • 6. oktober 2016 / 16:19

   Hej Lene
   Åhh Kreta er nu også skøn!
   Tak for de søde ord og for at i troligt følger med 🙂
   Vi havde ligesom jer aldrig selv besøgt Slovenien og vidste ikke rigtig hvad vi skulle have af forventninger. Denne uvished kom os til gode, for jeg må sige at det stak alle forventninger. Det er et lille land med utroligt meget at byde på, ikke mindst hvis man er til smuk natur. Den bedste både at se landet på er klar at cykle eller vandre, så man får det hele med. Jeg tror måske at grunden til at det er lidt overset er at de kun har minimal kyststrækning. Til gengæld synes jeg personligt at sø’erne gør det ret godt op for det, og så er det et billigt land at rejse i. Jeg kan varmt anbefale jer et besøg dertil 😉
   Kh. Helle

 2. 6. oktober 2016 / 13:00

  Hej Helle,

  Det lyder som en lækker tur! Hvor meget kostede det at lege cyklerne?
  Overvejer stærkt at tage med en kammerat og cykle rundt i forskellige lande.

  Mvh
  Andreas

  • 6. oktober 2016 / 16:01

   Hej Andreas
   Tak for dit positive feedback 🙂
   Det lyder da som alletiders ide. Du/i bør virkelig overveje Slovenien. Det er så smukt et land med små afstande og overvældende natur.
   Vi gav 10 Euro pr. cykel for 1 dag. Hvis i har muligheden og primært vil cykle bør i overveje at tage cyklerne med selv.
   //Helle

   • Andreas P
    7. oktober 2016 / 9:27

    > Det lyder bestemt som en god idé – og ja, med 10 euro pr. cykel for en dag, så går det hurtigt “den gale vej”.

    Naturen er i den grad i højsædet ved valg af destination – mange tak ! 🙂

    • 11. oktober 2016 / 21:55

     Det var så lidt 🙂
     Sig endelig til hvis der er andet du gerne vil vide 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?