Campingferie på Camping Due Laghi I Sydtyrol

Når vi rejser er det vigtigt for os at alle i familien får en god ferie. Vi prioritere derfor altid en god base højt, da vi synes det skaber de bedste rammer for en succesfuld ferie. Campingferie er bygget til børnefamilien og her kan hele familien læne sig tilbage, slappe af og bare nyde at være sammen. En god nats søvn, ro om måltidet og trygge rammer gør at de mindstes kræfter kan bruge på masser af grin med mor og far i poolen, på legepladsen, ved søen bred eller på oplevelser udenfor pladsen. På camping er der plads til at børn kan være børn.

 

Camping i mobilehome 

Camping i Europa er ikke som i Danmark. (Ikke at der på nogen måde er noget galt med det). I Europa er alting bare større.. og nok også en anelse mere luksuriøst. Mange pladser er som en lille by med alt på pladsen ligefra bager til supermarked og flere restauranter og barer. Flere steder behøver man slet ikke forlade stedet da udbuddet af aktiviteter samtidig er så stort at I næppe kommer til at kede jer.

Det gør sig f.eks. gældende på Camping Pra Delle Tori som vi besøgte i 2014

Et mobilehome er et lille, men virkelig funktionelt, hjem på 25-35 m2 som indeholder alt hvad familien har brug for i løbet af en eller to ugers campingferie. Der er fuldtudstyret køkken, køleskab og frys samt eget bad og toilet. Barnet kan have eget værelse hvor døren kan lukkes når det bliver sovetid, I kan snildt lave mad eller flaske midt om natten uden at forstyrre andre end jer selv. På de fleste campingpladser kan der tilkøbes babypakke således at I hverken skal medbringe seng, stol eller sengelinned selv.

Vi bookede opholdet igennem Vacansoleil 

Vi bookede vores mobilehome gennem Vacansoleil da der var et godt tilbud og fleksibel ankomst og afrejse dag. Det gav mulighed for at vi kunne blive 10 overnatninger og ikke skulle nøjes med 1 uge. Vacan Select og Dansk Bilferie har også stort udvalg af boliger på pladsen så du kan med fordel kigge alle tre steder og på pladsen egen hjemmeside. Alle udbydere tilbyder både telte, mobilehomes og almindelig standplads. Egentlig ville vi have booket boligtypen Bali, men vi var for lang tid om at beslutte os så den blev desværre udsolgt på vores rejsedatoer. Derfor endte vi i Fiji 2. Den største forskel er at Bali mobilehome er nyere og har lukket overdækket træterrasse, hvorimod Fiji 2 har havemøbler stående på jorden. Begge er med aircondition, 2 værelser og indeholder alt hvad du måtte have brug for. Vær opmærksom på at Fiji 2 ikke har microovn alt efter dine børns alder og behov. Der findes også større mobilehomes med 3 soveværelser og plads til 6 personer.

Mobilehome i Italien

Beliggenhed og omgivelser

Navnet Due Laghi hentyder til beliggenheden i den grønne dal mellem Levicosøen  (500 meter) og den større Caldonazzosø. (5 km.). Beliggenheden på solsiden af Dolomitterne gør at uanset hvor du kigger hen bølger det bjergrige landskab sig med spidse bjergtinder. Valsugana som området hedder er kendt som værende en af de smukkeste dale i hele Trentino regionen. Vi måtte nogle gange nive os lidt i armen for at minde os selv om at vi kun lige var kørt ind i Italien.

Faciliteter på Camping Due Laghi

Den 4-stjernede campingplads er blandt de mindre med 400 pladser og en størrelse på 100.000 m2 hvilket vi gik hen og blev ret vilde med da det måske faktisk passer bedre til os. I hvert fald lige nu. Det giver en rolig atmosfære hvor det summer af liv uden at være hektisk aktivitet.

Poolområdet var noget af det der solgte os. Der er ialt 3 bassiner med forskellig dybde. Med en lille rejsende på 2 år var vi på udkig efter en campingplads med børnebassin med lavt vand. Det viste sig at være en god beslutning, her blev der flyttet utallige spande vand og jeg har slet ikke tal på hvor man gange om dagen der blev sust ned ad rutsjebanerne. I det store bassin lød grin og latter fra masser af glade familier inklusiv os selv. I løbet af dagen foregik vandgymnastik, forskellige boldspil og sjove sanglege for børn og voksne. Ved poolområdet er desuden fine grønne arealer hvor man kan trække sig med en bog eller gå på legepladsen.

Camping i Italien

Et stenkast fra poolområdet ligger Caffe’ Due Laghi, en af campingpladsens 2 restauranter og barer, som laver virkelig gode pizza. Som bonusinfo kan jeg fortælle at de også fåes glutenfrie. En billig og god aftensmad til den nemme aften på terrassen. Restaurant Bandus ligger ved siden af receptionen ved indgangen og er en af områdets bedst ratede restauranter. Det er i den dyre ende og vi endte med at finde en hyggelig restaurant oppe i byen i stedet.

Pladsens købmand var vi ikke just imponeret over da der var et temmelig begrænset udvalg. Det var dog dejligt at have et sted at hente frisk morgenbrød. Heldigvis ligger det store supermarkedet tæt på og is hentede vi oftest hjemme i fryseren. Den italienske is fik vi oppe i den lokale by. Den er til gengæld værd at vente på og bruge penge på!

Campingferie i Europa

Rundt omkring på pladsen ligger små fine legepladser placeret som er virkelig fine for de små. 2 steder er der lidt større legepladser med flere faciliteter samlet. En for børn i alderen 0-6 år og en til de 6-12 årige. For de lidt større børn eller voksne er der også tennisbaner, fodboldbaner, petanque, bordtennis og volleyball. Der er desuden mulighed for at leje cykler og også cykler med barnestol. Pladsen tilbyder børneklub hvilket foregår på hollandsk, engelsk, tysk og italiensk.

I 10 min. gåafstand ligger Leveco søen. Camping Due Laghi har her sin private søbred med badebro, simple toiletforhold og vandsportsaktiviteter, som er forbeholdt pladsens gæster. En fantastisk lille oase med helt roligt vand til glæde for de mindste. Husk badesko, da det er stenstrand. Til gengæld er vandet simpelthen så lækkert at du ikke kan lade være med at hoppe i.

Lago De Braies

Lago De Braies

Oplevelser udenfor pladsen

Vi nåede langt fra at opleve alt hvad området omkring campingpladsen har at tilbyde, men tiden flyver hurtigt når man har det sjovt. Det er et meget smukt område med et kæmpe udbud af charmerende byer og store naturoplevelser. Vi prioriterede at have minimum hver anden dag på pladsen til bare at pjaske i poolen, tage til badesøen, gå på opdagelse rundt på pladsen, spise is og spille spil. Vejrmæssigt var det en ustabil periode med flere store regnskyl. Heldigvis skulle vi ikke langt for at få godt vejr og i de sydlige himmelstrøg klarer vejret hurtigt op igen. De fleste dage var fuld af masser af solskinstimer.

Vores bedste tips til oplevelser i området får du her:

 • Tag turisttoget op til byen. Det afgår fra info centeret ved indgangen til pladsen.
 • Den lokale by Levico Terme er med sine charmerende smalle stræder, musikanter og lækre restauranter mere end 1 besøg værd.
 • Vil du opleve storbystemning ligger både Trentino og Bolzano indenfor 1 times køretid.
 • Bolzano området er desuden et anerkendt vinområde med flere gode vinhuse.
 • Tag en vandretur til toppen af Forte Spitz Vezzena og opnå den vildeste udsigt over begge søer.
 • Har I mod på det tag da en lidt længere dagstur til Dolomitterne og oplev Lago De Braies eller Renon jordpyramider.

Levico Terme

Sådan oplevede vi Camping Due Laghi

Det var vores første campingferie som familie og vi nød det i fulde drag. Kombination af familietid og det oplevelsesrige område i Valsugana og Dolomitterne var den helt rigtige cocktail. Pladsens rolige stemning og de gode børnevenlige faciliteter passede perfekt til vores lille families behov. Det er ikke en campingplads spækket med aktiviteter. Til gengæld kan personalet nemt guide dig til store naturoplevelser og kigger man sig omkring, er man ikke i tvivl om hvad der gør lige præcis denne campingplads unik.

Vi fandt hurtigt et par favoritstole ved poolen hvor vi kunne være tæt på Filippa og skiftes til at gribe når hun kom flyvende ned ad rutsjebanen. Eftermiddagen tilbragte vi helst ved søen mens temperaturerne stille og roligt sænkede sig. Hjemme på “terrassen” kunne der dases i joggingtøj mens maden blev færdig og den kolde vin kom i glasset. Ingen tvivl om at det var drømmeferien for den lille 2-årige og hendes forældre. Masser af leg og mor og fars fulde opmærksomhed, hvad mere kan man ønske sig?

Camping Due Laghi

Vores 6 bedste tips til din booking på Camping Due Laghi:

 • Det kan være lidt af en danskerplads i uge 28 + 29. Overvejer evt. et andet tidspunkt hvis det er noget der genere jer.
 • Hvis I gerne vil have en solrig Fiji 2 plads er plads nr. 50 eller 51 et godt bud
 • Hvis prisforskellen er lav, overvej da Bali bungalow, du får meget for dine penge!
  (plads nr. 40 har en særligt god beliggenhed).
 • Pga. campingpladsens størrelse har du aldrig ret langt til poolområdet. Hvis I gerne vil kunne putte børn til middagslur eller sidde i fred og ro på terrassen, gør det derfor ikke noget med en placering lidt væk fra poolområdet.
 • I højsæsonen sørg da for at tage til poolen når de åbner da der er begrænset liggestole. Alternativt så medbring egen stol eller håndklæde. Der er masser af plads på græsset.
 • Det er en særligt god campingplads til familier med små børn og dig der elsker at være tæt på naturen.

 

Del:

2 Comments

 1. 19. januar 2020 / 22:42

  Ih, I er simpelthen så seje, at I rejser land og rige rundt med jeres datter 🙂 Gad godt være lige så modig. Det ser i hvert fald ud til at at have været dejligt på den campingplads 🙂 Og super god guide, du har smækket sammen! Kh. Louise

  • 20. januar 2020 / 0:11

   Årh hvor er du sød Louise. Det varmer. Det var virkeligt et dejligt sted. Når I får mod på det kunne det være et fint sted at starte med campingferie. Due Laghi ligger ikke så langt nede så det er til at overkomme at køre selv. Tror på I nok skal få mod på det igen. Der findes jo mange varianter af familieferie. Vi nyder at rejse som familie og de oplevelser det bringer.
   Kh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?