Rejsetanker om skiferie i Valloire

Valloire skiområde

Valloire set med skibriller

Valloire er beliggende i det sydøstlige Frankrig, i den franske del af alperne og op til den italienske grænse på bjerget Col du Galibier. Skiområdet er koblet sammen med Valmeinier og du har derfor de 3 bjerge Crey du Quart, Sétaz og Gros Crey i Valmeinier at stå på ski på. Et område med ialt 150 km. pister i alle sværhedsgrader og gode offpistområder selv for begyndere. (Nogle mener området ligger i den lette ende sammenliget med pisteniveauet i Frankrig generelt).

Skiferie i Valloire

Selve skiområder er set med franske øjne egentlig ikke ret stort, men sammenligner man med Häfjell i Norge hvor vi var sidste år, er det jo så over 3 gange så stort. Størstedelen af pisterne er placeret i 2000-2500 meters højde som sikre gode sneforhold selv på dage hvor der er plusgrader nede i byen. Området var passende for 1 uge hvor vi præsterede at ramme stort set alle pister og kunne slå os ned på de mest fantasiske små spisesteder og nyde solens varme på ansigtet. (husk solcreme!)

Frokost på skiferien

Hvordan er Valloire som skiferie destination?

Valloire henvender sig til par i alle aldre og familier med børn. Der findes masser af steder at få en øl, men de helt store afterparties finder du altså ikke her. Det er et super godt område for børn da der er skiskole i bunden og tager man kabineliften op er der både en grøn og blå piste de kan øve sig på. Danski som vi rejste med har egen skiskole hvor der altid er en guide med der snakker dansk, sådan at de føler sig trygge.
Generelt byder skiløbet på noget for alle niveauer. Der er lange blå bakker smalle som brede, som tager dig med ud i naturen, men også dejlige brede røde pister i alle afskygninger. De sorte er ikke dem der er flest af, men nogle røde i Valmeinier kunne måske også gå for det.

Skiferie i Valloire, Frankrig
Der er 34 lifte ialt, hvoraf de 17 er stolelifte og 2 kabinelifte. Noget der halter må siges at være liftene. Mange af dem er gamle og køre virkeligt langsomt, andre kommer med fuld fart når du skal stige på og kan godt give et ordentligt hak i knæhaserne. Der er dog også nogle enkelte nye 6 mands stolelifte som er nye, kører hurtigt og er behagelige at sidde i. Vi undgik helt trækliftene og kom stadig fint rundt i hele området, også uden længerevarende liftkøer.

Skiferie Valloire

Valloire by

Selve Valloire by er ikke som Franske skidestinaioner er flest. Det er en lille charmerende alpeby med mange fastboende lokale som skaber en altid livlig aktivitet i byen. Der er mange små specialbutikker og delikatesse forretninger såvel som gode spisesteder. Om fredagen er der på torvet foran kirken stort marked hele dagen som du ikke må snyde dig selv for. På markedet finder du alt fra tøj til franske specialiteter som pølser, ost og fransk nougat.

Marked Valloire

Markedsdag i Valloire

Vi boede på Hotel Les Gentianes som er Danski’s eget og ligger kun 150 m. fra pisten. De havde en god aftale med skibutikken Twinner om at vi kunne have vores ski og støvler stående hos dem så vi ikke skulle bære det frem og tilbage hver dag, som gjorde det hele virkeligt nemt (ikke muligt i franskmændenes egen ferie). Grundet hotellets centrale placeringen er det også en mulighed at tage frokostpause hjemme da man hurtigt er på pisten igen, hvilket mange børnefamilier benyttede sig af.

Hotel Les Gentianes

Vores hotel

Vores oplevelse af skiferie i Valloire

Skiferien har stået højt på ønskelisten i år (2016), men grundet en stram økonomi og det faktum at skiferier bare er en dyr post så har den til tider hængt i en noget tynd tråd. Vi bestemte os for at ligge os fast på en uge og så bare vente helt til det sidste for at få det billigst muligt. Som udgangspunkt var vi kun os 2, så det burde være muligt. Erfaringerne er ligeledes stadig forholdsvist begrænsede så præferencerne var også nærmest ikke eksisterende. De eneste ønsker vi egentlig havde var at vi gerne ville til alperne, og gerne på et hotel med halvpension så der var styr på udgifterne og der ikke skulle tænkes på at lave mad.

Efter at have scrollet nettet igennem for tilbud virkede Valloire fra starten som et godt bud og blandt de klart billigste. Vi synes det lød som et hyggeligt sted, lokalt, med lidt begyndervenligt bakker (en del blå bakker) og ikke nogen større partyby. Ærligt så tager vi på skiferie for at stå på ski, for at få noget god mad og slappe af sammen. Alt sammen noget Valloire så ud til at besidde og som senere viste sig at holde stik. Vi var derfor hurtige til at få købt rejsen da den 4 dage inden afrejse blev sat 2000 kr. ned pr. billet.

Valloire by

Valloire by

En skiferie med succes

Efter en succesfuld oplevelse i Norge var forventningerne høje. Vi glædede os til at komme til alperne og forhåbentlig få noget god sne under fødderne og en kold øl i hånden mens solen viste sig fra sin flotteste side. Jeg har tidligere været på sæson i Serre Chavalier i Frankrig, som skimæssigt desværre ikke blev den helt store succes da jeg røg en tur på trykker. Jeg glædede mig derfor til at tage revanche, men var samtidig også lidt spændt på om kroppen formåede at huske hvordan benene nu engang skal flyttes.

Skiferie i Frankrig

For at få en god start besluttede vi at starte på den grønne bakke på toppen af Crey du Quart. Det var nu alligevel lige kedeligt nok så selvom Kenneth opmuntrende spurgte om vi skulle tage en tur mere sagde jeg pænt nej tak. Han grinede og vi tog videre på den blå. Det er en flere kiliometer lang piste som tager en med ud på ydersiderne til den flotte natur, men med ganske få større hældninger. Det gav masser af syre i benene og vi måtte sågar stave flere steder. Hmm.. vi var dermed i gang og sprang let og elegant videre til nogle lidt mere udfordrende blå og ellers røde pister. Dem var der heldigvis masser af smalle som brede.

Valloire skiområde

Vi var så heldige at der dagen før vi ankom var faldet ca. 1/2 meter sne. Første dag på ski var lidt overskyet og på toppen sågar lidt tåget. Men hvis blot vi holdte os lidt nede i højderne var det ikke noget problem. Lige over middag fik vi en SMS fra Danski at guiderne stod klar med varm kaffe og kakao ikke langt fra hvor vi var. Hvor perfekt var det ikke lige om blive varme og få nogle gode fifs samtidig.

Dagene efter var en hver skiløbers drøm, minusgrader og høj solskin. Det var så lækkert og vi følte os virkelig heldige. Det var alt hvad vi havde gået og drømt om for vores skiferie.

Morgentimerne er nu engang de bedste med friske ben og nyprepererede pister. Frokosten blev tilbragt på en af restauranterne ude i terrænet. Favoritten blev helt klart pizzastedet som ligger på den lange blå bakke. Vi fandt hurtigt ud af at den sorte lige ved siden af ikke er så slem og skar 2 km af den lange blå som vi betegnede lidt som en transportpiste, men som andre var helt vilde med. Så prøv den af og find selv ud af hvad du synes. (kom tidligt til pizzastedet, da der ellers kan være lang kø og husk kontanter).

Valloire spisesteder

Lækre pizza på pizzastedet

Om eftermiddagen tog vi en øl til Fransk øltid hvor der var halv pris i hotellets bar, fik en snak med de andre på hotellet og tog en slapper på værelset. Vi var selfølgelig også en tur rundt i byen flere dage og vi besøgte også fredagsmarkedet, som er en noget helt særligt.

Vi er helt vilde med Valloire og helt oppe og køre over skiferien generelt. Den indfriede alle vores ønsker til fulde plus lidt til. Et sted vi vil elske at komme tilbage til.

Skiferie i Valloire

 

Rejsetid 

Pga. stort snefald og en lukket lufthavn tog det os laang tid at komme frem til vores hotel. (Heldigvis stod der søde guider klar med sandwich og vand i lufthavnen i Frankrig). Under normale forhold skal du regne med en flyvetid på små 3 timer og transfer på 1-1,5 time. 

Skiområde

Der er 150 km pister ialt, jævnt fordelt på 83 nedfarter i alle sværhedsgrader med og uden pukler. Flere snowparker, deriblandt en af Frankrigs bedste. Hertil kommer 20 km. langrendsspor for nybegyndere og øvede.

 

Tip

Da vi fløj fra Billund sen aften og ligeledes skulle sent hjem fik vi en hel dag mere på ski lørdag til kun 150 kr. Lørdag er den store skiftedag, hvilket betød at det var ret begrænset hvor mange der var på pisten og det blev derfor en helt fantastisk skidag.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?