Badehotel?- hvad er det egentlig for noget?
Kenneth fik i fødselsdagsgave (2016) et ophold til Dyvig Badehotel fra spotdeal.dk. En enkelt overnatning med 4 retters menu med dertilhørende vine og morgenmad på afrejsedagen. Noget helt nyt da ingen af os har prøvet at være på badehotel før. Egentlig var jeg lidt i tvivl om det nu også var os. Jeg havde lidt en forestilling af et lidt ældre publikum der nupper en svømmetur i det iskolde vand en kold vinterdag, tager badekåben på og læser avis på terrassen. (Okay måske lidt fordomsfuldt og gaven kom fra mig, så ingen tvivl om jeg synes stedet så charmerende ud).
På vores ophold kan vi godt lidt at der er mulighed for en svømmetur, wellness eller anden form for velvære og fysisk aktivitet. Denne gang skulle være anderledes med fokus på ro, natur, fordybelse og forhåbentlig virkelig god mad og vin. Når alt kommer til alt er maden for os også det helt essentielle når vi vælger sted og derudover skal stedet gerne have sin egen charme. Opholdet blev brugt i forbindelse med pinsen 2016, som blev tilbragt på skønne Ærø. Færgen sejler til Fynshav på Als, hvilket ikke er så langt derfra og en super god kombination.
Sted og omgivelser
Dyvig badehotel er idylisk beliggende ved den lille bugt Dyvig, ligeud til vandet, lystbådhavnen og frodige skovarealer på Nordals. Stedet har eksisteret som kro siden 1862, men åbnede dørene med nye ejere som badehotel i 2010. Hans Michael Jebsen som i dag står bag har formået at skabe den helt ægte badehotels stemning med dets ydre træhus i rød hvide bindesbøll og de mange antikviteter og bevaringsværdige genstande som pryder stuer og værelser indedøre. Langt det meste har en helt særlig historie og er gennemført til mindste detalje. De 3 stuer fortæller hver deres historie og især gourmet resturanten “Restaurant Vigen” genskaber alle illusioner om hvordan et badehotel skal være og se ud. Dyvig badehotel forpagtes i dag af Hans Michael Jebsen som samtidig står i spidsen for køkkenet. Stedet har flere gange fået stor anerkendelse fra bla. spiseguiden. Der er en afslappet stemning på hele hotellet og vi oplevede et meget imødekommende og hjælpsomt personale.
Afslappet atmosfære og sjæl
Allerede fra vi stiller bilen bliver jeg ramt af den fortryllende ro der hersker i den lille vig. Da det er hverdag er det begrænset hvad der er af sejlere i bådhavnen, men for mig som kommer fra en sejlerfamilie synes jeg nu også kun det er hyggeligt med lidt havneliv.
Da vi kommer ind får vi på ingen tid nøglen til vores værelse og information om kaffe og kage i skipperstuen. Vi har betalt 350 kr. ekstra for at få et værelse med udsigt mod vandet. I øvrigt penge vi synes var givet særdeles godt ud. Vi boede på værelse 1 som ligger i stuetagen og derved har egen terrasse med bord og stole. (Som en af de få deluxe værelser). Noget vi nød godt af da vejret viste sig fra sin bedste side om morgenen på 2 dagen. Der er nu noget særligt over at stå dørene op til sådan en skøn udsigt og høre fuglene synge!
Værelserne er enkle men stilfuldt indrettet med fine detaljer. Toiletpapiret er foldet og med et lille klistermærke. Alle håndtag er retro og der ligger papir og kuvert klar så man kan skrive en hilsen hjem. Skønne kvalitetssenge der straks omfavner en. Efter at have kigget lidt på værelset og fået lagt vores ting besluttede vi os for at gå i skipperstuen og få lidt kaffe og kage som var med i opholdet.
Eftermiddagskaffe i skipperstuen
En hyggelig lille krostue kan man vidst godt kalde det. Der er ternede duge på bordene, madam blå og jagttrofæet hænger på væggen. Da vi ikke er kaffedrikkere bliver der i stedet serveret hjemmelavet varm chokolade med flødeskum. Vi bliver varslet en ventetid på 10 min da den laves for bundet. Helt okay- den er virkelig god og ventetiden værd! Dagens kage er en super lækker rabarbertrifli. MUMS!
Efter sådan et par lækkerier beslutter vi at gå en tur i området. Bag hotellet ligger skoven med en del vinmarker, så dem kigger vi nærmere på. Vejret er ikke helt med os for i stedet for 20 grader og sol mindre end 1 uge forinden er der nu overskyet, lidt våd og ret koldt. Vi griber derfor jakken i farten. Området er virkelig idyllisk men jeg er sikker på et lille solstrejf havde toppet turen. Mellem træerne gemmer sig en skøn udsigt over bugten som er værd at beundre og som vi gjorde vores bedste for at fange gennem linsen.
Middagen i restaurant Amstrup & Vigen
Efter gåturen var det tid til at gøre os klar inden spisning. Borde fordeles ved ankomst for at skabe et glidende flow og mindske ventetiden. Vi var nogle af de først kl 18.30 og fik muligheden for at vælge en plads med god udsigt. Kort efter kom både vin, hjemmelavet små brød og en lille appitezier.
Menuen bestod af:
- Appeteizer: Riskiks med aioli og ramsløgsblomster
- 1 Forret: Norsk kammusling & løgrom
- 2 Forret: Syltet pighvar og ramsløgshollandaise
- Hovedret: Gråsten unghane & bøgehatte
- Dessert: Danske jordbær & mandel
Vi følte på ingen måde at der var gået på kompromis med menu og vine fordi vi brugte spotdeal. Maden var af gode råvarer, meget veltilberedt og med stor smag. Vinene ligeledes. Begge dele blev flot præsenteret ved bordet. Vi manglede aldrig noget og maden kom i et moderat tempo og i passende portioner. De fyldte sågar vinglasset op når det var tomt. (Godt vi ikke skulle køre hjem). Det var en helt fantastisk aften med ren forkælelse.
Efter en god nats søvn ventede en fin morgenbuffet med alt hvad hjertet kunne begære. Da vejret viste sig fra sin pæne side ventede vi længst muligt med at tjekke ud og satte os herefter ud i solen med en kold forfriskning. Den perfekte afslutning på et ophold, der overskyggede alle forventninger. Vi var meget enige om at man får utroligt meget for pengene på Dyvig Badehotel og at det er et sted vi utrolig gerne vil tilbage til.
Det eneste sted man kunne sætte en lille finger ved er at værelserne nogle steder kan virke en smule slidte med lidt afskallet maling her og der, ligeledes på terrassemøblerne og at vandet ikke helt bliver inde i kabinen på badeværelset, men det er nu småting som ikke skal ødelægge et virkeligt skønt ophold.