Elounda- måske Kretas smukkeste ferieparadis?

Elounda- måske Kretas smukkeste ferieparadis?

Længst inde i en beskyttet bugt finder du byen Elounda. De riges og alle andres ferieparadis. For nok er der mange 5-stjernede villaer og hoteller, hvor stjernerne og rejsende med pengepungen i orden holder til. Heldigvis er der også plads til vi andre, der bare gerne vil nyde den lille fiskerlandsby og dens gudesmukke omgivelser for en dag, en uge eller 2.

Elounda Kreta

En fiskerby med charme og luksus 

Elounda har formået at bibeholde sin charme som fiskerlandsby og toppet det stille liv med luksus. Byen er hovedsageligt kendt for topklasse hoteller hvor både kendisser og præsidenter har holdt sin ferie. Det er skam også en lille perle hvis du spørger os. Havnen er Eloundas hjerte og der summer af liv og hyggelig feriestemning. De små fiskebåde ligger til kaj i havnen og fra en byens tavarner har du udsigt til den lille torv samt den smukke bugt. Byen ligger så idyllisk hen bygget op i klipperne og omringet af bjerge. Det er en rolig by uden det vilde natteliv, som du hurtigt kan opstøve i byen Agios Nikolaos kun 12km. derfra.

Paradis på Kreta

Blandt Kretas lækreste strande men pas på…

Strandene så vi første gang fra båden på vej til Spinalonga. Elounda er nemlig kun en spytklat fra udflugtsmålet Spinalonga. Vi var meget betaget af strandene som fra vandsiden så lækre og meget indbydende ud. Vandet er helt azurblåt og super klart med lækker sandbund. Vi kunne derfor heller ikke snyde os selv for en skøn dukkert. Det bliver hurtigt dybt og vi kunne også læse os til at der er enormt meget understrøm, så pas på! Det er blandt andet også derfor at der flere steder er vagter ved strandene. Vandet var så varmt at vi næsten ikke blevet nedkølet, lidt af en luksus. Dette skyldes beliggenheden i en stille bugt som gør at der aldrig kommer høje bølger og badevandstemperaturen er blandt Kretas højeste. Vandet var lige så lækkert som det ser ud. Endnu et plus som dagsgæst er at der er bruser til rådighed, så vi kunne få skyllet saltvandet af inden vi kørte hjem til hotellet.

 

Her SKAL du spise frokost eller nyde dit aftensmåltid

Der er ingen tvivl om at der er mange lækre taverner, uovertrufne fiske restauranter og lækre gourmet restauranter i Elounda. Desværre havde vi ikke tid til at teste dem alle (det ville ellers ikke have være dumt). Til gengæld var vi måske bare så heldige at vælge det aller bedste sted i første hug?

Spisesteder i Elounda
I hvertfald er Despina Taverna i særklasse. Det kræver en mindre gåtur op ad bakken, en smule stejlt særligt med klapvogn, men det var uden tvivl turen værd. Udsigten over bugten og det turkise badevand får tiden til at stå stille for et øjeblik. Maden var samtidig det bedste vi fik på hele rejsen, og der må vi sige at vi slog til. For det er jo vigtigt at smage det hele ikke? vi bestilte nærmest samtlige forrettet og sammensatte dermed vores egen lille meze. Maden smagte himmelsk! Den er fyldt med smag og en fryd for øjet. Når vi ligger de 2 ting sammen med lidt græsk venlighed, forståelse og god service så fås det vidst ikke bedre.

Despina Taverna på Kreta

Vi ankom da restauranten åbnede for frokost og fik det bedste bord med udsigt for alle pengene. Vores lille bandit nød livet på fin restaurant og tjeneren tog det heldigvis i stiv arm. Sådan en dejlig oplevelse for hele familien som elsker god mad with a view.

 

Kulturelt og shopping

Ved lystbådhavnen ligger fiskerbåde side om side med store luksuriøse yachts. Langs torvet finder du et fint lille klokketårn, byzantinske kupler og lidt længere henne ved stranden en af de klassiske græske vindmøller. Strandpromenaden buer flot så du får et smukt udsyn over bugten og idet den er trukket lidt væk fra vejen, kan du gå langs blomstrende stier til vandets brusen.

Hyggelige byer på Kreta
I sidegaderne ligger kunstgallerier side om side med små unikke modebutikker og førsteklasses fiskerestauranter. Alt i alt er Elounda en glamourøs by med græsk charme.

 

Et stykke paradis på Kreta

Eloundas beliggenhed gemt lidt væk bag bjergene. Storslåede udsigter fra bjergskråninger og udsigtspunkter gør stedet helt fantastisk. Det azurblå hav er noget af det flotteste vi har set på Kreta og så er der bare en helt særligt afslappet græsk stemning i byen. Netop derfor synes vi at det er et lille stykke Kretansk paradis som skiller sig ud, med at være bare lidt mere lækkert. Det er sådan en hyggelig by som fortjener et besøg.

 

Del:

2 Comments

 1. 2. december 2018 / 14:03

  Det ser ud til at være et helt fantastisk sted 🙂 Det er i hvert fald nemt at drømme sig væk med jeres billeder og beskrivelse, når det står ned i stænger her i Danmark 🙂

  • 2. december 2018 / 22:55

   Dejligt at vi kunne give lidt varme til en noget grå vinterdag i Dk 😉
   Det er et lille stykke paradis, kunne godt nuppe en dag mere i de omgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?