Hvad var det bedste på rejsen til Singapore og Indonesien?

Mange har gennem det sidste tid spurgt mig hvilken oplevelse der var den største og bedste på vores rejse til Singapore og Indonesien.
Jeg har derfor her skrevet et personligt indlæg hvor du kan læse om mine tanker herom.

 

Først og fremmest er det sindsygt svært at sige hvad der var det bedste for egentlig tror jeg det er de mange kontraster der gjorde turen helt unik. Jeg er meget fascineret over hvor stor forskel der er på de forskellige Indonesiske ø’er fordi kulturen er så forskellig grunden deres forskellige trosretninger. Det er som at rejse til en nyt land hver gang man skifter ø. Fælles er at de lokale som jeg også oplevede i Thailand er super imødekommende, hjælpsomme og et glad folkefærd. Det er utroligt nemt at komme rundt og så det er bare fantastisk at alting ligger så tæt så man ikke skal bruge hele rejsedage på at komme frem til næste destination.
Singapore er et kapitel for sig selv. Jeg er egentlig ret vild med byen. Den er først og fremmest skinnende ren, nok mest pga. af de mange regler, storslået med høje bygninger, fancy huse og masser af modebutikker. Samtidig er den nem at finde rundt i, charmerende idet de mange nationaliteter har fået sat deres præg på byen og madkulturen.Sidst men ikke mindst gemmer den på så mange skønne åndehuller med masser af albuerum.

[columns] [span6]

Marina Bay Sands

[/span6][span6]
Singapore Botanic Garden

Singapore Botanic Garden

[/span6][/columns]

Når vi snakker om rejsen herhjemme er Kenneth og jeg ikke helt enige om hvad der var det bedste og den største oplevelse. Personligt synes jeg at bådturen ”Hunting Komodo by camera” var helt unik og virkelig fantastisk. Der er bare en vis frihed over at sejle fra sted til sted, ligge til ved ubeboede ø’er, gribe snorkeludstyret og se hvad der gemmer sin under overfladen af det krystalklare vand. Mødet med komodovaranerne ej at glemme. Heldet var virkelig med os den første dag på Komodo island hvor vi lynhurtigt kom rigtig tæt på det kæmpe dyr hvilket virkeligt var så STORT, og selvom jeg havde haft store forventninger til denne tur blev alle indfriet. Generelt tror jeg bare det med at være tæt på naturen og det ikke var overturistet nogen steder gjorde turen uforglemmelig for mig.
Sammen med Komodo skal jeg ærligt indrømme at Lombok har fået en stor stjerne i mit rejsehjerte. Det er bare en skøn ø der omfavner en og som jeg bare må tilbage til en skønne dag.
Befolkningen er smilende, børnene vinker når man kommer trillende på scooteren og de finder mit lyse hår og hud meget mystisk. Det er en ø der gør rigtig meget for at udvikle sig og en del af charmen er jo også at den er så lokal, så du skal nok ikke vente årti’er med at komme forbi, hvis du vil opleve det Lombok der er i dag.
[columns] [span6]

Hunting Komodo by camera

Solnedgang over båden

[/span6][span6]
Komodo nationalpark

Komodoveran

[/span6][/columns]

Det der har gjort størst indtryk på Kenneth er først og fremmest Selong beach på Lombok som virkelig tog pusten fra ham. Som han sagde ” prøv og kig, det er jo som taget ud af en rejsemagasin”, og jeg kan kun give ham ret. Her er så smukt, stranden så kridhvid og ren, et sandt paradis!
Risterrasserne er virkelig også et særsyn som gjorde stort indtryk. Bali præsterede at levere de klart flotteste, men en mere autentisk vandretur i risterasser end på Lombok, kunne vi ikke have fået.

[columns] [span6]
Selong beach Lombok

Selong beach

[/span6][span6]
Risterasser på Bali

Risterasser på Bali

[/span6][/columns]

For os begge gælder at Indonesien har imponeret med unikke snorklings og dykker spots med fisk i alle farver, smukke uberørte koreller og spændene vrag. Efter vi er kommet hjem har vi inderligt fortrudt at vi ikke købte et snorkelsæt som vi så i en dykkershop i Sanur (i rigtig godt kvalitet) til en sum af ca. 300 DKK. (Et tilsvarende koster i DK ca. 800 kr.) for vi er blevet bidt af snorkling og der er ingen tvivl om at det ikke er sidste gang vi dykker under havets overflade 🙂

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?