Miniguide til Anissaras beach

Miniguide til Anissaras beach

Feriebyen Anissaras ligger på det nordøstlige Kreta, ca. 25 km øst for hovedstaden Heraklion og  ca. 3 km nordvest for den noget større ferieby Hersonissos. En decideret bymidte eller hovedgade finder du ikke i Anissaras, til gengæld finder du en rigtig lækker strandpromenade med fine restauranter og en afslappet stemning. Området er hovedsageligt fyldt med nyere familievenlige hoteller i alle prisklasser, inklusiv vores skønne lejlighedshotel Aelia apartments.

 

Stranden

Anissaras strand er 1 km lang, hvoraf størstedelen af stranden er 10-20 meter bred. Det er en flot sandstrand med lækkert lyst sand de fleste steder , dog er der nogle steder en blanding med lidt grus. Vandet er utroligt klart, men bliver ret hurtigt dybt. På det meste af stranden er det muligt mod betaling at benytte liggestole med parasol. En halv pebret fornøjelse på 7 euro pr. dag. En rigtig dejlig strand med skønt badevand.

Anissaras beach Crete

Restauranter

Da vi googlede restauranter hjemmefra så udvalget meget begrænset ud. Heldigvis har man lov til at blive positivt overrasket når rejsen står på. Selvom strandpromenaden er paradis for pommes frites og Coca Cola i lange baner findes der også nogle dejlige steder som stadig gør et dyd i både servering og lokale retter. Vores 3 favoritter fortæller vi lidt om her:

 

Captain’s Bar & Restaurant

Ligger cirka midt på promenaden. Der er både restaurant og sportbar, og det blev derfor også vores foretrukne sted, til at se Danmarks VM kampe på Tv. Der er god plads til klapvogn, de laver lækker mad og sågar lækre drinks. Menukortet er meget blandet af både gængse internationale retter. Derudover har de også deres egne specialiteter, heriblandt dagens ret som vi flere gange sprang på med stor succes. Betjeningen er frisk på en helt nede på jorden måde, og udsigten fejler absolut ikke noget.

Restauranter i Anissaras

Milos restaurant

Et lille intim sted der udstråler masser af charme og kvalitet. Vi var der faktisk 2 gange, så vi fik både testet frokost og aften. Inde er der et fint lille legeland til de små, hvor Filippa hyggede sig rigtig meget, indtil maden blev serveret. Sidder du ude er du placeret på stranden og kan nyde en smuk solnedgang på en lun sommeraften. Bedst af alt er maden lavet med kærlighed og efter lang tids leden, fik vi endelig vores ovnbagte græske kartofler. (Som heraf IKKE har været en tur i frituren). Det var som at komme i himlen. Det skal siges at maden var lige så fantastisk dagen efter. Skal man nævne en negativ ting på det være de dårlige toiletforhold, men det er vel ikke det vigtigste når jagten går på et godt måltid mad og drikke?

Mad på Kreta

Peccato Divino

Egentlig er restauranten en del af det store hotel Anissa Beach. Hotellet har flere restauranter og denne er hovedsageligt for a la carte gæster, der kommer fra udefra eller betalende hotelgæster. Vi spiste her den sidste aften og blev virkelig forkælet. Vi ELSKER Italiensk mad, og det her var virkelig godt!

 Hotel Anissa Beach

Bordene er placeret hist og pist i en super charmerende have med små lanterner og udsigt over havet. Filippa sov trygt og godt i klapvognen mens vi nød det sidste af en dejlig familieferie og lidt tid til voksensnak over et dejligt måltid mad. Tjenerne er høflige og meget servicemindede. – det er jo noget vi godt kan li.

 Hotel Anissa Beach

Generelt er det et utroligt børnevenligt område. På alle restauranter smiler de til børnene og vil mægtig gerne dikke-dikke. Langt de fleste steder er der barnestol og legeplads eller legeland. Det gør det bare så meget nemmere særligt med de lidt større børn. Heldigvis for børn er sprog ingen hindring i leg.

 

Det lille tog

Det lille turisttog er en fin måde at komme ind til Hersonissos bymidte på en enkelt dag. Desværre er det ikke så seværdigt som på Vestkreta. Her laves der små stop ved forskellige seværdigheder med guide. På denne tur er det mest en udvidet transporttur. Vi kunne ikke rigtig høre hvad speakeren sagde da lyder var ekstrem dårlig og toget kørte forholdsvist hurtigt. Du kan desuden være uheldig at der slet ikke er plads, så overvej hvornår på dagen du vil med. (Vi blev gang på gang overrasket over de fyldte tog der kom kørende forbi).

Turisttog på Kreta

Indkøb, billeje og andre fornødenheder

For at sige det ligeud så er promenaden på Anissaras beach ren turisme og lavet efter at der opstod et behov og nogen så et potentiale i en god forretning. Så selvom det er hyggeligt (og særdeles familievenligt) er det ikke lokalt. Der er et par store minimarkeder/souvenir shops, hvor du kan få det mest nødvendige. Vi lejede bil det meste af tiden og kørte derfor forbi Lidl som ikke lå langt væk. En noget billigere løsning og væsentligt større udvalg. Bilen blev lejet et stenkast fra stranden ved Perseas biludlejning. De er til at snakke med og ønsker alle biler ude og køre. Vores mand tog et hurtigt kig på os og vores klapvogn, og stak os en større (lidt ældre, men ikke gammel) bil til samme pris. Skulle vi have lejet ved Sunweb som vi rejste med var prisen 3 gange så meget bare for den lille. (Det er i sig selv er virkelig tyveri).

Billeje på Kreta

Højdepunkter

Er man til det lidt mere stille og roligere fremfor en hektisk badeby med fart på nattelivet, er Anissaras et godt valg. Der er hvad man har brug for, og du kan hurtigt vælge til og fra, da der kun er 3 km. til Hersonissos by. Vi fik hvad vi forventede og blev faktisk lidt overrasket over området. Efter booking var vi gået hen og blevet lidt nervøse for at have bestilt et hotel ude midt i nowhere og det er det altså ikke, heldigvis. Det var et super godt udgangspunkt for at se en anden del af Kreta end hidtil, og få nogle nye oplevelser og mere historie om den Græske ø. Den lejede bil gav os mulighed for hurtigt at komme lidt rundt på øen, men der er mange gode seværdigheds tilbud langs hele stranden og busforbindelserne skulle efter sigende også fungere ganske upåklageligt.

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?