Om at bo og arbejde på skihotel i Frankrig


Arbejde i FrankrigUnder min læretid som kok har jeg altid haft en drøm om at komme til udlandet og arbejde for en periode.
Samtidig kunne jeg godt tænkte mig at lære at stå på ski, hvilket jeg på daværende tidspunkt aldrig havde prøvet før.
Jeg søgte derfor diverse stillinger på forskellige skihoteller, ved danske firmaer der sender medarbejdere ned på deres hoteller i Frankrig, Østrig og Italien mfl.
Jeg blev kaldt til samtale hos flere og valgte til sidste at sige ”ja tak” til Northlander skitour’s tilbud om en kokkestilling i Serre Chevalier, Frankrig i sæsonen 2008/2009.
Valget faldt på dem da man her skulle være fyldt 20 år og det virkede som de bedste vilkår.
Vi havde en fælles samling i København et par måneder før for at sammentømre os, hvilket var rigtig fint.
Da jeg ankom til Frankrig sammen med de andre fra mit team viste det sig at køkkenchefen havde meldt fra i sidste øjeblik. Dette betød at jeg selv skulle starte køkkenet op. Da jeg jo selv havde fået gjort det hele klar og lavet menuer mm. besluttede jeg at tage stillingen som køkkenchef og få det mere i løn. (Hvilket man bestemt ikke bliver rig på, men stadig skal tage som en kæmpe oplevelse, hvilket det også var).
Efter et par uger blev der sendt de en kok ned til at supplere mig og vi var klar til sæsonstart.

[columns] [span6]

Skihotel Briancon

[/span6][span6] [/span6][/columns]

Efter blot et par dage fik jeg egen skiinstruktør til at hjælpe mig med at komme i gang med skiene. Dette gik ok, men jeg er bestemt ikke et naturtalent 😛
Efter et par timer blev jeg lidt modig og lavede et ordentligt styrt. Jeg kunne godt mærke det gjorde lidt av, men vi kørte stille og roligt ned.
Wauw hvor havde jeg ondt da vi kom i bunden af pisten! Jeg blev derfor kørt til tjek på sygehuset. Det viste sig at jeg havde forvredet et ledbånd og skulle gå på krykker i 14 dage. Great! Eller not. Det var lidt af en mavepuster.
Jeg blev nu sat i en stol og skulle dirigere de andre rundt i køkkenet, så vi kunne blive klar til sæsonstart, hvilket heldigvis lykkedes 🙂
Jeg blev aldrig rigtig god til det der med ski fordi jeg blev ved med at være lidt bange for at falde, og der gik tit fest og farver i den istedet for skiløb. Derudover skulle jeg møde kl. 14 alle dage undtagen onsdag hvor jeg havde fri.
Denne dag brugte jeg på at stå på ski, se en film og hygge mig med de andre.

1 uge under mit ophold fik jeg besøg af min daværende kæreste, og da han også er uddannet kok fik vi lavet en fin aftale med cheferne om at tage et par dage selv og så tog den anden kok resten af ugen, så vi kunne nyde tiden sammen. Dette blev betalt med et liftkort, hvilket var en super flot af firmaet.

Jeg var rigtig glad for mit ophold og det gav mig en masse arbejdsmæssige og personlige udfordringer jeg voksede med, samt nye bekendtskaber. Derudover gav det mig muligheden for at lære at stå på ski, hvilket jeg er blevet rigtig glad for sidenhen.

Til sidst skal det siges at det ikke havde stået i alle jobannoncer at man skulle være fyldt 20 år, for jeg var en af de ældste og de andre havde meget lidt forståelse for at jeg havde uddannelse, kæreste derhjemme og ikke havde lyst til at drikke hver eneste aften.
Til sidst gik der lidt for meget druk i den for en del af serveringspersonalet og det blev et problem da de synes det var en god ide at tage shot’s mellem serveringerne, hvilket jeg absolut ikke var enig i!
Jeg husker dog stadig tilbage på et godt og givende ophold.

Tip: Gør det mens du er ung og ikke har nogle forpligtelser og større udgifter til hus mm., da lønnen er lav. Omvendt giver det en oplevelse for livet, og pynter på CV’et 😉

[columns] [span3]

 

[/span3][span3]

på ski i Frankrig

[/span3][span3]
Serre Chavalier

Saloon Bar

[/span3][span3]

Mont Prorel

[/span3][/columns] [columns] [span3] [/span3][span3]

 

[/span3][span3] [/span3][span3]

 

[/span3][/columns]
Del:

2 Comments

 1. Line jensen
  2. september 2017 / 10:59

  hejsa!
  Jeg skal til jobsamtale hos nortlander som hotelpersonale – ved du hvad de lægger vægt på i forhold til samtalen? 🙂

  • 2. september 2017 / 19:12

   Hej Line
   Det lyder da spænende. Det er jo altid svært at sige. Tiden flyver så det er efterhånden 9 år siden jeg var afsted. Først vil jeg anbefale dig at læse deres krav til en kommende medarbejder og ligge vægt på de kvalifikationer du har. Med sådan et job ligger de selfølgelig vægt på faglige kvalifikationer, men naturligvis også glæden ved at stå på ski og måske vigtigst af alt, det sociale samværd. Det er en kæmpe oplevelse, så håber de vælger dig så du kan komme afsted 😉
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?