Rejsetanker om Hamborg

Oplev Hamborg

Hamborg er den næststørste by i Tyskland, og den 2. største havneby i Europa.  Byen har i de seneste år gennemgået en rivende udvikling og er blevet en yderst populær destination for danskere. Nogen kalder den ligefrem det nye Berlin?- ikke at det er at afvise 🙂
Med kun et par timers kørsel fra grænsen og flere veninder der har talt godt om byen stod det også ret hurtigt klart at vores weekendtur skulle gå hertil.
Det afgørende var at vi kunne køre når det passede os, køretiden var til at overskue, priserne venlige og det virkede som en overskuelig turist by for en weekend. Tiltrods for det var det ganske få danskere vi mødte, hvilket var overraskende. Det ville muligvis have været anderledes hvis vi havde valgt et andet tidspunkt end januar for vores tur.
Tripadvisor var en god hjælp til at finde det der viste sig at være det perfekte hotel, “Prizeotel” som også fik travellers choice prisen på Tripadvisor i 2015. Hotellet ligger 400 m. fra U-Bahn stationen “Steinerstrasse” og kun 10-15 min. gang fra midtbyen. Vi gik derfor rundt til det meste hvilket var en skøn måde at se den livlige by på.

[columns] [span4]

Prizeotel Hamborg

[/span4][span4]

Prizeotel Hamborg

[/span4][span4]

Prizeotel Hamborg

[/span4][/columns]

Mulighederne i Hamborg er mange. Shopping for alle pengepunge, kunst, masser af kulturhistorie, museer, smukke kanaler, besøg i den store havn eller et besøg på verdens største modeljernbane udstilling er blot nogle af de ting man kan opleve. Da det er en by vi med sikkerhed kommer tilbage til havde vi hjemmefra besluttet at gøre lige præcis det vi havde lyst til og blot snuse rundt i byen. Pga. de kølige temperaturer blev det til lidt flere indendørs seværdigheds besøg end vi ellers havde planlagt. Men det gør nu heller ikke noget, så har vi en grund til at komme tilbage en skøn sommerdag og opleve de mange gratis oplevelser Hamborg også byder på.

[columns] [span4]

Attraktioner Hamborg

[/span4][span4]

Attraktioner Hamborg

[/span4][span4]

Hamborg by

[/span4][/columns]

Hamborg er charmerende og dejlig let overskuelig. Der er en vis frihed over at kunne gå rundt til det meste og hvis man ikke orker det en enkelt dag er det nemt at tage U-Bahn. Byen emmer af god stemning og liv i de mange små gader og kanaler. Noget jeg blev virkelig overrasket over er det store udbud af gode cafeer og restauranterne som i den grad var med til at toppe turen hertil og så til ganske fornuftige priser. Det eneste der var en udfordringer var at det er meget få steder i byen de kan snakke engelsk, utrolig med så mange immigranter, men vel også en charme ved at rejse og opleve nye steder?
Vores tyske ordforråd kom ihvertfald på prøve 😛

[columns] [span4]

Brunch Hamborg

[/span4][span4]

Frokost Hamborg

[/span4][span4]

Pasta Hamborg

[/span4][/columns] Byen har en gigantisk havn som jeg flere gange har beundret på vejen over broen, når vi har skulle videre til steder som Heide Park eller Alpincenter Wittenburg. Det var derfor en beundringsværdig oplevelse at få en guidet tur rundt i den store havn til trods det at guiden foregik på tysk. Til gengæld sad vi indendøre og kunne nyde lidt varmt at drikke imens. Noget andet der gjorde indtryg var Miniature Wunderland, verdens største modeljernbane. Imponerende for alle aldre og en anderledes attraktion. Min lidt nørdede bedre halvdel kunne vist have brugt en hel dag derinde :P.
Ellers gik dagene med et besøg i Dialog Im Dunkel og oplevelsen af at være blind for 1 time, slendren mellem de mange historiske bygninger, butikker og ren kærestehygge.

[columns] [span4]

Havnerundfart Hamborg

[/span4][span4]

Wunderland Hamborg

[/span4][span4]

Dialog Im Dunkeln Hamborg

[/span4][/columns]

Hamborg er skøn og har alt det en hyggelig storby skal have. Der er stadig mere på to do listen, så vender med glæde tilbage en anden god gang 🙂

 

Tip: Besøg Miniature Wunderland udenfor weekender eller bestil tid over nettet, da det er populært.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?