Rejsetanker om Thailand

Thailand
Åh Thailand jeg elsker dig!
Fuld af varme, åbenhed og glade thai smil overalt. Det er et billigt land at rejse i og man får ufatteligt meget for sine penge.
Det er et land med så mange kontraster både når vi snakker natur, men også de små lokalsamfund er langt fra ens. Ingen tvivl om der er fattigdom, men smilene er der stadig og det er da charme man kun kan glædes af inde i sit lille rejsehjerte.
En glæde og tilfredsstillelse af at livet er som det er. Det kunne vi danskere nok godt lære lidt af, at stille os tilfreds og være glad for det vi har. For når man rejser rundt i et land som Thailand får livet og ting en helt anden betydning. Her drejer det sig om overlevelse, om at sikre sig selv og sine børn. Herhjemme handler det om at spare sammen til oplevelser og ekstra glæder for at kunne nyde livet bedst muligt.
Når man kommer hjem er det måske ikke så vigtigt om sofaen er slidt eller tv’et af en lidt ældre årgang for det er der trods alt, og det blev for mig ret tydeligt at livet ikke nødvendigvis er godt fordi man har mange materielle goder.

[columns] [span6]

Village Thailand
Dagen efter vi landede i sprudlenede Bangkok ventede der en cykeltur i og omkring Bangkok. Det var en helt fantastisk tur, ikke mindst fordi guiden var så åbensindet og fortalte bredt om hvordan det var at være Thailænder og hvordan hendes liv var. Det var en god start på ferien og den perfekte måde at se byen på. Det er ret begrænset hvor meget vi cyklede inde i byen. I stedet blev vi sejlet over vandet og til de små lokal samfund hvor familier boede i et lille hummer side om side med kæmpe villaer hegnet ind.
Også taxichauffører samt guider er hyggelige at få en snak med. De er vant til turister og elsker en sludder for en sladder. Deres små anekdoter synes måske ikke som noget specielt for dem, men kan være de små ting, der giver de største indtryk og det vi husker for resten af livet. De ved altid hvad der sker i byen og ligger inde med gode insidertips til hvad man skal opleve.

[columns] [span6]

Cykeltur i Bangkok

[/span6][span6]

Cykeltur i Bangkok

[/span6][/columns] Vores rejse var midt under de store uroligheder og demonstrationer som hærgede i Bangkok. Noget der berørte hele byen. Der var spærret af og det var derfor nærmest umuligt at komme fra A til B med taxa i myldretiden, hvorfor vi nogle gange sprang på en metro. Forunderligt nok var det ikke noget vi mærkede noget til ellers. De er gode til at holde det væk fra turisterne, medmindre man opsøger det selv.

Det er generelt super nemt at rejse rundt i Thailand på egen hånd. Det er nemt at booke både transport og hotel undervejs og noget vi nok vil gøre næste gang. Der var altid en sød receptionist klar til at hjælpe med alt hvad vi havde af spørgsmål. Flere gange stoppede vi også op og spurgte til råds på gaden. Det var en hyggelig måde at komme i kontakt med de lokale og de vil hjertens gerne hjælpe.
Selvom Thai’erne ikke alle er super gode til engelsk giver de det altid et forsøg og ellers kender de nogen der snakker det. Vores største udfordring var da vi landede og kørte mod vores hotel. Taxachaufføren havde nikket da vi viste ham adressen på hotellet, men da vi nærmede os slog han ud med armene. Det viste sig at vi var lige om hjørnet så større problem var det heldigvis ikke. Det er en stor fordel at have adressen på hvor der hvor man vil hen med på Thai, så snup endelig et visitkort på dit hotel så du altid kan finde hjem.
Når det er sagt så vil der altid være en chauffør der lige smutter en lidt længere vej eller køre dig hen til en smykkeforretning uden du har bedt om det. Hvis du vil undgå dette så få hotellet til at bestille transport eller gør det klart fra starten. Prisen vil være lidt højere da de får penge for de stops de har, til gengæld sparer det dig for kostbar rejsetid som du kan bruge et andet sted.

[columns] [span6]

Tuk Tuk Bangkok

[/span6][span6]

agooda

[/span6][/columns] Thailand kaldes tit og ofte for mulighedernes land og det kan jeg hurtigt tilknytte mig. Rejsekonsulenten spurgte i sin tid, “hvad vil i gerne opleve”? Ment som at fortæl mig hvad I vil og jeg skal få det til at ske. Mulighederne er mange og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. Vores rundrejse bød på alt fra spænende trekkingture i junglen, templer, river & bambus rafting, elefantridning, gudesmukke strande og storslået byliv i Bangkok. Naturen er så smuk og jeg ønsker inderligt at alle turister vil tænke over hvordan man behandler den, så den er lige så smuk om 10 år. Med det store fokus på traumatiserede elefanter efter vi er kommet hjem, var det nok heller ikke noget vi ville have valgt i dag selvom det er svært at komme udenom. Det var nu stadig en stor oplevelse, men ganskevist rigtig synd for dyrene. Vi trøster os ved at de på Koh Chang så ud til at have det godt, så hellere betale lidt mere.
Selvom turismen er vokset væsentligt og stadig er i stor vækst i Thailand er det bestemt stadig muligt at opleve det unikke. Både på vores tur rundt i Nord Thailand og på Koh Kood var vi nærmest de eneste turister selvom det var højsæson. Selvom vi flere gange valgte guidede ture oplevede jeg ikke at det forringede turen eller autenticiteten.

[columns] [span6]

ATV Thailand

[/span6][span6]

Nord Thailand

[/span6][/columns]

Den Thailandske mad er et kapitel for sig selv. På alle markeder bugner de friske råvarer og det er fascinerende at se husmødrene og restaurationer gå og handle. Råvarer bliver nænsomt tilberedt i gadekøkkener og på små hyggelige restauranter. Maden er let og lækker og tilført masser af smag. Efter min mening helt perfekt i det var klima og noget af grundet til jeg er forelsket i Thailand.
Hvis ikke du er voldsomt trænet i chili vil jeg anbefale dig at lære udtrykket “No spicy”, for det får du brug for 😉

[columns] [span6]

Marked Thailand

[/span6][span6]

Thailandsk mad

[/span6][/columns]

Hvis der er noget der også kendetegner Thailand er det deres mange templer. De elsker dem og vil gerne vise dig dem alle. Sørg for at vælge nogle stykker ud du gerne vil se og sig pænt nej tak til resten. Det bliver hurtigt for meget med 3-4 templer på en dag, og der ligger nogle imponerende indimellem som vil være synd at gå glip af.

[columns] [span6]

Bangkok

[/span6][span6]

Det hvide tempel Nord Thailand

[/span6][/columns]

Thailand er et fantastisk rejsemål og også et sted jeg uden tvivl vil vende tilbage til. Rundrejsen blev planlagt så vi ikke ramte syd, for at have et Ø- hop til gode til en anden god gang. Jeg glæder mig allerede 🙂

Del:

2 Comments

 1. Trine buhl
  10. september 2018 / 10:53

  Bestilte I turene i Bangkok hjemme fra

  • 10. september 2018 / 11:22

   Hej Trine
   Mange af dem gjorde vi faktisk. Så var der ligesom styr på det. Når det er sagt, så kan du sagtens vente med at booke ture til du når frem. På den måde er der lidt mere flexibilitet. Omvendt hvis der er noget i virkelig gerne vil eller kun kan nå det en bestemt dag, ville jeg bestille der hjemmefra. Man kan tit få det til bedre priser på stedet. Særlig hvis du er god til at forhandle eller at det er lavsæsonen.
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?