Transport fra Gili til Bali

 

Transport fra Gili til Bali
Vores båd fra Lombok til Gili var lidt af en oplevelse. Vi måtte bære kufferter ud i båden med vand til op over knæene. Da vi havde fundet os en plads kom der bare flere og flere ombord. Den var virkelig overfyldt. I båden var der kun et par få redningsveste og der blev for alvor givet gas. Vi pustede lettet ud da vi nåede havnen på Gili Air, men besluttede også at vi lige skulle have tjekket op forholdene på den bådtransfer vi skulle med til Bali da det her drejede sig noget længere rejsetid og vi gerne ville sikkert frem 😉

Båd fra Gili til Bali

Vi havde egentlig fået Arsa Wayan (vores private guide på Bali) til at arrangere transferen fra Gili til Bali, da han insisterede på at kunne gøre det til en billigere pris end hvis vi selv skulle finde det. (priserne viste sig at være nogenlunde den samme hos ham og andre udbydere). Vi var derfor på nettet for at læse anmeldelser om den bådudbyder vi havde billetter til. Det viste sig at andre rejsende havde haft en bådoplevelse noget lignende vores fra Lombok. Vi undersøgte derfor markedet og fandt Gili Getaway. En noget mere luksuriøs overfart i speedbåd og med ene af gode anmeldelser. Til gengæld kostede det selvfølgelig også lidt mere, men vi besluttede at det var det hele værd. Da det ikke er nogen Arsa Wayan samarbejder med aftalte vi selv at booke bådturen. Vi gik derfor ned på deres kontor på Gili T. en dag i forvejen og heldigt for os havde de valgt at indsætte en ekstra båd ind da det var højsæson, og der var derfor pladser til os. Mange selskaber kender ikke begrebet udsolgt for man kan jo altid klemme en mere ombord, så det er faktisk et rigtig stort kvalitetsstempel at det begreb findes. Det var helt perfekt! Vi kunne nu få en god nats søvn med ro i maven og glæde os til en behagelig overfart til Bali.

Gili Getaway

Næste dag tjekkede vi ud fra vores hotel og tog en hestevogn ned til opsamlingsstedet. Vi kunne lige nå en lækker frokost og så ankom båden, det kunne ikke være bedre.
Allerede før vi kom ombord var det ret tydeligt at serviceniveauet var højt. Man skulle tage sine sko af og skylle fødderne inden man måtte gå ombord på båden.
Det gik heldigvis ret godt op med ønsker om at sidde på dækket og inde, så vi fik os en god plads oppe på dækket. Her var der liggestole med god albuerum, et håndklæde til hver person, vand og senere gik der en medarbejder rundt med snacks, solcreme og søsygepiller. Indedøre kan du se film mens du læner dig tilbage i komfortable stole og klimaanlægget giver en passende temperatur. Derudover er der WIFI og toilet på båden og det er desuden muligt at købe drikkevarer også.

Gili Getaway
Før afgang var der information om redningsveste og anden sikkerhed ombord hvilket var ret usædvanligt for Indonesien, men det gav en god tryghedsfølelse.
Vi havde en fornuftig og ikke mindst hurtig overfart da turen med dette selskab og deres topmoderne både kun tager ca. 2 timer sammenlignet med 3 timer for de resterende sammenlignelige selskaber der sejler på ruten. Når man har en plads på dækket er man ikke i tvivl om at det er en båd der sejler meget hurtigt, men hvis det bliver for meget med vinden kan man komme lidt i læ bag sædet foran. Derudover kommer der af og til lidt frisk havvand i form af spray når bølgerne blev lidt større, men alt i alt var det en hurtig, effektiv og ikke mindst sikker overfart. Selvom det koster lidt mere end de øvrige selskaber så vil giver jeg gerne mine anbefalinger til Gili Getaway for der er ingen tvivl om at sikkerheden er i højeste klasse for Indonesien og når man lever og rejser sammen med en der arbejder i offshorebranchen så glemmer man aldrig at: Safety comes first! 😉

Da vi ankom til Bali stod alle bilerne klar til at fragte folk rundt på øen, og vi kom hurtigt afsted mod vores hotel i Sanur.

 

Del:

2 Comments

 1. Susan
  15. juni 2018 / 14:47

  Hej Helle.
  Tak for nyttig info omkring transport til Gili. Vi er ved at forsøge at planlægge en rejse dertil.
  Hvor meget baggage kan man have med på båden med Gili Getaway? Hvad gør man med kufferter, som man evt har med på en længere rejse?

  • 15. juni 2018 / 16:36

   Hej Susan
   Dejligt i fandt nogle brugbare tips. Vi havde vores kufferter med ombord, så ikke noget problem. Det lyder spændende med en tur til Indonesien.
   I må have en rigtig dejligt tur og sig endelig til hvis der er andet i kan bruge hjælp til 😉
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?