Miniguide – strand & luksus i Agadir

Miniguide - strand & luksus i Agadir

Dovne dage ved poolen, sand mellem tæerne og lange gåture langs stranden. Det var hvad rejsens sidste stop i Agadir mest af alt stod på. At det så blev krydret med lækker mad, en summende markedsplads, massage og en tur i det lille futtog fuldendte en alletiders badeferie.

Agadir strandpromenade

Efter at være blevet bombarderet med bjergtagende landskaber og en ørkentur i Sahara tog vi den lange køretur mod Agadir. En lang dag ad ujævne landeveje og endeløse sletter.
Agadir er en klassisk badeby og en af de mest moderne byer i Marokko. Byen blev i 1960 ramt af et voldsomt jordskælv som kostede mere end 10.000 menneskeliv og ødelagde store dele af byen. Ved genoprettelsen ønskede man at bygget en moderne badeby efter fransk manér (Marokko er en tidligere fransk koloni) med store resorts, europæiske restauranter og blomstrede boulevarder. Den nye by blev rykket og opført 2 km. fra jordskælvets epicenter. Fiskerihavnen er til stadig imponerende og den største i Marokko, hvilket også gør den til den vigtigste indtægtskilde.

Agadir fiskerihavn

Her boede vi

Vi var meget i tvivl om hvor vi skulle afslutte Marokko rundrejsen. Ingen tvivl, vi var på udkig efter en lækker pool, strand og masser af god mad. Men som I jo nok ved kan vi jo ikke blive liggende der i flere dage, så der skulle gerne være lidt at opleve også. Vi havde derfor kig på både Agadir og den blå charmerende surferby Essaouira. Jeg var nok egentlig mest til Essaouira da den virkede mere autentisk, mens Kenneth gerne ville forkæles på et stort resort med kæmpe pool, lige ned til vandet. Det afgørende blev at der efter sigende skulle være ret meget vind i Essaouira hvilket lidt ødelagde den romantiske forestilling om gåture langs stranden til solnedgang. Desuden ville køreturen bliver yderligere forlænget, så Kenneth fik derfor lov at bestemme denne gang. Som et plaster på såret aftalte vi at gå lidt ud selvom vi bestilte all inclusive. (Det var et ret symbolsk merbeløb).

Iberostar Agadir

Iberostar Founty Beach 

Det 4 stjernede resort ligger direkte på strandpromenaden med havet som forhave. Hotelværelserne er en hel balsal og med en skøn terrasse. Vi havde bestilt havudsigt og fik et værelse på en af vingerne med skøn udsigt og dejlig ro. Hotellet råder over intet mindre end 470 værelser så det er fuld knald på døgnet rundt. Som forventet brugte vi mest hotellet som en god base hvor vi kunne nyde de 2 lækre pools, havet og bruge bespisningen som vi synes. Morgenmaden var god, og kostede muligvis lidt på figuren. Poolen var simpelthen så lækker opvarmet og der var fint med solstole hvor vi sagtens kunne finde et hjørne med lidt ro, indtil vandgymnastik gik i gang hen på eftermiddagen. Maden var udmærket, men lidt ensformiget og vi endte med at spise ude de fleste aftener nok mest af alt fordi vi er for nysgerrige til bare at spise de klassiske all inclusive retter hver dag og aften.

Strandhotel Agadir

Det oplevede vi

Da solen først sådan rigtig kom frem lige før middag brugte vi de fleste formiddage på sightseeing. En dejlig kombination til at krydre badeferien med. Agadir har meget at byde på også mere end vi nåede fordi vi prioriterede at dase den og få pulsen helt ned. Den er også et godt udgangspunkt for spændende dagsture.

 

Lange sandstrande & smukke solnedgange

Lange sandstrande og en smuk strandpromenade er Agadirs absolutte trækplaster.  Vi elskede den nemme tilgængelighed til sand og vand mellem tæerne. Lørdag morgen var ret betagende. Her mødtes de lokale på stranden til picnic og en omgang fodbold. I de sene aftentimer mødte vi ligeledes flere lokale motionister. Ikke noget vi ellers havde oplevet i Marokko. Deres motion har ellers bestået i de hårde og lange arbejdsdage.

Den 6 km. lange sandstrand er bred, lavvandet og med plads til alle. I den ene retning møder du sandklitterne ved det kongelige palads og i den modsatte retning ligger marinaen. Det store pariserhjul lyser flot op om aftenen. Langs promenaden ligger desuden mange hyggelige cafeer.
Der er en skøn afslappet stemning med en dejlig lille halvmur hvor man kan nyde at se solen gå ned. Nogle virkeligt smukke solnedgange. Vi elsker at opleve forskellen ved at sidde et andet sted ude i verdenen. I Agadir blev himlen ikke lyserød, skyerne spolerede ofte noget af solnedgangen og det gik ualmindeligt stærkt. Ikke desto mindre ramte vi alligevel et par gode solnedgange og det var ventetiden værd . Vi nød tiden hvor vi bare kunne være os og dagdrømme lidt. Agadir gjorde det godt!

Solnedgang Agadir Marokko

Marinaen

For enden af strandpromenaden ligger marinaen. Det er tydeligvis det finere kvarter hvor du finder masser af mærkevare butikker, gode restauranter, dyre biler og både der ligger til kaj. Det er på ingen måde særlig Marokkansk, men stadig et hyggeligt område. Et godt sted hvis man er på udkig efter en god italiensk is 😉

Agadir marina

Souken

Her lever det autentiske Marokko stadig. Det summer af liv og det handles på kryds og tværs blandt de lokale samt turister. Det bugner af lækre frugter, grøntsager og krydderier. På hvert et gadehjørne sælges friskpresset juice og fladbrød til ingen penge, mens du på næste finder høns i bur, klar til at blive slagtet. Indimellem ligger forretninger med alt fra tøj til tæpper og lokalt håndværk. På de små stier der fører rundt blandt de mange boder skal man passe på ikke at komme i karambolage med de mange trækvogne som fylder godt i gadebilledet. Sådan en kan lejes med chauffør til at klare de store indkøb. Et utroligt charmerende marked og knap så aggressive sælgere som i Marrakesh. Vi nød at tuller rundt mens vi blev overvældet af syns- og lugte indtryk. Marrokko souk

Det lille tog

Samler folk op langs alle de store resort og på strandpromenaden. Det kører en rundtur på ialt 50 min. ud i byen. En hyggelig lille tur uden at være prangende. Jeg må sige at oplevelsen var betydeligt bedre på Kreta, da var der speaker som fortalte undervejs og hvor der var tid til fotostop.
Det lille tog var dog en fin måde at danne sig et overblik over byen og komme lidt omkring.

Det lille tog Agadir

Agadir Kasbah på bjergtoppen

Kasbahen er det gamle fort som under jordskælvet også blev voldsomt ramt. Tilbage står i dag de noget medtagede ruiner.
Taxaerne har en fast pris på en tur op ad bjerget, 20 min. venten og kørsel tilbage igen for 100 MAD, hvilket vi benyttede os af. I øvrigt lidt af nogle skrammelkasser. Vi overvejede flere gange om den Peugeot 106 nu også ville holde, men vi var alligevel for nærige til at betale dobbeltpris for en “flot taxa”.

Agadir kasbah

På toppen venter en spektakulær udsigt udover byen og den sidste del af Atlas bjergene. Selve ruinen er ikke noget særligt og der er heller ikke noget information der gør dig væsentligt klogere. Til gengæld er der mange lokale mænd som gør alt hvad der står i deres magt for at blive din lokale guide på trods af adskillige afvisninger og der er også kameler klar til dem der kunne have lyst til at ride en tur.

Vi havde i forvejen læst mange anmeldelser og var ret afklaret med at det var for udsigtens skyld vi kom, og den skuffede bestemt ikke.

viewpoint over Agadir

Mad & drikke

Agadir er fyldt med lækre restauranter og madsteder. Mange nationaliteter er begyndt at købe lejligheder ligeså vel som danskere slår sig ned i Malaga og lign. Dette betyder også en øget efterspørgsel af internationale spisesteder, og sidst på sådan en ferie må jeg indrømme at vi godt kan blive tiltrukket af disse. Det betyder ikke at der ikke gemmer sig masser af små fine steder hvor de serverer lokalt marokkansk mad. Den traditionelle gademad er naturligvis også stadig at finde.

Vi testede flere af tripadvisors højest ratede restauranter og blev forkælet med lækker mad og god service.

Gode restauranter Agadir

Prisniveau

 • 2 retters middag på byens bedste restauranter 400 kr. for 2 pers. inkl. drikkevarer
 • Juice eller milkshake på restaurant 16 kr. – 6 kr. på marked
 • Sandwich på restaurant 20 kr.
 • Taxatur til byens kasbah 65 kr.
 • Togbillet med det lille tog 12 kr.
 • Lokal helkrops massage inkl. pickup service & hamam 135 kr.

Moske Agadir

6 nyttige tips til Agadir

 1. Modsat alle andre steder vi besøgte i Marokko, var det ganske normalt at klæde sig i bare arme og holde sin kæreste i hånden
 2. Vil man bo ved strandpromenaden med havudsigt foregår det på store resort (vi havde håbet at finde en riad, men uden held)
 3. Vil du på markedet så sig “Souq el had” ellers bliver du bare kørt til deres lokale små souks
 4. De fleste restauranter har pickup service, så sørg for at bestille bord hvis du allerede ved hvor du vil spise, så du kan blive hentet gratis
 5. Spar penge og praj en taxa på gaden i stedet for at bestille en på hotellet eller lign.
 6. Der trækker ganske ofte skyer indover hver aften som først bliver brændt af ved 10-11 tiden næste dag, tag derfor på sightseeing fra morgenstunden
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?