Top 5 strande på Ærø

Som den trofaste læser nok har bemærket har Ærø været vores andet hjem og fristed i mange år. En lille ø der har fået en stor plads i vores hjerter og som vi elsker at besøge. Om sommeren blomster øen op og summer af liv. I løbet af de sidste 8 år har vi tilbragt mindst 1 uge af vores sommerferie på Ærø.

En god dansk sommer hvor vejret er med os er svær at hamle op med og var man da bare sikret sådan en, så var der nok mange inklusiv os selv der ville vælge at blive på dansk grund hver sommer og bruge pengene på at rejse i vinteren i stedet.

Når solen skinner på Ærø søger alle ud i naturen og til vandet. Når det sker, er det guld værd at kende til de bedste steder at pakke badetøjet og madpakken og tage hen.

Så hvilke strande på Ærø er egentlig de bedste? – tjek vores bud på en top 5 ud her:

 

1. BADEHUSENE PÅ ERIKSHALE I MARSTAL

Ligger på spidsen af Marstal og en god gåtur fra byen. Her er badebro, sandstrand og børnevenligt da du skal langt ud før det bliver dybt alt efter tidevandet
Inde i bugten ligger det der kaldes det lille hav. Her er utroligt lavvande og meget stille vand, hvilket er perfekt til de mindre børn. Erikshale er lang og der er derfor altid mulighed for at finde et stille hjørne, hvis man er villig til at gå lidt længere væk. Her er plads til alle unge, gamle og familier.

 

2. SØBY STRAND

Ligger godt afskærmet i en lille bugt. Her er fin sandstrand, badebro og mulighed for at komme på legeplads eller købe en is mm.

3. VESTERSTRAND I ÆRØSKØBING

Ligger ud for Ærøskøbing og 2 minutter fra Lystbådehavnen. Den fine sandstrand slanger sig smukt ud mod Urehoved med de kulørte strandhuse malerisk spredt i tæt formation. Her er børnevenligt og lavvandet, og en badebro i begyndelsen af stranden.

 

4. RISEMARK STRAND

Lokalt, afslappet og hyggeligt må være det der beskriver det bedst. Her er både almindelig strand, men også nudist strand hvis man er til det. Sandbunden gør det samtidig ekstra lækkert at komme i vandet.

Det er en strand der skifter meget fra år til år. Nogle år er den mere stenet og vandet kommer langt op. Andre år er det ren sandstrand og med god plads til strandhåndklædet.

 

5. STRANDBYEN HAVN

Et meget lokalt lille sted i Ommel. Ved siden af den lille havn er en smuk sandstrand som hovedsageligt kun bliver brugt af de lokale og sejlende der kommer hertil. En skøn lille oase hvis man søger det lidt mere private eller lokale.

Der er mange rigtig dejlige strande på Ærø. På de høje punkter på øen kan du se vand til begge sider, det betyder også at der ikke er langt til den næste dukkert. Vil du gerne være lidt alene så prøv at lade dig fare vild og gå på opdagelse på øen. Du skal nok finde hjem igen og bedst af alt får du et lille stykke paradis for dig selv.

Ved de fleste badesteder kan der være små eller større sten ude i vandet, sørg derfor for at medbringe badesko. Det kan også være en fordel at tage badetøjet på hjemmefra da der ikke som sådan er de store omklædnings faciliteter. Til gengæld er der flotte lange sandstrande og det lækreste badevand. Nøj hvor har vi haft mange gode timer ved Ærøs smukke strande.

 

>>  Læs også: Guide til Ærø
Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?