Kanotur på Silkeborg sø’erne

Når man som vi bor og er opvokset omkring Himmelbjergsøerne skabes der mange traditioner omkring søer og skov som særligt præger vores område. Der kan være en tendens til nogengange at blive lidt forblændet af dem område man er bosat i, men efter en årrække i Esbjerg er Danmarks forskellighederne blevet tydeligere og vi værdsætter de nærliggende oplevelser utroligt højt.  Wow hvor er det egentlig meget smuk natur i vores egen baghave. En af de sommeraktiviteter som vinder hver gang er en sejltur i kano med frokost i det fri. Særligt på de solrige dage hvor det ikke gør noget at blive lidt våd.

Til bonusinfo kan jeg fortælle at Kenneth har arbejdet ved Silkeborg kanocenter som ung i mange år, så han kender alle de gode steder at ligge til og de bedste picnicsteder på strækningerne.

 

Udflugt på vandet med familie eller venner

I min familie har vi en årlig sommerudflugt. Det behøver ikke være noget fancy men det er en dag i familiens tegn, hvor vi tager et sted hen sammen. I 2016 sejlede vi på grundlovsdag i kano fra Ry til Himmelbjerget og retur.

Vi var enormt heldige med vejret som velsignede os med høj solskin og der rørte sig næsten ikke en vind. Da det med mine skulderproblemer måske ikke er den mest oplagte aktivitet kom jeg i midten af en 3er kano med mine 2 stærke drenge. (Kenneth og min bror). På den måde kunne jeg hjælpe til når kræfterne var til det og ellers kunne jeg nyde prinsessepladsen i midten. Det er også en god måde at kunne have små børn med ombord.

Vi lagde til ved den lille tange ud der er ved Hotel Julsø. Lidt væk fra turistbådene og alligevel tæt nok på til at vi kunne gå hen og få en is til dessert.

Så sent som sommeren 2019 var jeg afsted med en nogle veninder. Det er ny flok af friske tøser som jeg ikke har kendt forfærdeligt længe og jeg kan hurtigt afsløre at det også er den perfekte ryste-sammen oplevelse. Der blev både skubbet grænser, sludret og i høj grad grinet.

Tips til de bedste picnicsteder i kano

Kano turene kan ikke tælles på to hænder men faktisk har det alle gangene været dagsudflugter. Til dig der er ny på Silkeborgsøerne tænkte jeg derfor at dele de bedste tips til hvor du finder de bedste picnic steder.

Det ultimative picnicsted synes vi er brillerne. Det er en lille smal passage hvor kanoen nærmest går på grund og hvor sejlbåde og motorbåde derfor ikke kan komme ind. Det er et virkeligt idyllisk og meget smukt lille sted. Der er enkelte bordbænke og alternativt så medbring et tæppe til at sidde på.

En lidt mere turistet favorit er De små fisk. Det er et populært badested, hvor det er også er tilladt at slå telt op og benytte stedets toiletfaciliteter og grill mm. Der er en lille indhegning hvor de små børn kontrolleret kan bade.

Hvis du ønsker at ligge til og spise på restaurant kan vi anbefale Hotel Julsø ved Himmelbjerget, Ålekroen og naturligvis en is ved hjejlekiosken eller indelukket i Silkeborg. Hvis du har mod på en lille gåtur op i byen er vores personlige favorit issted i Silkebrg, Okkles som laver den bedste Italienske is.

Kano som ferieform

Ønsker du at prøve kræfter med kano som ferieform til årets sommerferie, tilbyder Silkeborg Kanocenter forskellige pakker hvor man følger en rute langs Gudenåen. Ved hvert stop vil der være slået telt op når I kommer frem. Det gør det dejligt nemt med børn f.eks. og man vil således have god tid til bare at hygge med børnene, fiske og få lavet mad efter dagens sejlads. Det er en super dejlig og anderledes måde at holde ferie på. Er du den lidt flere luksuriøse type findes der også forskellige glamping muligheder f.eks. hos Skyttehusets camping og Bamsebo camping.

Selvom vi kender området særdeles godt er vi meget fristet af at prøve kræfter med kano som ferieform om et par år når Filippa bedre kan sidde stille i en kano længere tid ad gangen.

 

Læs også: 5 foreslag til budgetferie i Danmark

 

Kano på Silkeborg søerne

Kanoture langs gudenåen kan dermed opleves på forskelligvis. Det er et rigtig godt bud på en sjov aktivitet eller ferie i Danmark for hele familien.

Skulle du have nogen spørgsmål til at sejle i kano på Gudenåen og Silkeborgsøerne så stil endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor, så andre også kan få glæde af svaret.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?