Rejsetanker om at have fysiske begrænsninger

Fysiske begrænsninger på farten

Du har måske hørt mig nævne “grundet min dårlige skulder valgte vi..” eller lignende sætninger. Jeg er altid nervøs for at du som læser skal blive træt af at høre det, men det er desværre en kendsgerning at det ikke er alle aktiviteter jeg bare sådan uden videre kan begive mig ud i. Grunden til jeg nogle gange nævner det er fordi at jeg gør alt for at min krop ikke skal bestemme over mig. Jeg Forsøger at se muligheder fremfor begrænsninger og vigtigst af alt nævner jeg det også for at inspirere dig som læser der måske har nogle af samme udfordringer.
Dette er derfor et lidt mere personligt indlæg omkring hvad der er sket og hvilke udfordringer det giver mig når jeg rejser ud i verden.

 

Sådan gik det til..

Jeg var så uheldig at komme til skade med min skulder og nakke på arbejdet som kok, for nu 5 år siden. Jeg var i starten ked af det og vred over situationen, men mest af alt helt vildt frustreret. Jeg gik fra en hverdag hvor arbejdet var mit liv til at være sengeliggende. Det var lidt af et slag og jeg følte da til tider også at min liv nærmest var forbi.
Jeg har hele livet været aktiv og holdt min krop ved lige. Det aktive liv er en del af mig, men alligevel kom det bag på mig hvor afhængig vi er af at vores kroppe fungerer. Jeg har måske taget det lidt for givet, peget fingre nogle steder jeg ikke burde og været virkelig karrierefokuseret i en tidlig alder.
Det fik store konsekvenser for resten af livet, men jeg har valgt at vende det til noget positivt så meget som jeg nu engang kan. Jeg er nødt til at prioritere at træne min krop for at kunne holde det alt andet en hverdag også indeholder.

 

 

Tankerne..

Pludselig ligger jeg der i sengen og kan knapt røre mig som kun 23-årig. De første år (ja det lyder fuldstændig surrealistisk) brugte jeg på et virkeligt langt udredningsforløb med adskillige scanninger, læger og fysioterapeuter omkring mig. Det var begrænset hvilke sociale aktiviteter jeg kunne deltage i og det var svært at se sig ud af. Alt sammen endte ud i en operation efter et år, som desværre ikke har givet det store resultat.
Samtidig brugte jeg tiden på at fundere lidt over livet. Godt nok har det været det hårdeste der er sket i mit liv og noget der også har ændret mit liv for altid. Men det har også fået mig til at værdsætte livet, de skønne mennesker omkring mig og til at nyde de små øjeblikke.
Det har været lidt som et wake up call til at leve livet fuldt ud og huske at udleve drømmene og visioner inden det kan være for sent. Det er ikke nogen dans på roser og har uden tvivl haft store konsekvenser for hvordan mit liv skal være opbygget fremadrettet.

 

 

Hvilken betydning har det når jeg rejser?

Det har blandet den betydning at jeg ikke kan rejse med rygsæk og ikke kan sove i telt i flere nætter.
Det må siges at være øv når man er studerende og gerne vil opleve verden fra backpacker vinklen og generelt bare føle sig fri. Jeg har dog valgt at det ikke skal begrænse mig og i stedet for rygsækken, må det være kufferten der følger mig. Jeg ville lyve hvis jeg ikke er lidt misundelig på folk med rygsæk når jeg kommer slæbende med kufferten hen ad stranden.
F.eks. på en vandreferie er det også det bare lidt mere besværligt og man er knap så fri ved at være tvunget til at have bagagetransport og overnatning. For ikke at snakke om økonomien som givet vis bliver mere belastet. Samtidig betyder det at jeg ikke lige har mulighed for at tage et ekstrajob da jeg i forvejen har store udfordringer ved at passe min skole.

 

Set fra den lyse side så sker der noget med smerterne når jeg lander i et varmt land. Det dulmer smerterne og jeg føler jeg kan mere. (Jeg skal ikke afvise at det psykiske også spiller en rolle).
Nogle gange kan min lyst til at opleve verden fra den aktive vinkel dog bide mig lidt bagi, da jeg først får straffen nogle timer efter. Men som oftest er det det hele værd og giver mig en kæmpe lykkefølelse!
Jeg er super taknemlig for at det er lykkedes at træne min krop så meget op at muligheden for at komme ud i verden, og få en masse unikke oplevelser i bagagen samt ikke mindst at mærke verden på egen krop, stadig er en mulighed. Det er tanker der strømmer igennem mit hoved hver gang jeg er på farten.
Husk at værdsætte livet og de små øjeblikke 😉

 

Har du selv fysiske begrænsninger og hvordan tackler du det når du rejser ud i verden?

 

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Øv Helle, der er da en sørgelig og forfærdelig oplevelse. Surt at du i en så ung aldre skal have de problemer. Stort skulderklap( nej det er ikke passende i denne her sammenhæng) for at du har kæmpet og i dag kan have et rimeligt liv. Et liv hvor man skal tage hensyn til sine egne begrænsninger er svært men det virker ikke som om du vil lade dig påvirke af det. Godt gået!

  Ja, jeg har fysiske begrænsninger. Ødelage faktisk mit knæ på en riverrafting på Bali. Faldt ud af båden og slog mit knæ på en sten. Måtte så kravle op af de 1.000 trin (føltes sådan) og fik ikke gjort noget ved det dengang. Efter to operationer har jeg i dag et knæ som er rimligt men det sætte jo sine begrænsninger og jeg takler det fint derude i verden. Der er bare nogle ting jeg ikke kan som f.eks. trekke op at et bjerg og lignende men det var sgu heldigt sluppet og jeg har lært at leve med det.
  /Annette

  • SVAR

   Hej Annette
   Tak for din omsorg og for at dele din historie her på bloggen. Det lyder virkeligt også uheldigt, og som noget vi måske er mange der har en frygt om kan ske. Nogle gange bliver man bare lidt mere frygløs ude i verden og det kan desværre have store konsekvenser. Som du selv beskriver har jeg ligeledes lært at leve med det og få det bedste ud af det. Husker tit mig selv på at det er vigtigt at fokusere på det jeg kan i stedet for det jeg ikke kan 😉
   //Helle

 • SVAR

  Hej Helle

  En helt fantastisk og åbenhjertig artikel. Et kæmpe kram her fra. Det er noget af en tur du har været igennem og der er dejligt at høre at du har fundet en løsning der passer til dig når du er på tur.

  Igen et stort knus

  Torben

  • SVAR

   Hej Torben
   Mange tak 🙂
   Der skulle også lidt tilløb til, men jeg er rigtig glad for at indlægget er blevet taget så godt imod. Der er heldigvis ikke nogen “rigtig” måde at rejse på så om ikke andet har det givet mig et endnu større skub til at komme ud og se verdenen.
   //Helle