3 dage i London

London view

Udsigten fra London Eye

Da jeg i oktober 2014 besøgte London var det mit 3. besøg i byen. Jeg har derfor samlet det bedste fra de 3 ture og vil nu give dig mit bud på hvad du kan og skal opleve hvis du har 3 dage i London og gerne vil opleve noget anderledes, men stadig se de obligatoriske seværdigheder, shoppe og nyde fantastiske London som ligger højt på min favoritliste over destinationer jeg har besøgt.

 

Dag 1:


God start på dagen

Stå tidligt op så du kan få noget ud af dagen. Få en god solid morgenmad og hop på undergrunden til ”Westminster station” og start med at besøge Big Ben.


Madame Tussauds

Kom tidligt så du undgår den lange kø 😉
Madame Tussauds er et voksmuseum. Voksfigurerne forestiller historiske og kongelige personer, filmstjerner, sportsstjerner og kendte mordere mm.
Der er sidenhen blevet lavet afdelinger i Amsterdam, Berlin, Hollywood, Hong Kong, Las Vegas, New York City, Shanghai, Sydney og Washington. Der var også et Madame Tussauds i København, men det blev lukket i 2007.
Det er et flot museum og vildt så virkeligt det kan laves ud af voks.

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Big Ben

Er et Londons varetegn med det kendte tårn og store klokke. Urets klokke vejer 16,3 tons, og selve uret er 21 m. i diameter. Klokkernes slag sendes i BBC i båndet gengivelse,  og symbolisere Englands frihed.
Big Ben er beliggende på Westminster Palace, skråt overfor London Eye og er et imponerende bygningsværk både i dags og aftenlys.

London city

London Eye

Det berømte pariserhjul er Europas højeste. Her får du et flot syn udover byen. Turen tager ca. 30 min. Og koster ca. 230 kr.
Hvis du vil undgå at stå i kø kan du med fordel bestille billetter hjemmefra.

London Eye

Borough Market

Ønsker du at smage på London og lidt af resten af verden skal du helt sikkert smutte forbi og spise din frokost her. Det er et madmarked med masser af stemning, smagprøver på både mad og drikke.
For en madglad sjæl som mig er det PARADIS og jeg brugte muligvis også mere tid her end mange andre måske vil have planer om.
Markedet ligger tæt på Big ben og London Eye 😉
(Tager du samme cykeltur som jeg kommer du også til markedet, men med begrænset tid)

Borough Market

Borough Market

Gå en tur langs Themsen

Tag evt. din frokost med ned og nyd den ved Themsen. Tag et kig på de forskellige gadekunstnere og sjove graffitimaleres kreationer. Find herefter en undergrund til Waterloo Station som London Dungeon ligger i nærheden af.

 

London Dungeon

London Dungeon er en udstilling af mere end 40 grufulde begivenheder der har fundet sted, fortalt på en sjov og spændende måde. F.eks. den store brand i London historien om Jack the Ripper, Tower of London og den franske revolution. For at gøre det mere levende render der mennesker rundt inde på ”museet” og der er også forestilling et par gange om dagen.
Bestil ligeledes billetter hjemmefra da der tit er meget lang kø her.
Gå herefter tilbage til Waterloo station og find guiden til cykelturen kl. 15.00.

London Dungeon


Cykeltur

Med en cykeltur rundt i byen får du set mange af de store attraktioner og også de små skjulte perler som du ikke ellers ser. Er det dit første besøg er det en super god måde at få et overblik over byen på.
Vi var på en eftermiddagstur med Brakeaway, og på turen Secret Bike Tour of London. En rigtig god tur med en sød guide, der kunne give en masse god information om alt hvad vi mødte på vores vej. Vi var kun 3 da vi var på denne tur så vi fik ekstra god service 🙂 På turen kommer du bag om London. Brakeaway udbyder også en mere klassisk sightseeing tur.
Turen starter kl. 15.00 – slut 18.30. Mødested er ude foran ”Waterloo station”, hvor guiden står med et skilt så det er nemt at finde.

Cykeltur i London

London City

Pub

Find en hyggelig pub der også servere lidt god og billig aftensmad. Få noget mad og slut dagen af med en øl og nyd stemningen.

Pubs London

Dag 2

Harry Potter & Warner Bros. Studio

Jeg undersøgte priserne på at gør det selv eller tage en tur med transport derud. Prisforskellen var ca. 50 kr. pr. person. Vi besluttede at det ikke var besværet værd og bestilte en morgentur gennem londonbilletter.dk. Det er en dyr tur (ca. 650 kr. pr. person), men også en speciel oplevelse når nu man er i London. Hvis du vælger den samlede tur tager det 5,5 time. Hvoraf der går knap 1 time med transport hver vej.
Turen starter kl. 8.30/13.00/14.00 fra tour kontoret, Victoria Coach Station eller på Trafalgar Square, og slutter på Victoria Station.

Du bliver vist rundt i de lokaler hvor alle filmene er optaget, ser en kort film og kan smage butter beer mm. Det er fantastisk hvad de har kunnet lave. Du kan læse mere her.
Hvis du vælger morgenturen er du ca. tilbage kl. 14.

Harry Potter & Warner Bros. Studio

Harry Potter & Warner Bros. Studio

Harry Potter & Warner Bros. Studio

Shopping på Oxford

Man kan ikke tage til London uden at shoppe. Åh der er så mange muligheder. Er du til designerbutikker, kæmpe malls eller markeder?
Oxford byder på lidt af hvert, men primært originale butikker, og er en tidsrøver uden lige. Planlæg evt. at spise på Inamo.

Musical

Har du aldrig set en musical eller vil du bare gerne gøre det igen, så skal det gøres i London. Der er utallige musicals i alle prisgrupper. Der er meget at spare ved at købe billetter i en af de mange boder ved Piccadilly Circus eller endda hjemmefra. På londonmusicals.dk kan du finde billige musicalbilletter, og vi måtte erfare at de var billigere end dem vi kunne få i boderne. Dog var vi så sent ude at vi tog chancen og mødte op tidligt om morgenen hvor de havde et fåtal af billetter de solgte til billige penge. Disse billetter købes typisk af stamgæster, men er til salg som først til mølle. Hagen ved disse billetter er at du ikke er garanteret fuldt udsyn til hele scenen, men prisen er også derefter. Vi ankom til teateret 45 min før de åbnede kl 10 og der var allerede 3-4 hold i kø før os, men vi var heldige og fik de billetter vi havde håbet på og det var meget minimalt hvad vi ikke kunne se. Det er helt sikkert et godt alternativ til en god billet til en billig penge hvis man som os er sent ude.
Vi var inde og se Billy Eliot.
En sød historie om en gadedrengs store drøm. Musicalen er bygget op på filmen af samme navn og med Elton Johns sange. Imponerende set up og skuespiller er formidable.
Musical London

Dag 3.

Gåtur i St. James Park/Hyde Park

Tag en gåtur gennem St. James Park som ligger på vejen til Buckingham Palace. Det er en skøn park til at gå en tur eller spise frokost i. Der er super god stemning og folk bruger parkerne som et åndehul, hvilket jeg godt kan forstå 😉
Der er tit gratis koncerter eller anden optræden så hold øje med det når du planlægger dit besøg.

 

Jeg har været her både for- og efterår og begge gange har jeg mødt søde små egern og flotte farver på træer og blomster. I St. James Park er der ligeledes mange fugle at kigge på.

Hyde Park London

Min lille søde egernven

Hyde park London

Hyde Park

Hyde park London

Lun oktober i Hyde Park

Vagtskifte ved Buckingham palace

Dronning Elisabeth II’s resident i London blev bygget i 1703. Få en ekstra oplevelse og oplev vagterne lave vagtskifte. Du kan opleve det på hverdage kl. 11.30 og søndage kl. 10.00.
Find herefter metroen og tag mod Camden Town.
Buckingham palace London

Buckingham palace London

Camden Marked

Tag undergrunden til ”Camden Town”. Det tager ca. 30 min. fra London midtby.
Jeg elsker denne bydel. Det er som at lande i et helt andet land. Det er et kæmpe marked af både tøj, souvenirs, mad og drikke. Der er bare så meget stemning og hygge, rigtig markedsstemning.
Det er kæmpestort så forvent ikke du når hele vejen rundt. Det er en oplevelse bare og sidde og nyde en kop kaffe ved floden eller starbucks og kigge ned på markedet og de mange mennesker, der hygger sig med at gå rundt at kigge. Det er samtidig en bydel hvor alle samfundslag mødes.
Mangler du et kostume eller andet sjovt burde du kunne finde det her.

Camden Marked

Camden Marked

 

Klassisk London teater oplevelse

Prøv en aften med klassiske teater på ”The Shakespeare Globe”. Det er en god ide at bestille billetter hjemmefra hvis du ved hvad du vil se. Ellers prøv at dukke på dagen før eller om morgenen og hør om de har nogle gode tilbud. Det er en anderledes oplevelse til musical, men også en rigtig London oplevelse.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?