3 Indendørs attraktioner i Hamborg

En kold weekend i Januar gjorde det ekstra attraktivt at opsøge nogle af de spændende indendørs attraktioner Hamborg byder på som storby. Her er en anmeldelse af de 3 steder vi besøgte og som bestemt alle er et besøg værd.

 

Miniature Wunderland:

Wunderland Hamborg
Imponerende må være det rette ord!
Det er verdens største modeljernbane. Det i sig selv er en ret så god grund til at besøge stedet. Derudover ligger den Nr. 1 blandt aktiviteter i Hamborg, så der var ingen tvivl om vi måtte en tur forbi.
Stedet åbnede i 2001 med 300 m²  og rummer i dag 1.300 m²  flot miniature verden og endnu flere udvidelser er endda på vej. Denne mini verden kan imponere både børn og voksne, og er et sted man nemt kan få et par timer eller nærmest en hel dag til gå. (vi brugte 2 timer og med min noget nørdede bedre halvdel kunne vi godt have brugt mere tid).
Det er delt op i forskellige lande og områder som man kommer igennem sted for sted.
Første afsnit er østrig, samt det centrale og sydlige Tyskland. Herefter følger Hamborg, USA, Skandinavien, Schweitz, Italien, og ikke mindst den store lufthavn. Det hele er så gennemført og meget veludført at man kun kan fascineres. Der er små byggepladser, kraner der kan bevæge sig, fly der letter fra landingsbanen og naturligvis de mange tog der kommer trillende. Fra tid til andet dæmpes lyset til natbelysning og giver et helt andet billede på landskabet. Det er virkeligt flot og meget betagende. Snyd ikke dig selv for et besøg her.

[columns] [span3]

Hvad skal du se i Hamborg?- Wunderland

[/span3][span3]

Hvad skal du se i Hamborg?- Wunderland

[/span3][span3]

Hvad skal du se i Hamborg?- Wunderland

[/span3][span3]

Hvad skal du se i Hamborg?- Wunderland

[/span3][/columns]

Tip: Miniaturer Wunderland besøges årligt af 1 million, så book med fordel plads over nettet eller kom udenfor weekender og ferier.
Pris:
13 Euro for voksne og halv pris for børn

 

Diaglog Im Dunkel:

Diaglog Im Dunkel, Hamborg
På min tur til Berlin var jeg på blinde restaurant hvilket var en stor oplevelse. Dialog Im Dunkel tilbyder ligeledes spisning, men har også en rundtur i de blindes verden hvilket en veninde varmt havde anbefalet. Vi forsøgte hjemmefra at booke billetter, men uden held så da vi om fredagen gik lige forbi besluttede vi at se om der var plads eller om vi kunne reservere til om lørdagen. Vi havde egentlig kig på den 90 minutters tur, men da den kun afgår om eftermiddagen i hverdagene blev det 60 minutters rundtur i stedet. Vi var de eneste på den engelsk guidede tur, så det blev ovenikøbet til en private tour og det skal man jo ikke klage over. Efter køb af billet låste vi alle vores ting inde i værdiskabet og var nu klar til mørket. Det er ikke tilladt på noget måde at have noget med ind der kan lyse og jeg følte mig da også lidt nøgen uden mit ellers trofaste kamera.

 

Vores guide Rudi mødte os inde i mørket hvor vi forinden var blevet udstyret med en blindestok og instrueret i hvordan den skulle bruges. (Ikke at det hindrede Kenneth i et par slag med stokken og et par sjove sammenstød).
Det er en anderledes og særdeles grænseoverskridende oplevelse at gå rundt i mørket og pludselig miste en af sine sanser. Det første stykke tid trådte reflekserne i kraft og jeg var bange for at gå ind i alting, men efter kort tid slapper man mere af og fokus blev rettet mod guiden Rudi’s rare stemme. Han førte os igennem parken hvor fuglene sang og videre på marked hvor vi kunne mærke grøntsagerne og dufte til krydderierne. Herefter oplevede vi hvor hektisk det må være at være blind i en storby og skulle nå over fodgængerfeltet mens der er grønt. Turen endte i baren hvor vi købte en drink. En virkelig sjov oplevelse for hvilken Euro seddel eller mønt havde man lige i hånden til at betale? Det endte med at vi måtte give bartenderen alle sedler og lade ham se penge han skulle have, og pengene stemte sørme da vi kom ud. En virkelig ‘sjov’ og anderledes oplevelse som virkelig gjorde indtryk, for hvor er man bare hæmmet når man ikke kan se!
I baren fik vi en god snak med Rudi om at være blind, Hamborg som by og andre små hyggelige guldkorn. Det var en kanon god oplevelse som gav den vildeste rus og en masse tanker til eftertanke.

[columns] [span3]

Diaglog Im Dunkel, Hamborg

[/span3][span3]

Diaglog Im Dunkel, Hamborg

[/span3][span3]

Diaglog Im Dunkel, Hamborg

[/span3][span3]

 

[/span3][/columns]

Tip: Der er penge at spare som studerende da de har studierabat mod fremvisning af studiekort.
Pris:
17 Euro for voksne, 9,50 for børn og 12,50 for studerende.

 

Havne rundfart:

Havne rundfart, Hamborg

Hamborg er som nævnt i tidligere indlæg den 2. største havneby i Europa og den 11. største i verden. Jeg havde derfor også glædet mig til at se lidt nærmere på den kæmpe industrihavn. Jeg har altid synes at det var betagende at beundre aktiviteten og de mange containerskibe når vi har kørt over broen og haft udsigten over havnen. (Jeg har ikke været chauffør, så det er ikke mig der sætter propper i trafikken :P)
Vi havde egentlig bare tænkt os at gå lidt rundt og se havnen, men på vejen til Landungsbrücken i St. Pauli hvor bådene afgår fra, blev vi enige om at det ville være ærgerligt ikke at hoppe på en rundtur så det endte det med. Vi gik rundt ved forskellige sælgere da vi gerne ville have en tur på engelsk. Det findes desværre bare ikke om vinteren, øv det var lidt af en mavepumper. Den grublede vi lidt over, men blev ret hurtigt enige om at det største måtte være hvad vi kunne se med øjnene. Som et plaster på såret fik vi en brochure på engelsk med de forskellige ting vi ville komme forbi, hvis ikke det tyske rakte.
Det skal lige siges at det føles som lidt af en turistfælde at bevæge sig ned på havnen og kunne forestille mig det næppe var bedre om sommeren.
Vi forestillede os 1 times rundtur i en af de klassiske små havnerundfarts både som ligger ved kaj nede i havnen, måske med tag på hvis vi var heldige i anledningen af at det var koldt og vinter, men vi må have været særdeles heldige da vi valgte billetselskab. Rundturen blev nemlig ombord på det jeg vil kalde en rimelig lækker færge. Der var lunt og vi kunne sågar nyde en kop varm kakao der blev serveret mens vi sejlede. Til gengæld var det en endnu større udfordring at høre hvad guiden sagde over radioen end hvis vi havde haft høretelefoner.
Det var en rigtig god tur hvor vi kom helt tæt på de mange kraner, containerskibe, den gamle Elb Tunnel, det berømte fiskemarked, Lion King teateret mm. Samtidig fik vi en hyggestund og blev varmet igennem, hvilket var helt perfekt på en kold vinterdag.

[columns] [span3]
Havne rundfart, Hamborg

Vores båd

[/span3][span3]

Havne rundfart, Hamborg

[/span3][span3]
Havne rundfart, Hamborg

Dockland

[/span3][span3]
Havne rundfart, Hamborg

En af mange containerskibe

[/span3][/columns] Tip: Spørg hvilken båd du skal sejle med, prisen er stort set den samme alle sælgerne imellem (det varierer 2 Euro)
Pris:
20 Euro for voksne

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?