Højt mellem himmel og skov – Treetop eventyr i Nordtyskland velegnet for familier

Treetop hytte Tyskland

Ovenpå en hektisk december, travle juledage og nytår trængte vi til at koble totalt fra og mærke hinanden 100 %. En luksushytte højt oppe i trætoppene ude i den nordtyske skov blev derfor booket. Ingen biler, ingen larm, ingen tv. Kun os, fuglenes kvidren og en blændende udsigt til skovens stille ro. Vi skulle ikke forholde os til andet end hinanden og at være sammen.

 

Familievenligt trætop eventyr

Det er ingen hemmelighed at vi er vilde med at mærke og bo i naturen. De unikke overnatningssteder som smelter ind og straks omfavner os med velvære og fornyet energi, giver julelys i øjnene. Der er ikke noget bedre end at ligge under sin varme dyne, slå gardinerne fra til vinduernes vildeste panoramaudsigt og trætoppenes flagrende blade.

Desværre er de fleste små fine træhytter ude i skoven ofte kun bestående af en dobbeltseng og det er mere eller mindre det. Overnatningsstederne ser fuldstændig magiske ud og sikke nogle udsigter man kan vågne op til f.eks. i Sveriges ødemark eller i Norges fjelde . Var vi bare os to trykkede vi book, book, book.

Rejser med børn

Vi må også erkendte at behovet har ændret sig efter vi er blevet 3. Måske er vi blevet lidt magelige, måske kunne det fungere med mindre. Måske, måske, måske. Ihvertfald foretrækker vi lidt mere plads til udfoldelse og helst muligheden for at lukke en dør til det sovende barn. Blandingen af natur og luksus er lige os hvad end det er Glamping eller trætop eventyr. Denne fine trætophytte har det hele og opfylder de fleste familiers behov i de mest idylliske omgivelser man kan forestille sig. Du kan endda få en fin babyseng med blød madras på forespørgsel. Det koster 35 Euro ekstra Pr. overnattende barn pr. nat.

Til de lidt større familier er der i øjeblikket ved at blive opført dobbelthytter med egen sauna som står klar i løbet af 2020.

 

Trætop hytterne

Med inspiration fra Schweiziske bjælkehytter er trætophytterne udfærdiget i ubehandlet organisk træ. Kun gulvene har fået en omgang lakerende olie for at være modstandsdygtig overfor brugerne. Hyttens 39 m2 er opdelt med et flot og rummeligt soveværelse med skøn boxmadras og stort garderobeskab. Dertil kommer et lækkert badeværelse med sans for de små detaljer og vindue til skovens pippen. Hyttens største rum er et alrum med panorama til alle sider og lille anvendeligt køkken med køleskab, hvor det simple måltid kan tilberedes.

Baumgeflüster

Regler og beskyttelse af træhytterne

Det kan være lidt svært at finde rundt på deres hjemmeside, for at finde ud af hvad der er tilladt og hvad der ikke er. For at bevare hytterne flotte er der opsat en række regler som er vigtige at følge. Nogle af disse bliver du endda først informeret om når du har booket. Det vigtigste og mest nyttige kommer her.

 • Det ubehandlede træ gør at der ikke ikke må anvendes parfume og anden kraftig duft. Det er derfor heller ikke tilladt at stege mad såsom bacon, bøf eller andet som afgiver stor stegeos eller damp. Vi opvarmede mad tilberedt hjemmefra hvilket fungerede super fint. Vær dog opmærksom på at der ligeledes hverken er almindelig ovn eller mikroovn.
 • For at passe på gulvene er det ikke tilladt at bruge sko indedøre. Altså ingen stiletter, ingen beskidte sko, kun sutsko og varme sokker. Det er altså heller ikke værst hvis du spørger os. Fordi trætophytterne er hævet kan det godt være lidt fodkoldt, hvorfor det er rart at pakke lidt varmt til fødderne.
 • Hytterne er ligeledes allergivenlige og dyr er derfor nødsaget til at blive hjemme.

Treetop

Hans og Grethe i simple, allergivenlige luksushytter

Det er nogenlunde sådan de selv beskriver Baumgeflüster. 4 meter hævet over jorden tjekkede vi ind i trætoppene. På en smuk lun forårs- eller sommerdag ville vi uden tvivl have tilbragt det meste af vores tid på den skønne terrasse. Kalenderen sagde januar og en våd en af slagsen. Vi tilbragte derfor det meste af tiden i uldent skiundertøj med varmt kakao i hånden mens der blev både tegnet, lagt puslespil og læst bog. Når der var det mindste antræk til ophold i vejret tog vi regntøjet på gik på opdagelse i skoven. Omgivelserne og de fine trætophytter giver plads til at komme helt ned i gear og gav alt den nærvær og ro vi havde drømt om. Et perfekt valgt for dig der ønsker at trække stikket for et par dage.

 

Få morgenmaden bragt til døren

Mens vi snuede den under de varme dyner og så småt havde slået gardinerne fra til fuglenes morgenkvidren, kunne vi høre skridtene på trappen. En lille kurv blev sat indenfor døren og duften af nybagt morgenbrød bredte sig i hytten. Nok den mest perfekte måde at starte dagen på. I nattøjet kunne vi sætte os til bords og nyde den frisk bryggede kaffe og brød. Selv frisk rugbrød gemte sig i den lille kurv.

Bo i trætoppene

Rig mulighed for oplevelser i området 

Man kan undre sig over de bruger så lang tid på at fortælle om alt det man kan opleve i området når de fleste der besøger sådan et sted nok mest af alt kommer for at stikke af fra det hektiske liv. På andendagen havde vi aftalt at spise ude tog efter anbefaling fra værterne ind til i byen Bad Zwischenahn, og spiste på restaurant Spieker i den tidligere vandmølle. Et menukort spækket med lokale veltilberedte varianter af biksemad til billige penge. Det er en hyggelig by som der uden tvivl er gang i om sommeren og med en charmerende laaang gågade, mulighed for en tur i svømmehallen, wellness eller en fin gåtur rundt om søen.

Bad Zwischenahn

Et stenkast fra Danmark 

Du finder hideaway resort kun 3 timers kørsel fra den tyske grænse mod Bremen. En overkommelig weekenddestination eller som en del af en længere kør selv ferie i Europa. De 4 treetop hytter er beliggende i et roligt skovområde med let adgang fra motorvejen. Man har måtte fjerne skiltning for at bevare stedets atmosfære om nærvær og ro.

 

 

Del:

4 Comments

 1. 19. februar 2020 / 22:17

  Lyder lækkert som en lidt alternativ get-away for en weekend. Er hytterne i 4 meters højde eller?
  I sommers var vi på ferie i Amazonas, der boede vi også i en træhytte, dog lidt mere primitiv end det du beskriver, men wow sikke en oplevelse især om morgenen med alle de spændende lyde.
  /Annette

  • 26. februar 2020 / 19:09

   Hej Annette
   Ja vi elsker en getaway til naturen. Du har helt ret, der er ikke noget som at vågne til stilheden og de mange lyde fra skovens liv.
   Ja hytterne ligger i 4 meters højde. Der findes efterhånden mange fine varianter rundt omkring, dette er nok den lidt mere luksuriøse udgave. Kan varmt anbefales til en weekend væk fra hverdagens trummerum.
   Mvh. Helle

 2. 16. april 2020 / 21:02

  Det lyder som et virkelig hyggeligt sted. Lige noget for os. Det kunne være en perfekt destination til sommerferien i år. Hvis grænserne altså når at åbne inden da.

  • 16. april 2020 / 21:51

   Hej Malene

   Hvor er jeg glad for at du har fundet vej til bloggen. Det er et helt fantastisk sted som jeg varmt kan anbefale.

   Ja det er spænende at se om det bliver en mulighed at krydse grænsen til årets sommerferie. Noget tyder på at vi skal søge oplevelser indlands i år. Har I planlagt årets sommerferie eller venter I og ser hvad der sker?

   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?