6 gode råd til din første vandreferie med børn

6 gode råd til din første vandreferie med børn

Vandring er efterhånden gået hen og blevet en stor del af vores rejser og blandt de oplevelser vi prioriterer højeste. Det at være i naturen og få den ene wauw oplevelse af vilde udsigter og naturens egen rå skønhed efter den anden, er ubeskriveligt. Vi har i en længere årrække taget på både dagsture og flerdages vandreture med stor succes. Allerede fra Filippa var helt lille har hun elsket at trone på ryggen af sin far. Naturen og roen er healende for alle i familien og giver noget helt unikt som kan være svært at beskrive. Derfor var vi med tiden og erfaringen også blevet fristet til at tage afsted på en længere tur. Men hvordan gør man egentlig og hvad er vigtigt at overveje? Vi deler her de bedste tips og erfaringer til den første vandreferie med børn:

 

1. Vælg den rette rute og vær realistisk

Når du første gang skal have familien med på vandreferie er det vigtigste at I alle får en god og positiv oplevelse. Sørg for at vælge en rute med korte dagsvandringer således at der er plads til pauser, til at kigge på naturen og tage ruten i et roligt tempo der passer jer. Husk også på at det ikke nødvendigvis gælder om at bestige de højeste bjerge og at der findes virkelig mange flotte vandreruter også i lave højdemeter. Hvis det viser sig at der er tid og kræfter til at øge niveau/længde er der næsten altid mulighed for afstikkere som kan udvide dagens tur med.

Vandring med børn

2. Overvej en vandreferie med bagagetransport

Når du tager på vandreferie med børn, særligt de helt små, følger unægteligt mere udstyr og bagage. Det kan godt være svært at bære på det hele selv og samtidig have et eller flere børn på ryggen. Tæller vi både sovegrej i form af sovepose, underlag og telt, ligger lidt bleer, mad og skiftetøj oveni så begynder rygsækken at være tung. Da Helle ikke er i stand til at bære en tung rygsæk faldt valget derfor første gang på en selv guidet vandretur med bagage transport og en blød seng at sove i hver aften. (Det helt rigtige valg for os). Bagagen bliver transporteret fra sted til sted og du får udleveret kort og materiale over området, hvorefter I selv kan tilrettelægge dagen så den passer til netop jeres familie og de små ben. Jeg synes det er en super god måde at gøre det på fordi der er mere overskud til at være afsted i naturen og I kun skal bære på det I i forventer at kunne få brug for i løbet af dagen.

 

3. Find en bærerrygsæk der passer til jer

Til din vandreferie med børn, er helt essentielt at vælge en bærerygsæk der passer til dig og dit barn. Sørg for at tage i en outdoor butik så du kan prøve nogle forskellige modeller og vælge den der passer jer bedst. Den skal støtte godt og barnet skal sidde godt, også i sovepositionen. Sørg også for at vælge en med mulighed for skygge og regnslag. Lav desuden en testtur inden I drager på længere eventyr så I er sikre den virker som den skal og fungerer for både barn og den der bære.

 

4. Pak let

Selvom I kun skal bære dagsrygsæk kan denne hurtigt blive tung hvis børnene endnu ikke selv kan bære. Det kan være der både skal være puslegrej, en ekstra trøje, regnjakke samt mad og drikke til jer alle. Sørg for at tjekke vejrudsigten så I kun medbringer det mest nødvendige. Ved at anvende lag på lag kan I også hurtigt regulere varmen uden at have tasken fuld af skiftetøj. Vær kritisk når I pakker dagens rygsæk så I kun medbringer det mest nødvendige.

 

Læs også: Sådan overlever du flyveturen med en kravlebaby

 

5. Forbered jer på næste vandredag

Når man vandre med børn er det en stor fordel at studere ruten igennem aftenen forinden så I er klar over hvad der venter jer næste morgen og ikke skal bruge tid på det der. Det gælder om at komme afsted fra morgenen af inden solen kommer for højt på himlen og der bliver trængsel på stierne. Mon ikke I alligevel er oppe hvis I rejser med mindre børn.

 

Ved at forberede jer på forhånd ved I hvad der venter jer og børnene, hvor det vil være ideelt at holde pauser og om I evt. møder en legeplads eller andet som kan motivere børnene lidt ekstra. Der kan også være strækninger som simpelthen ikke passer til jer og I med fordel kan snige jer udenom uden at miste noget.

 

6. Nyd turen og gør det sjov for børnene

Det aller, aller vigtigste er at I nyder turen, bevarer roen og tager dagene med et smil. Hvis du som forælder er afslappet er der også større chance for at dit barn vil synes at det er sjovt og hyggeligt at være på vandreferie. Viser du begejstring, engagement og ønsker at lære dine børn om skoven, søer, varemærker samt andre spændende steder I passerer vil turen også blive meget sjovere for dine børn.

Fx har man i Østrig specialiseret sig i at lave børnevenlige ruter hvor der fx. cirka hver kilometer er noget sjovt for børnene. Det kan være et lille vandløb, nogle stubbe de kan lege på, en lille naturlegeplads eller andet der lige fanger interessen. Flere steder er det også muligt at bo på lokale B&B og tage ud på nye vandreture hver dag derfra uden at ramme samme rute flere gange.

Vandring i Østrig

Vi er af den opfattelse at vandring i denne digitale tidsalder er en meget værdifuld læring at kunne give sine børn. Jeg håber derfor denne artikel har givet dig modet til at tage børnene med på eventyr i naturen hvadend det er i Danmark eller ude i verden. Hvis du måtte sidde inde med flere spørgsmål til at tage på vandreferie med børn, skriv da blot dit spørgsmål i kommentarfeltet herunder og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?