Hvad koster det at rejse til Mauritius?

Hvad koster det at rejse til Mauritius?

Rejser til Mauritius bliver ofte forbundet med luksuriøse bryllupsrejser eller lignende. Hvis du godt kan lide de luksuriøse omgivelser men brænder lige så meget for at bo lokalt og opleve en spændende ø, behøver Mauritius ikke rippe din tegnebog. Vi tænkte over hvad pengene gik til, men levede ikke som backpackere og tillods også os selv luksus i ny og næ. Her er et lille indblik i hvad en rejse til paradis øen koster og hvilket prisniveau du kan forvente.

Fly

Rejsebureauet Tui flyver til Mauritius hver 4 uge. Uheldigvis kunne vi ikke springe på sådan et tilbud pga. arbejde, men det var billigere end de flybilletter vi selv kunne finde med 1 stop og lufthavnsskifte undervejs. 8000 kr. var prisen ved Tui for 2 voksne og 1 barn i Februar måned.

Egen sammensatte flybilletter med flyskift rendte op i 10.000 kr. for os alle tre. Flytiderne passede til gengæld helt perfekt til vores lille familie og gav en fuldstændig gnidningsfri rejse. Desuden gav det mulighed for både at besøge Mauritius og Reunion uden de store ekstra omkostninger.

Overnatning

Hotel

Priserne på 4-5 stjernede hoteller koster omkring 2000 kr. pr overntning. Kan du nøjes med et 3 stjernet hotel slipper du med omkring 1000 kr. pr. overnatning. Dette inkludere et standard dobbeltværelse med opredning i rejseseng til 1 barn.

På Mauritius er der offentlige strande og hotellernes strande. Noget af det du betaler for er dermed også beliggenheden og adgang til de særligt gode strande. 

Airbnb

For ca. 700 kr pr. overnatning kan du få en top istandsat lejlighed med god beliggenhed på ca. 100 m2 med 2 værelser og lækkert poolområde. Hvis du er villig til at gå på kompromis og rykke lidt væk fra stranden, og måske undvære pool findes der super fine lejligheder til 300 kr. pr. overnatning.

Overnatning på Mauritius

Den lækreste pool på vores Air bnb på Mauritius

Mad & drikke

Mad og drikke er generelt billigt. Sammenlignet med Reunion også væsentlig billigere. Der er dog visse ting hvor prisen er som Danske. Nedenfor ses eksempler på prisniveauet for mad & drikke.

 • Bager franskbrød 2,5 Dkr.
 • 2 liter sodavand i supermarked 8 Dkr.
 • 1/2 liter sodavand på restaurant 7 Dkr.
 • 1/2 liter friskpresset appelsinjuice 20 Dkr.
 • Billig frokost fra street food køkken på Flic En Flac beach 18 Dkr. pr portion.
 • God 2 retters middag for 2 voksne og 1 lille barn inkl. drikkevarer 250 Dkr.
 • Pizza fra pizzaria er forholdvis dyrt, 60 kr.
Leveomkostninger på Mauritius

Oplevelser

Oplevelser er en af de tunge poster i budgettet. Med en lejet bil kan du hurtigt komme omkring og få en masse gratis oplevelser. Strandene og de hyggelige byer koster jo ikke noget, udover benzin dertil. Generelt er det en rigtig god måde at se og opleve øen på. Nedenfor ses et indblik i de oplevelser vi betalte for og prisen derpå.

 • Billeje i 7 dage 1200 Dkr.
 • Indgangsgebyr til den geologiske park Seven Coloured Earth & adgang til Charmaral vandfaldet mfl. ialt 32 kr. pr. person.
 • 1 times massage ude i byen 300 Dkr. (Forvent at betale det dobbelte på hotellerne).
 • Besøg på Theplantagen Bois Cheri inkl. indgang til museum og the smagning 45 kr. pr voksen (børn under 5 år er gratis).
 • Privat dagstur med speedbåd til paradisøen Ile Aux Cerf inkl. BBQ dinner 900 kr. for hele familien + klapvogn

Sparetips

 • Lej en bil og kør selv rundt og oplev øen. Du slipper for dyre pakkeløsninger og bestemmer selv hvor turen skal gå hen.
 • Køb din frugt langs vejkanten. De lokale sælger de lækreste friske frugter med masser af smag af sol og sommer.
 • Tag på markedspladsen i fx. Port Louis og køb ind. Det vil spare dig for mange penge og du finder alle de lokale specialiteter.
 • Tjek priserne før du betaler. Det er et fattigt samfund og de ser hvert et snit til at ligge lidt ekstra oveni prisen, bare fordi de kan. (Selv på restauranterne). Så vær vågen og sikre dig at prisen passer med det du skal betale.
 • Dataforbrug til telefonen er enormt dyrt på Mauritius. Du kan med fordel købe et taletidskort til få penge.

Del:

2 Comments

 1. Sarah
  29. februar 2020 / 14:27

  Hej Helle

  Sikke en fin blogpost – med masser af nyttige tips. Vi begynder så småt at planlægge bryllupsrejse herhjemme, og som en af destinationerne er Mauritius klart på. 🙂
  Men netop det med hoteller. Du nævner, at det koster 2000 kr pr. overnatning. Men hvilken stand er hotellet i? Jeg er bare blevet skuffet flere gange hvor vi har rejst, netop fordi man har danske standarder som https://comwell.com/spa-and-wellness i tankerne, og det er der mange lande, der ikke kan leve op til – trods mange stjerner.

  Kh Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?