Myrtos- Ægte Græsk charme & friskfanget frokost

Myrtos på Kreta

Efter vores vandretur i Sarakinas Gorge kørte vi til den hyggelige kystby Myrtos og fik frokost. En super charmerende lille landsby hvor størstedelen af bilerne parkeres i udkanten af byen. Byen emmer af ægte græsk stemning, ro og idyl. Bestikket klinger på de små lokale taverner og duften overmandende os øjeblikkeligt. Gennem byen var det også blevet tid til frokost for de lokale som havde indtaget havemøblerne og gav et venlig hej med på vejen. Vi kunne mærke roen og smilet på vores læber blev kun større. Det er det Grækenland vi har savnet og endelig FANDT. Sikke en lille perle. Facaderne er velholdte i sin klassiske blå og hvide bondestil med fine små detaljer, omgivet af farverige blomsterkrukker.

Græsk charme

Vi var blandt de forholdsvis få turister der havde fundet vej dertil, hvilket vi så som vores held. Myrtos er perfekt til en dagstur eller et par dages ophold hvis du leder efter ro og fordybelse i græske omgivelser. Vil du ret meget mere end det vil jeg nok anbefale dig en lejet bil. Der er masser at se og gøre i området indenfor få timers kørsel. (Heriblandt vores eget område omkring Hersonissos/Heraklion, Agios Nicolaos og selvfølgelig det centrale Kreta med skønne naturoplevelser).

Byen og særligt bugten er kendt for windsurfing og så er det her båden afgår til paradisøen Chrissi Island, som vi så gerne ville have haft besøgt.

Frokost stop i Myrtos

I Myrtos faldt vi over den mest fantastisk Italienske restaurant. Pastaen hang til tørre indedøre, under net og alle andre steder, hvor de ellers forsvarligt kunne tørre pastaen. Køkkenet var prydet af en kæmpe pizzaovn og tjeneren fortalte stolt om deres friske fisk de hev ind hver morgen. Udsigten fra restauranten var i første parket til det brusende hav – det var næsten for godt til at være sandt.
Jeg efterlader normalt altid en lille smagsprøve til Kenneth, så han sad med åben mund og polypper da jeg havde tømt tallerkenen for pasta med seafood. (Det smagte altså virkelig godt og jeg havde nogle depoter der skulle fyldes op efter en varm vandretur med sen frokost).

Frokost på Kreta

Personalet var så søde og tog imod Filippa med åbne arme og stillede en fin babystol til rådighed. Et af de moments man for alvor værdsætter som forældre. Alle var glade og tilfredse, i skygge og vi kunne ikke have ønsket os bedre omgivelser. Så de varmeste anbefalinger til restaurant Ca’Nova herfra.

Vi kunne uden tøven sagtens have fordrevet dagen med bare at blive forblændet over udsigten, hoppe en tur i havet eller hænge ud på en dejlig cafe/restaurant. Skæbnen ville at vi havde en lille pige, der trængte til skygge og en lur i sin autostol på bilturen tilbage til hotellet. Det havde efterhånden også været en begivenhedsrig dag og Myrtos står stadig med en ekstra stjerne i vores lille bog.

Oplevelser på Kreta

 

Del:

4 Comments

 1. 13. september 2019 / 10:38

  Elsker Grækenland. Har dog kun været på Kreta to gange, og det er mange år siden efterhånden. 2006 sidste gang.. Elsker især den græske mad. Gyros. Mm. Hvor skægt med pastaen 🙂

  • 13. september 2019 / 15:34

   Helt enig. Grækenland er fantastisk!
   Vi snakker også om et græsk Ø-hop engang i fremtiden. Atmosfæren og maden er bare helt særlig.

   Ja det var bare så fint. Elsker at opleve de forskellige landes madkærlighed og sans for håndværk.

   /Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?