Top 5 naturoplevelser på Réunion

Top 5 naturoplevelser på Réunion

Måske sidder du og tænker, kan de virkelig fortælle mere om Réunions natur. Svaret er JA! Vi kunne fortælle for evigt. Faktisk er det uden tvivl den største oplevelse på den lille ø. Naturen er rå, barsk og smuk. Hverken opsat eller turistet.

Allerede første dag blev vi blæst fuldstændig bagover af den flotte natur på vej til Cascades Niagara. Selv fra de større veje har du udsigt til naturlige vandfald, mindre kløfter og smukke floder, der slænger sig i landskabet. Særligt i bjergene i Salazie og Cap Noir taler naturens sit eget sprog. Réunion har noget af den mest dramatiske og på en gang flotteste natur vi har oplevet verden over. (For sådan et par natur suckere som os siger det ikke så lidt). Det er derfor også på sin plads at fremhæve de 5 største naturoplevelser.

Cap Noir

En af øens letteste vandre rundture til et af øens smukkeste udkigspunkter. Fra udkigspunktet har du udkig til Mafate som er på UNESCO’s verdens naturarvs liste. Vandreturen tager 2,5 time og strækker sig over 3,5 km. Beliggende på den lokale side får du oplevelsen næsten for dig selv. Læs mere om Reunions måske smukkeste udsigt her.  

Cap Noir

Piton de la Fournaise

En af verdens mest aktive vulkaner. (14 dage efter vi kom hjem var der atter et mindre udbrud). Det er en hot spot vulkan som betyder at der stort set hele tiden er en eller anden form for aktivitet. Den sprudlende vulkan kan desuden bryste sig af hele 180 udbrud siden år 1640.

Køreturen til parkeringspladsen er en oplevelse i sig selv. Vejene snor sig som vi sjælendt har oplevet nålesving før.G Det ene øjeblik er der hyggelig picnicsteder i skoven og det anden øjeblik udsigt til sceneriske bjerglandskaber så langt øjet rækker. Til sidst ender du på en øde slette som kørte du midt inde i selve vulkan krateret. Den bumlede grusvej skær midt igennem det hele og fører til parkeringspladsen ved vulkanen Piton de la Fournaise. 

Piton de la Fournaise

Vandretur i 2300 meters højde

Mere end 20 vandreruter står klar til at tage pusten fra dig og belønningen er ikke at tage fejl af.

Terrænet er udfordrende, man skal tænke over hver eneste fod der bliver sat store stykker ad vejen. De 5 timer som det anslås at tage til toppen og tilbage igen holder derfor ikke stik medmindre du er særligt hurtig på fødderne og springer pauserne over. Vejrguderne belønnede os desuden med høj solskin som drænede os ret meget for energi i de tynde luftlag af 2300 meters højde.

Til gengæld kom vi ned af de knap 800 trin til det lille krater og turen videre ud mod det store krater er forunderlig. Det er et vildt landskab som sætter tankerne i gang om de store kræfter vi 3 små mennesker stod på.

Punkt 4 er ikke noget særligt og ærlig talt ikke kræfterne (og tiden) værd. Så skriv dig lige det bag øret hvis du er så heldig at komme dertil. Vi var efterhånden noget brugte da vi trissede tilbage mod bilen. Men så er det jo godt at turen op ad kraterskråningen ikke er så lang….. eller noget. Pyha halleluja for marsbar og halvlunkent vand.

Reunion

Endnu en dag hvor grænserne blev skubbet for vores lille familie og hvor horisonten blev udvidet med flere af livet store spørgsmål. Snyd ikke dig selv for en anderledes og storslået vulkanoplevelse.

P.s. Hvis metaldøren er låst er vulkanen i udbrud og du må blive på behørig afstand.

Salazie

Cirque de Salazie ligger 45 km fra St. Denis, og er den største og grønneste af de tre Cirques. Gennem bjerge og med vandfald rindende ned af tinderne kører området eneste asfalterede vej. Området er på UNESCO’s verdens naturarvs liste og naturen stærkt bevaret. Bare det er stoppe op og kigge sig omkring er en kæmpe oplevelse og et øjeblik vi sent vil glemme. Det er som at være i en lille naturbobbel omgivet af det bedste fra naturens side. 

Salazie

Der er vandfald i hundredevis, men det smukkeste og mest omtalte er La Voile De La Mariée. Det har fået navnet da man mente at de mange parallelle vandfald får det til at ligne et brudeslør. 
 
Landsbyen Hell Bourg er en ægte arkitektoniske perle, der klassificeres som en af de smukkeste landsbyer i det oversøiske Frankrig. Byen er tidligere kendt for sine termiske bade, men de varme kilder er med tiden forsvundet. I steder kan man beundre byens flotte huse og haver. Selv synes vi de omkringliggende udkigspunkter var et af højdepunkterne. 
 
Der er ofte overskyet og let regn omkring Salzazie og Hell Bourg så kom tidligt på dagen hvor skyerne endnu ikke har nået at samle sig. 
 

Rejser med børn

Grand Anse

Grand Anse er medicin for sjælen. Det er det mest fantastisk sted til bare at nyde tiden sammen, få en perfekt middagslur under palmen i en let brise eller som picnicsted. Og så er det ualmindeligt smukt.

Store brede strande med grønne områder og dernæst en bred hvid sandstrand. Bølgerne er vanvittige høje og ikke til at spøge med. Dernæst er man på øen meget påpasselig med haj angreb. Badning foregår derfor kun i den lille markerede firkant i strandens venstre side, med bølgebrydere til at beskytte indhegningen.

Grand Anse

Det er et populært tilflugtssted hvor de lokale og andre besøgende medbringer picnickurv eller grillkurv – det kan vi godt forstå!
Når det er sagt er det langt fra turistet og parkering er gratis. Der kan købes et beskedent udvalg mad og drikke på en lille restaurant på stedet, men det forbliver i grill kategorien.

Strande på Reunion

Grand Galet

Vi er vilde med vandfald. Kenneth er fascineret af strømningerne og kræfterne i vandet. Jeg selv bliver fortryllet af vandets stråler og den beroligende lyd. Synes du også der er noget magisk ved vandfald?

Langevin floden har en fald på mere end 2200 meter. Grand Galet er et flot udspring heraf. Gemt i skovens dybe ro står vandet i linde stråler ned ad klippevæggen. Vi er atter helt alene med naturen. Det i sig selv er ubegribeligt og fuldstændig magisk. Også selv om et par dråber truer fra oven.

Det er muligt at gå helt ned til vandfaldet og flere naturlige pools gør det også muligt at bade. Den bedste udsigt mener vi nu alligevel du får ved udkigpunktet længere oppe ad vejen. Parkering kan ske i siden af Route de Grand Galet vejen. En lettilgængelig naturoplevelse som bestemt ikke er standard selvom man bliver hurtigt forvænt på den lille ø.

Grand Galat

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?