Oplevelser på Mauritius – Følg te ruten

Oplevelser på Mauritius

For at være bundærlig så synes vi at nogle af de oplevelser og attraktioner du finder på Mauritius er en anelse opreklamerede og det er nemt at stå med en flad fornemmelse bagefter. Jeg skal ikke kunne afvise at det også skyldtes de mange flotte naturoplevelser vi havde på Reunion. Den følelse stod vi i hvert fald med da vi besøgte Seven coloured earth. Selvom det var stort og også sjovt at hilse på kæmpeskildpadderne på øen blev vi ligeledes overraskede over at det foregik i en dyrepark, som normalvis ikke er noget vi ønsker at støtte. Det skal siges at de er en del af et projekt hvor man hjælper dem med at formere sig og de leve under gode forhold. Men alligevel…

En af de oplevelser på Mauritius der til gengæld gjorde indtryk og som overraskede, var at følge Teruten rundt på øen på egen hånd. En meget lærerig og skønt lokal oplevelse som du bør putte på din must do liste når du besøger Mauritius.

 

Aubineaux

Er et gammelt kolonihus fra 1872, som er blevet omdannet til et museum og danner rammer om fortællingerne om den Mauritiske te. Der er blandt andet møbler fra 1600 tallet, en stor samling fotos af gamle koloni huse og flere fladskærme hvorpå det forklares hvilken vigtig rolle te branchen spillede gennem tiderne.

Aubineaux Mauritius

Det er muligt selv at gå på opdagelse i museet eller få en rundvisning. Huset i sig selv er meget velbevaret med fine små detaljer og et billede af hvordan det var dengang. På Aubineaux finder du også en lille olie fabrik hvor de producerer æteriske olier til forskellige lotions, cremer og sæber. 

En guidet rundtur med te og kage i restauranten koster 14 Euro pr. voksen og gennemføres alle ugens dage fra kl. 9-17.

 

Bois Chéri

Måske har du allerede forelsket dig i de lækre bubble lodge jeg tidligere har delt vores store begejstring for?

Bois Chéri er den første og største te producent på Mauritius. De startede deres produktion i 1892 og har i dag over 250 hektar hvor der hovedsageligt dyrkes aromatiske te, grøn te og urtete. Vi startede rundvisningen i museet som giver et virkeligt fint billede af opstandelsen og udviklingen gennem tiderne til det, det er i dag. Kommer du indenfor normale åbningstider og arbejdstider vil du også få mulighed for et kig ind i produktionen. Hvert et lille blad får sin kærlighed også selv om der produceres meget te på Bois Chéri.

Bois Chéri Mauritius

Langs teplantagen fører den smukkeste vej til toppen af plantagen hvor panorama restauranten ligger. Wauw! Udsigten til begge sider taler for sig selv og er klart en af højdepunkterne for hele teruten. I restauranten ikr vi serveret 12 forskellige typer te. Vores favorit var vanilje som vi stadig varmer os på, en kølig vinterdag herhjemme. På terrassen bagved græsser et par tamme dådyr til stor begejstring for de mindste. Mere idyllisk bliver det vidst ikke.

Er du på voksentur så overvej en nat under den smukke nattehimmel og måske endda med en udsigt middag til solnedgang på Bois Chéri restaurant. Det må være en af de mest fantastiske oplevelser på Mauritius du kan få.

En guidet rundtur på Bois Chéri i produktionen, på museet og med te smagning i restauranten koster 14 Euro pr. voksen. Bemærk at de holder lukket om søndagen og kun har åbent fra 8.30 – 13.30 om lørdagen.

>> Læs også: ILE AUX CERFS – PARADIS ELLER TURISTFÆLDE?

Saint Aubin

Sidste stop på ruten er Saint Aubin. Det har siden 1819 været hjem til flere sukkerplantage ejere før det i 90’erne blev renoveret til at huse en del af Mauritius kulturarv. Oprindeligt var det konstrueret af træ fra nedlagte skibe. I dag står det flot renoveret med kolonitiden smukke æstetik. Det siges at sukkerrør produceret i dette område af Mauritius er af særlig god kvalitet pga. den specielle vulkanske undergrund og mikroklima. Indsigten i vaniljeproduktionen fra vaniljeorkideblomst til bælg var derfor også en helt særligt oplevelse. På Aubin finder du også et af øens anerkendte rom destillerier hvor du ligeledes kan få en smagning og købe lokalt produceret rom med hjem. (Husk at aftale hvem der kører bilen hjem bagefter).

Oplevelser på Mauritius

Spis din frokost på Saint Aubin 

Efter en lang dag på landevejen kan maverne god begynde at rumle lidt, så er det heldigt at du på Saint Aubin kan slå dig ned i den hyggeligste lille restaurant. Snyd ikke dig selv for det. Maden er god, services høj og så er det den mest perfekte måde lige at få den sidste stemning af stedet med på. Deres palmehjertegratin er berømt og den hjemmelavede iste smager himmelsk. Husk også at slente en tur i den smukke have Camphor tree garden bagefter som gemmer på mange eksotiske planter og træer. (Samt en lille legeplads til de små).

Saint Aubin Mauritius 

En guidet rundtur og romsmagning koster 14 Euro pr. voksen og tilbydes mandag til søndag fra kl. 9-17. Vi valgte selv at gå rundt og kigge os omkring da vi havde et lille træt barn og måtte desværre også spring romsmagningen over selvom det kunne have været virkeligt spændende og blandt de meget traditionsbundne oplevelser på Mauritius.

 

Te ruten – en af de bedste oplevelser på Mauritius 

Det er en virkelig fin rundtur som fint kan tages i egen bil og i eget tempo, selv med små børn. Vi tilpassede turen efter egne behov og nåede endda også et halvlangt besøg hos kæmpeskildpadderne i La Vanille Nature Park. Kører du selv husk da et vejkort. Google kan godt have lidt svært ved at finde rundt på de små veje og ledte os derfor på sightseeing i den lokale kolonihaveforening. Bestemt en oplevelse, men de lokale spærrede øjnene en smule op.

 

Har du selv besøg Mauritius? – hvilke oplevelser kan du anbefale andre rejsende?

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?