Rejsetanker om skiferie i Hafjell

Skiferie i Norge

Området set med skibriller

Det er det trejde største skiområde i Norge, og med et liftkort til Häfjell får man grundet gode samarbejder tilmed liftkort til hele 5 områder og i alt 117 km. pister. (Hafjell, Skeikampen i Gausdal, Kvitfjell, Sjusjøen og Gålå). Vi gjorde dog kun brug af Häfjell da alt var meget nyt for os og børnene følte sig godt tilpas her.
Selve skiområdet i Hafjell er beliggende i 200- 1030 m. højde over havet og med snekanoner der dækker 85 % af området er der snegaranti fra Nov.-April. (tjek forholdene da der ikke er meget ved kun at have 5 km. pister at køre på).
Området henvender sig til både helt nybegyndere og mere erfarne skiløbere, hvilket gør det perfekt som familiedestination, hvor der er noget for alle. Der er i bunden en god børnebakke, hvor både børn og voksne der er på ski for første gang kan få en god start, og bliver det for meget for de helt små er der også indendørs legeland med mulighed for børnepasning. (Bønenes skiuger ligger i 1,2,3,4,10,11,& 13). Her får du tit et barn op til 6 år i skiskole, ski og støvleleje med for nærmest ingen penge, hvis man bestiller hytte!
Til at komme godt rundt i terrænet er der 18 lifte, hvoraf der er 3 stolelifte og 1 kabinelift, resten er træklifte eller rullebånd. Størstedelen af pisterne er beliggende i skovområder og ligger derfor oftes i god læ for en til tider kold vind.

Hafjell skiområde

Selve Hafjell by er mindre, men super hyggelig. Jeg må ærligt sige at vi kom ikke specielt meget ud i byen da vi i stedet hyggede os sammen i hytten. Der skulle dog være fin mulighed for at få noget godt at spise, købe ind og tage på afterski (husk at have de lidt højere priser med i beregningerne end både Dk og alperne). Vi spiste frokost en enkelt dag på pisten og måtte give 75 kr. for en pizza, dertil kom drikkevare så det kunne have været værre, men ikke noget vi havde råd til at gøre hver dag. Ellers havde vi mad med hjemmefra, som bare lige skulle bikses færdig når det var aftensmadstid. Læs her gode forslag til mad og pakkeliste til skiferie i Norge.

 

Min oplevelse

Da det var ved at være en del år siden jeg sidst havde været afsted på ski (foruden skidome i Hamborg) og jeg var uheldigt at ryge på trykker første gang i Frankrig, samt at jeg sidenhen har erhvervet mig en dårlig skulder var jeg lidt nervøs ved tanken blandet med forventningsglæde. Jeg ville så gerne have det til at blive en succes, ikke mindst fordi Kenneth er så glad for at stå på ski. Samtidig var hovedprioriteten ikke at komme til skade og ikke mindst at have det sjovt.
Jeg havde hjemmefra besluttet at hvis det af den ene eller anden grund ikke fungerede eller jeg var bange for at beskadige min skulder yderligere var et par dage med en god bog og en kop varm kakao ikke det værste alternativ.

Vi var afsted i uge 5 i 2015 med Kenneths bror, hans kone og 2 børn, der hovedsagligt vender tilbage til Hafjell hvert år, så vi følte os derfor i trygge hænder. Vejret var generelt rigtig flot og solrigt, men stadig køligt. En tynd skimaske blev derfor mit kæreste eje i løbet af ugen, særligt i stolelifterne.
Vi havde hjemmefra bestilt 2 lejligheder/hytter i samme opgang. 1 stor vi sammen kunne spise, se film og gå i sauna i, og så havde vi en lille lejlighed hvor vi kunne lukke døren når vi gerne bare lige ville være os selv for en stund. Det fungerede upåklageligt, og hytterne var forholdsvist ny istandsatte og veludstyrede, samtidig med at vi kunne klikke skiene på/af lige udenfor døren.

Skiferie Hafjell

Skiudlejning foregår ved børnebakken i bunden af pisten. Der var en del andre, der også gerne ville leje ski da vi kom søndag, men i løbet af en god times tid havde vi alle fået vores udstyr udleveret, og vi var klar til at mærke sneen under fødderne.
Efter nogle ture på børnebakken som gik over al forventning tog vi kabineliften op i terrænet hvor vi begav os ud på den grønne og blå piste. Allerede på første tur kommer en efterskoleelev susende henover mine ski – der skulle jeg lige trække vejret dybt. Min største frygt er nemlig at jeg ikke kan styre hvad alle andre gør. Hvad jeg selv gør er jeg trods alt hovedsagligt herre over selv hvis jeg blot husker at tage den i mit eget tempo og i holde mig i kontrol.
Nå men op på hesten igen og videre skulle vi jo, og det kom vi heldigvis også. Efter første dag på ski var jeg træt, men bestemt også fortrøstningsfuld, for vigtigst af alt så synes jeg det var sjovt. Jo flere dage der gik, jo mere nød jeg det, og jeg havde overskud til at værdsætte det smukke landskab, og øve mig i at få teknikken bedre, så jeg ikke skulle bruge så mange kræfter på at bremse og navigere.

Skiferie Hafjell

Skiferie Hafjell

Aftnerne med røde kinder og ømme ben blev nydt med god mad, et glas vin og en god film på skærmen. En enkelt aften var vi ude og kælke med ungerne, det var nu ret også hyggeligt. Som dagene gik blev jeg mere fortrolig med skiene og ungerne fik da også lokket os en tur med i offpisten, hvor det var alt andet en kontrol der herskede. Her var nogle små hop som Leah (den mindste på 8 år) let og elegang hoppede henover, jeg glemte bare lige at mine ski er noget længere, så det blev lidt mere elefant elegant. Kenneth med endnu længere ski tog sig derfor nærmest en tur på hovedet da han kom efter mig, da skiene mere eller mindre satte sig fast mellem de små hop. Så er det godt man kan huske sig selv på at man kun det sjov man selv laver og ingen kom til skade.

Hafjell er et skønt skisportssted med plads til hele familien, gode prepererede løjper i alle sværhedsgrader og skønne hytter beliggende med ski in/out.

Skiferie Hafjell

Sådan så vores hytte ud. (ialt 4 sovepladser)

Skiferie Norge

Skiferie Norge

Rejsetid

Fra vi steg ombord på færgen i Frederikshavn til vi ramte Hafjell gik der 10 timer

 

Skiområde

Der er i alt 44 km. løjper fordelt på 32 nedfarter, snowpark og slalombane, samt 300 km. Langrand.

 

Tip

Næste gang vi vender næsen mod Hafjell vil vi nok udnytte nogle af de andre skiområder liftkortet også gælder til. Derudover bliver bliver vi simpelthen nødt til at tage til Hunderfossen, som ligger 3 km. derfra. Her kan man prøve den 1.710 meter lange olympiske bobslædebane fra OL i 1994, det kunne da bare være alt for sjovt 🙂

 

 

Del:

2 Comments

 1. Christina
  18. november 2016 / 19:24

  Vi ska afsted til januar med vores tvillinger 10 måneder. Ved du om man kan låne kælke?

  • 21. november 2016 / 20:58

   Hej Christina
   Det lyder skønt 😉
   Da vi var der kunne man flere gange om ugen leje kælke, hvor man også kunne tage liften op ad børnebakken med kælken. Så mon ikke man kan det 🙂
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?