9 gode grunde til at rejse som par

Rejs med din partner

Det er populært som aldrig før at rejse alene. Det tager jeg hatten af for, jeg har prøvet det nogle enkelte dage i Amsterdam sidste sommer og jeg må altså bare erkende at det ikke var det samme for mig. Jeg nyder at rejse med Kenneth og synes vi supplerer hinanden rigtig godt. Vi udfordrer hinanden, støtter hinanden og det udvikler os i den grad som par. Samtidig synes jeg der er noget særligt ved at fylde bagagen med rejseminder sammen.
Derfor har jeg samlet 8 gode grunde til at rejse som par:

 

 

1. Man lærer hinanden bedre at kende 

Når man rejser er man sammen 24/7 og det kan godt være lidt af en mundfuld for nogen. Vi tog vores første rejse sammen efter kun 3 måneder som kærester, og det er faktisk en udemærket test af forholdet. Der er jo ingen der siger at man skal hænge op ad hinanden, og vi synes da også det er fantastisk at møde nye spændende mennesker på rejsen.
Men det er fakta at der bliver afprøvet nogle grænser, og man er på ukendt grund samtidig med at der kan opstå uforudesete udfordringer som f.eks. offentlig transport når du færdes i et nyt land. Man ser nogle sider af sin partner som man måske ikke lige er vant til møde på både godt og ondt.

 

 

2. Man lærer hvordan man kan supplere hinanden

Vi er begge gode til noget forskelligt og det lærer man at udnytte når man rejser som par. For eksempel så må jeg jo efterhånden nok erkende at jeg den helt store planlægger der ligger budgetter, finder priser, attraktioner og hoteller. Hvor Kenneth mere sørger for at styre kortet, koordinere transport og holder styr på diverse bookinger og forsikringer, vi kan få brug for. Når vi er på rejsemålet er jeg ret standhaftig når der skal pruttes om priserne, hvor det måske er meget godt jeg har Kenneth til lige at minde mig om at det handler om 5 kr. og at vi så ville kunne bruge vores tid på noget andet end at stå der.
Jeg synes det er skønt at vi kan supplere hinanden og udnytte hinandens forcer.

 

3. Tryghed

Det er en kæmpe tryghed at vi har hinanden. Jeg ved at vi hjælper hinanden hvis der skulle ske noget. For eksempel da jeg fik en allergisk reaktion på det nordlige Bali hvor det var svært at få en læge, skabte det tryghed at jeg vidste at Kenneth ved hvordan jeg normalt reagerer, hvornår der skal slås alarm, og hvad han selv kan gøre for at hjælpe mig. En anden ting er hvis vi er steder hvor det godt kan være lidt utrygt især som pige, så giver det mig en stor tryghed at vi har hinanden. 4 øjne er trods alt mere opmærksomme end 2, og ude i den store verden spiller kønsrollerne til tider stadig en stor rolle.

 

4. En at dele oplevelserne med

Personligt synes jeg det betyder vildt meget at have en at dele oplevelserne med. For eksempel så er det bare ikke helt det samme at gengive en smuk solnedgang eller opgang for venner og familie når man kommer hjem, som at være der og nyde øjeblikket sammen. Samtidig er det fantastisk at have en rejsepartner, der sætter pris på samme ting som en selv og bliver lige så imponeret. Det er med garanti også med til at gøre en kæmpe forskel, og noget jeg værdsætter højt da det ikke altid er tilfældet, at man deler interesser og synspunkter.

Bali

 

5. Der er tid til at grine 

Man oplever nogle fantastiske ting sammen og får sig nogle gode grin som booster forholdet og giver en passe positiv energi. Det kan være de små ting som at pjatte og grine i vandet, men et andet eksempel er da vi prøvede kræfter med Tree top Adventure på Bali. Det var vildt grænseoverskridende, men er du vild vi fik grinet, og der kom nok også et lille pigeskrig i ny og næ.
Derhjemme kunne jeg måske også godt blive lidt pigesur hvis der blev grinet fordi jeg skvattede på gåturen, men det er ligesom om at tingene bliver taget med et smil når man er på farten. Bare det at være væk fra vante omgivelser og det daglige pres gør at humøret stiger og der ikke skal så meget til et godt grin og smil på læben. Det er jo bare helt vildt skønt og sundt at grine sammen!

 

 

6. Det giver forholdet et boost 

I kommer væk fra dagligdagens trummerum, får en masse at snakke om og tid til bare at være jer. Der opstår romantiske øjeblikke med solnedgangen, drinks på stranden og lækre middage. Det kan vist sparke liv i parforholdet hos de fleste, og give en stor lykkefølelse. Husk at nyde det og tage noget med hjem.

 

7. Tid til at få snakket sammen

Når man rejser er man tæt sammen er der tid til de lidt dybere samtaler uden at blive forstyret. Jeg elsker at der er tid til en masse holdningsspørgsmål om liv, tid og sted. Det kan være alt fra fundering over det land og samfund man befinder sig i, til hvilke værdier det vægter højest, og om de har ændret sig. Det er også en måde at komme helt ind til hinanden og livets store spørgsmål.
Jeg tror det er sundt at have tid til bare at være til og tænke lidt over livet, og ikke mindst at huske og dele det med sin partner, så man går samme vej.

 

8. Man udvikler sig sammen

Alle rejser udvikler ens syn på verden og jeg mener bestemt også det er en dannelsesrejse som menneske, når vi rejser ud. Man kan blive dygtig til sit arbejde, men de ting man lærer når man rejser er ikke noget man kan tage på kursus i. Det er menneskelige og samfundsmæssige indtryk vi tager ind og bearbejder på hver vores måde. Det at opleve det på egen krop og som par tror jeg på gør forholdet stærkere og sikrer at man ikke stikker i hver sin retning.

 

9. Man skaber minder sammen

De største minder fra store ting der er sket i mit liv foruden dåb og konfirmation stammer fra rejser. Det er berigende og virkelig noget man husker og snakker om, hvadenten det er med familien, vennerne eller som par. Jeg oplever tit at det er det helt store emne over spisebordet, og der hvor øjnene lyser op hos alle.
Vores hjem er fyldt med billeder der minder os om de mange gode øjeblikke der har været, og sætter endnu flere drømme i gang.

Tempel Bali

Del:

3 Comments

  1. 5. oktober 2016 / 13:40

    Kunne ikke være meget mere enig! Det er så rart at have én man elsker, at dele oplevelserne med på sin rejse.

  2. 6. oktober 2016 / 10:41

    Nu så jeg at du startede ud med at sige at du rejste til Amsterdam alene i nogle dage. Jeg skal til Amsterdam om nogle uger. Har du nogle gode tips og råd i Amsterdam? Alt kan bruges:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?