Skagen – 8 børnevenlige oplevelser

Børnevenlige oplevelser i Skagen

I sommeren 2020 havde vi en helt fantastisk og meget børnevenlig ferie i Skagen. Skagen er en super charmerende by med både havnen, den nye og den gamle bydel. Gammel skagen er kendt for sine gule huse med røde tagsten og et hav af lækre topratede restauranter. Udover at være en dejlig ferieby med kilometervise af lange sandstrande og flot natur, byder byen og området også på masser af sjove oplevelser for familier med børn.

 

1. Skagen bamsemuseum

For at være ærlig så havde vi tænkt at Skagen bamsemuseum var en hyggelig lille aktivitet til en dag med lidt overskyet vejr, men nok ikke et sted vi ville bruge flere timer. Der tog vi helt fejl. Det var uden tvivl Filippas største oplevelse på hele ferien i Skagen. Hun var fuldstændig forgabt i de mange bamser og ville helst nå at sige hej til dem alle sammen. Vi fik både sagt hej til bamse og kylling, Sigurd fra Sigurds bjørnetime, Gurli Gris og Paw Patrol mfl.

 

oplevelser for børn i Skagen

Det er Skandinaviens eneste bamsemuseum. Alle bamser er unikke og hver deres historie at fortælle. De fjoller, sidder til theselskab, foretager sig skøre ting og fortæller også om Skagens historie. Alt sammen til stor glæde for både børn og voksne. Det er virkelig en sjov oplevelse som dine børn vil elske.

Entre koster 40 kr. pr voksen og 10 kr. pr. barn.

 

2. Kigge på sæler på grenen

En morgen stod vi tidligt op og gik mod spidsen af Danmark. Det var den smukkeste stille morgen med en lun morgenvind og bølgerne der skvulpede mod land. Vi havde hørt at hvis man var heldig, kom før kl 7 og før ormen begynder at køre, var der god chance for at se sæler.

Must do Skagen

Mens jeg står mest turistagtigt og poserede på spidsen hvor de to have mødes peger Kenneth. En sæl kravler i land lige ved siden af os. Der er stor skilte om at man skal vise respekt, holde afstand og ikke fodre sælerne, så vi trækker os lidt væk. Sjovt nok følger de efter så vi bliver stående på behørig afstand og beundre dem morgenbade på stranden i solen.

I takt med at der kommer flere besøgende og dypper tæerne fordufter sælerne rigtigt nok. Vi slentrer derefter tilbage og satte os i klitterne med den medbragte morgenmad. Sådanne morgener må der gerne være mange flere af.

Seværdigheder i Skagen

Tip: Vores erfaring er at du ikke behøver at stå op kl 5 for at se sælerne, du skal blot sørge for at komme inden sandormen sætter første hold af. Vi var de eneste på spidsen i lang tid og mødte kun ganske få på stranden selv kl.8.

Læs også: Danmarks smukkeste solnedgange og bliv inspireret til din solnedgang i Skagen

3. Skagens museum

Vi forsøgte at komme ind på Skagens museum, men da det var en lidt grå dag havde alle andre tydeligvis fået samme ide og køen var uendelig lang grundet corona. Vi gik tilbage flere gange for at prøve lykken igen og folk stod stadig i kø ned ad gaden. Heldigvis har jeg besøgt det fine museum før. I stedet slog vi os derfor ned i havehuset i museumshaven hvor der i dag er cafe. Det var Skagenmalerne Anna og Michael Anchers første bolig, og et korntørringsmagasin, hvor P.S. Krøyer indrettede sit atelier i Skagen.

Skagens museerne er en samling af 3 kunstmuseer i Skagen, Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus der tilsammen har en samling på mere end 9.000 værker, og dermed huser de 3 museer verdens største samling af værker skabt af skagensmalerne. Skagensmalerne var en ung gruppe kunstnere heriblandt Michael og Anna Ancher, P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Holger Drachmann, Carl Locher, Thorvald Bindesbøll, Ulrik Plesner, Christian Krogh og Oscar Björck. Sammen holdte de til i Skagen i en såkaldt kunstnerkoloni.

Til børnene har Skagens museum lavet en billedjagt for hele familien. Det gælder om at finde spor og løse opgaver i museets sale. I vinter- sommer- og efterårsferien er der malerskole for børn i museets billedværksted Bikuben. På museets 1. sal er der børnerum, hvor der året igennem desuden er forskellige aktiviteter.

 

4. Besøge midtbyens skønne legeplads

Lige inde midt i byen ved gågaden og Kappelborg kulturhus er en virkelig fin legeplads og tilhørende skaterbane. Den er lavet i farver og formet som Skagen med gummiunderlag formet som klitter og hav i blå og sandfarvede nuancer med aftegninger af både fisk, hajer og delfiner. Klatrestativet er naturligvis udformet som en skib. Det er en dejlig legeplads med noget for alle aldre og et godt ventested mens mor eller far handler ind. Lige ved siden af ligger også et af byens bedste ishus og om sommeren et springvand børnene kan soppe i.

Legepladser i Skagen

 

5. Bolcheriet

På Bolcheriet midt på gågaden ned mod havnen, har børnene mulighed for at se hvordan bolcherne bliver lavet og være med til selv at lave deres egne. Der er selvfølgelig masser af smagsprøver og lækkerier der kan købes med hjem.

 

6. Råbjerg mile

Danmarks største vandreklit og børnenes uendelige sandkasse. Råbjerg Mile blev dannet for mere end 300 år siden og dækker i dag et areal på  ca 1 km². Der er i dag sat høje nåletræer for at mindske sandflugten, men man mener alligevel at den vandre i gennemsnit 15 meter årligt mod nordøst. Det er et imponerende syn at stå 40 meter over havets overflade og kigge udover de uendelige sandbanker, et helt fantastisk syn.

Vi havde sandsager med til de små pitstop og havde virkeligt meget sjov med at rutsje og løbe tossede rundt i sandørkenen. Ingen tvivl om at der blev grint og leget af både store og små legebørn. Et sandt hit for hele familien.

Tip: Hvis I gerne vil opleve sandbankerne uberørte og ikke køre forvildet rundt efter en p-plads i højsommeren, så ankom inden kl 10.

 

7. Den tilsandede kirke og legeplads

På vores sommerferie på toppen af Danmark lagde vi naturligvis også vejen forbi den tilsandede kirke. I klitterne vest for Skagen by står nemlig kun tårnet af den gamle sognekirke, Sct. Laurentius kirke tilbage. Igennem 400 år var den ellers samlingspunkt indtil sandflugten i 1600 tallet lagde sig hen over kirkevej og kirkegård og man i 1795 så sig nødsaget til at lukke kirken da det ikke længere var muligt at grave den fri. Kirkens tårn står i dag som det eneste tilbage over sandets overflade, alt imens at resten af kirken, flere huse og gårde er blevet sandet fuldstændigt til gennem årenes løb.

Bilen parkeres ved børnenes kirketårn der stikker op ved siden at kiosken. Dette tårn er lavet af træbjælker, med en stige til toppen hvor man kan kigge ud. Vejen ud tages bedst af børn på rutsjebanen og udenfor venter desuden balancebane, gynger og vippe. Der er desuden flere gode bordebænke hvor madpakken nemt kan nydes.

 

Tip: Fra p-pladsen er der 400 meters gang ad en fin grussti (god mulighed for klapvogn). Selve området omkring den Tilsandede Kirke er virkeligt dejligt og meget naturskønt, perfekt til en god gåtur. Om sommeren holder kiosken åbent fra kl.10 og sælger billetter til at komme ind i kirketårnet. Fra juni – august er der hver torsdag aften kl. 19.30 friluftsgudstjeneste med blæsermusik.

 

8. Farm Fun

Sidst, men ikke mindst, en KÆMPE anbefaling til den hyggeligste kombination af bondegårdstemning og Nordjyllands største legeplads. Farm Fun er en super fin familiepark beliggende i Aalbæk, 20 min. kørsel fra Skagen. På pladsens 10 tønder land er både mulighed for at ride på pony, traktortur i høvognen eller at køre gokart rundt på pladsen. Inde i skoven gemmer sig de fedeste legepladser, hængebroer og i den 400 m 2 lade kan børnene bla. tage rutsjebanen ned i høen eller svinge sig ad svævebanen ud fra laden. Der er naturligvis også mulighed for at komme ind og sige hej/ae en masse søde dyr eller udforske pladsens lastbil. Når det bliver tid til en pause er der rig mulighed for at finde sit eget madpakkehjørne mens børnene frit kan lege omkring. Der er en rigtig dejlig afslappet atmosfære som vi var helt vilde med.

Det kan være svært at nå det hele på en dag, men så er det jo godt at man kan tage en overnatning i et af deres fine trætophuse.

Farm Fun

Tip: Der er gratis parkering, trækvogne kan lejes for 20 kr, fastfood kan købes i kiosken men det er også tilladt at medbringe egen mad. Der er desuden flere grills på pladsen til fri afbenyttelse. Ponyridning koster 20 kr. pr tur og foder til dyrene kan købes i kiosken til 5 eller 10 kr afhængig af hvor stor en pose man ønsker.

 

Har du besøgt Skagen? – Er der andre børnevenlige oplevelser du kan anbefale? 

 

 

Del:

1 Comment

  1. 24. januar 2021 / 16:24

    Vi var også vilde med Skagen, men vi mødte desværre ikke nogle sæler på stranden. Hvor er I heldige, at I oplevede dem tæt på. Den ser så sød ud, som den ligger der i vandkanten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?