Turen op ad vulkanen Batur på Bali

op ad vulkanen Batur på Bali
Planerne om at bestige Balis højeste bjerg og vulkan Agung gik ikke helt som forventet da jeg samme dag fik en noget voldsom allergisk reaktion og vi måtte aflyse. Trekket til Agung er et meget hårdt og forholdsvist langt trek (ca. 14 timer i alt) og derfor valgte vi i stedet at tage en nattevandring til toppen af vulkanen Batur et par dage senere.

Vi havde hjemmefra læst at dette trek var et let trek som kunne gøres af de fleste med et ønske om at komme til toppen af en vulkan og se solen stå op. Og at det også har medført at der vil være utroligt mange mennesker, og man derfor vil gå i en lang række til toppen hvilket var det som egentlig afskrækkede os mest fra at vælge dette trek.
Jeg må ærligt indrømme at vi jo havde forestillet os at skulle vandre/klatre 6-7 timer hver vej da det var Agung der stod på programmet og vi derfor ikke regnede de omkring 2 timer hver vej for det store, specielt ikke fordi de sælger det som et trek alle kan være med til og vi efterhånden begynder at have prøvet lidt og godt kan lide en god udfordring.

Bestig vulkanen Batur på Bali

Vi blev hentet på vores hotel kl. 02.30 af Ari som tidligere havde vist os rundt på Bali. Efter godt en time kørsel ramte vi startstedet for trekking turen hvor vores lokale guide stod klar til at tage imod os. En ung gut der gik turen dagligt og snakkede ganske udmærket engelsk.

Flere rendte rundt i T-shirts og småfrøs og vi var godt tilfredse med at have pakket os ind i skiundertøj, lange bukser og trøje! Det første stykke op ad Batur kunne vi fint tage i vores eget tempo, men da vi kom ca. midtvejs gik vi nærmest i kø resten af vejen derop. Deciderede stier er der ikke, og det er en god ide at have balancen i orden da der er mange løse sten og høje trin man skal klatre over i mørket.
Cirka midtvejs mødte vi en mand der tydeligvis havde problemer med at få vejret og der er bare ikke rigtig noget at gøre når man sidder deroppe i 1000 højdemeter!
Da der var nogen omkring ham og han forhåbentlig bare trængte til en lille pause fulgte vi ”trafikken” videre hvor vi på det første stop så flere der kastede op. Formegentlig pga. højdesyge eller de fysiske udfordringer midt om natten hvor kroppen ikke er helt i gang endnu. Så til det med at det er easy og noget alle kan vil jeg sige at man skal være i nogenlunde fysisk form, klar på en udfordring og ikke have svært ved højder.

Der er køligt på vejen op og ikke mindst når man når toppen og venter på at solen skal stå op. Præmien i form af solopgangen der venter på toppen er til gengæld helt unik, og selvom der er mange mennesker er det nu stadig muligt at finde et godt spot at tage billeder fra, nyde morgenmaden og den friske luft.

[columns] [span6]

Kogte æg og banan på Batur Bali

[/span6][span6]

vulkanen Batur på Bali

[/span6][/columns] [columns] [span6]
Solopgang over Batur på Bali

Solen titter frem bag skyerne

[/span6][span6]
Batur Bali

Morgenmaden 🙂

[/span6][/columns]

 

Vi var desværre lidt uheldige med at der i tiden inden og mens vi var på Bali var vulkanisk aktivitet og dermed også askeskyer i luften og det spolerede vores solopgang en smule. Til gengæld gav vores guide en god rundvisning deroppe til nogle virkelig flotte udkigspunkter og vi kogte æg og bananer på vulkandampe – virkelig sjov og hyggelig oplevelse og det smagte overraskende godt! MUMS 🙂

[columns] [span6]

Hiking vulkanen Batur på Bali

[/span6][span6]

Hiking vulkanen Batur på Bali

[/span6][/columns]

Derudover er det sjovt at se de mange aber der kommer springende ned fra toppen lige så snart solen står op. De er uden tvivl godt klar over at der sammen med turisterne også er mad og de gør hvad de kan for at få fingrene i maden, så man skal ikke stå og vifte med sin sandwich så pas på dine ting, de er pænt nærgående, og spiser alt hvad de kan komme i nærheden af. Her gælder samme regler som i Monkey forrest.. Kig dem IKKE i øjnene, de ser det som en aggressiv handing og derfor kan de føle sig truet og selv blive aggressive.

[columns] [span6]

Abe Bali

[/span6][span6]

Abe Bali

[/span6][/columns]

Alt i alt var det en helt fantastisk tur hvor vi var heldig at få en god guide der viste os alternative ruter ned af Batur forbi det andet krater hvor der typisk kun kommer omkring 5 hold så der kan man være lidt mere sig selv og nyde oplevelsen endnu mere. Husk at lidt drikkepenge redder deres dag og gør ikke den store forskel for os danskere 🙂

Del:

6 Comments

  • 10. august 2016 / 19:56

   Ja den var mere krævende end vi lige gik og troede, men bestemt alle anstrengelserne værd 😀

 1. 20. oktober 2016 / 9:00

  Ser ud til det har været en skøn oplevelse – ærgerligt med Agung dog :-/
  Vi er tilbage på Bali og har planer om at skulle bestige Batur denne gang. Sidst så vi den fra foden, da vi havde familie på besøg – men nu skal det altså være!
  Nicolaj havde planer om at gøre det i shorts, men efter at have læst jeres indlæg, er han kommet i tvivl. Synes I det var meget koldt?
  Vi har klaret os med korte bukser indtil nu og ville egentlig være lidt trætte af, at skulle ud og købe nye, men på den anden side gider vi heller ikke at fryse 😀

  Dejligt at læse om jeres oplevelser på Bali 😉

  • 20. oktober 2016 / 22:51

   Hej Malene & Nicolaj
   Det var en helt fantastisk oplevelse som stadig bringer smilet frem, så det kan varmt anbefales. Altså ja, det var ret koldt og jeg var virkelig glad for mit varme tøj den dag. Fra startstedet kunne vi se vores egen ånde, men når du begynder at bevæge dig kommer der naturligvis lidt varme i kroppen selvom højdemeterne stiger. På toppen af bjerget vil der være lidt ventetid inden solen går op, hvor det også kan være ret koldt. Jeg tænker at det måske er muligt at undvære bukser hvis i er lidt hårdføre, men i skal være klar over det nok bliver lidt koldt. En varm trøje er derimod et must 😉
   Tak for de søde ord, sig endelig til hvis der er andet i kunne have brug for at vide.
   Bali er skøn <3
   /Helle

 2. Søren
  8. januar 2018 / 1:05

  Hej Helle
  Lyder som en god oplevelse. Har selv besteget Mt. Batur for snart 30 år siden. Til sommer skal jeg derned med familien. Vi tænker at gå en tur derop. Dengang boede jeg på et guesthouse ved søen inden jeg besteg vulkanen. Kan forstå at mange tager afsted fra Ubud i dag. Synes dog at de arrangerede ture virker lidt bekostelige (dem man ser priser for på nettet). Vi er en familie på 4 og der er mange ture vi gerne vil på så det løber desværre op det hele! Hvordan fandt I jeres tur? I Ubud på gaden eller var det arrangeret hjemmefra? Hvad tænker du det vil koste for vores lille familie?
  Tror du man skal tage op til søen og bo eller vil du anbefale at køre fra Ubud?
  Tak for en fin beskrivelse af jeres tur 🙂

  • 9. januar 2018 / 0:22

   Hej Søren
   Mange tak, det er jeg glad for du synes.
   Det var en skøn tur som jeg varmt vil anbefale. Den har nok ændret sig en del på 30 år, og der er muligvis også kommet en hel del flere turister. Det er nu stadig en fed oplevelse!
   Jeg ved desværre ikke noget om overnatning ved søen så det kan jeg desværre ikke rådgive om. Vi fik vores chauffør til at køre os fra Ubud og han var der ligeledes da vi skulle hjem. Vi undersøgte mulighederne på gaden og fik ham til at matche den billigste pris vi fandt, på ialt 400 dkr. for transport, guide til toppen og morgenmad, samt køretur med stop til udendørs naturel spa på hjemturen. Selve guiden derop kunne godt spares væk da det bare handler om at følge strømmen, men jeg kan godt være i tvivl om reglerne. Det virkede som om man skal have en guide med sig, og i skal jo også have noget transport derud, men mon ikke der findes billig buskørsel? Håber i får en god tur og at vejret er med jer 😉
   Ja der er masser af fede oplevelser at begive sig ud i på Bali. Denne er dog klart blandt favoritterne og noget i bør prioritere 😉
   Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?