6 storbyer der står øverst på ønskelisten

6 storbyer der står øverst på ønskelisten

Vi er vilde med en forlænget weekend til storbyer rundt i Europa og hele verden for den sags skyld. Der er klasikere som London der har stjålet vores hjerte og så er der dem der bare skal besøges mindst 1 gang. Når vi vælger rejsemål for næste storbyferie er det særligt de lidt ukendte og knap så turistede, der fanger vores opmærksomhed. De små og mere uopdagede kan være mindst lige så fantastiske og nogle gange give et større helhedsindtryg. Måske fordi der ikke er nogen forventninger, fordi de stadig har den oprindelige charme og ikke er formet af turismen og så er de ofte lidt mindre hvilket gør det nemt at gå rundt til alting. En anden bonus er prisniveauet som er tilsvarende lavt og gør at rejsebudgettet rækker længere.

Læs også storby guides til alternative storbyer som fx. : Vilnius, Stettin eller Bukarest.

Storbyferie er for os en kombination af at opleve byens lokale liv, få et indblik i byens oprindelse og historie gennem tiden og finde de hyggelige parker og små åndehuller, hvor der er plads til leg. Med en særlig interesse for mad og landenes madkulturer finder vi det enormt spænende at tage på foodtour hvor man udover at smage på de traditionelle retter også kan få en snak om normer og madtraditioner.

storbyferie med børn

Listen er lavet i uvilkårlig rækkefølge og alle byer vi ikke har besøgt før. Måske du selv kan finde lidt inspiration til din næste storbyferie?

 

1. Riga

Hovedstaden i Letland.
Et sted der de senere år virkelig er begyndt at få opmærksomhed og som er super nemt at komme til, med en flyvetid på knap 2 timer fra Billund lufthavn. Det lyder som en meget charmerende og hyggelig mindre storby. Der skulle være en smuk arkitektur, masser af grønne områder og et skønt cafeliv. Noget andet der gør den ekstra attraktiv er de billige priser på hoteller såvel som mad og oplevelser.

 

2. Budapest

Ungarns hovedstad.
Endnu en perle der ligger og venter på at blive udforsket inden det er for sent. Turismen har taget til og vi må snart afsted. Byen for deres mange termiske bade, Donaufloden med broer der binder byen sammen, og det store kunstneriske liv, der eftersigende skulle herske i byen. Der kommer flere og flere turister til byen og vi håber derfor snart at kunne kigge forbi inden den bliver helt overrendt. Priserne er stadig fornuftige og det skulle derfor også være en godt sted at spise gourmet og shoppe.  Ryanair har en direkte flyvning fra Billund tirsdag, torsdag og lørdag til ofte rigtig gode priser.

Budapest

3. Lissabon

Portugals hovedstad.
En by vi snakkede om at bruge sommerferien 2016 i. Planerne blev ændret og i stedet tog vi på roadtrip rundt i Europa. Vi har derfor stadig smukke Lissabon til gode. En by der har lidt af det hele. Små hyggelige gader, flot arkitektur, sporvogne der kører op ad de stejle gader, lækre tapasanretninger i solen og ikke mindst kan storbyferien kombineres med et par dage ved stranden, hvilket jo vil være helt perfekt. Vores tanke var i sin tid at kombinere den med vandring på Caminoen, hvilket vi stadig drømmer om. Vidste du desuden at du kan leje en tuktuk med chauffør?
Flere har fortalt os at det ikke er en klapvognsvenlig storby med sine kantede gader og høje kantstene, og derfor venter vi nok også til Filippa er lidt større og kan gå rundt selv.

 

4. Athen

Grækenlands hovedstad.
Vi har begge en stor kærlighed til Grækenland. Den græske stemning og charme kan bare noget helt særligt. De lokale der altid er søde og imødekommende, og ikke påtrængende som i mange lande vores turismen har vundet sit indtog. Vi har kun besøgt øer og kunne rigtig godt tænke tænkte os at se noget af fastlandet og komme lidt tættere på de lokales liv. Den store kulturhistorie i Athen er selvfølgelig også et kæmpe trækplaster, og noget jeg vil se meget frem til at opleve med egne øjne og ører. Desuden er der gode muligheder for både at vandre en enkelt dag eller flere, eller at leje en bil og se lidt nærmere på hvad der gemmer sig udenfor hovedstaden.

Europæiske storbyer

5. Gdańsk 

En havneby ved den polske rivera

Vi har forelsket os i den gamle handelsby Gdańsk, de flotte smalle huse med dekorerede nedløbsrør. Det kunne være så lækkert at sidde og nyde en kold øl ved floden Motława i solen eller tage en smagsprøve på de mange mikrobryggerier der er dukket op en efter en. Byen blev næsten udslettet under 2 verdenskrig og der følger dermed også en lang historie med genopbygning. Efter sigende skulle det være en oplevelse i sig selv at gå på byvandring og lade sig fare vild i den fine by. Vi har kigget på flere flotte lejligheder gennem airbnb til igen penge og det lyder dermed som en oplagt storbyferie for familien.

 

6. New York

Den folkerigeste by i USA.

Kigger vi lidt udenfor Europa har jeg altid haft en lille pigedrøm om at besøge The Big Apple. Efter at det er blevet både nemt og billigt at flyve er der efterhånden ingen undskyldninger. (Det skulle da lige være den høje pris på overnatning og oplevelser). Det er stadig ikke nogen billig by at leve og være i, men det må man jo tage med. Til gengæld er jeg ikke i tvivl om at det vil være en uforglemmelig oplevelse. Drengedrømmen er naturligvis at kombinere det med en hjemmekamp med NFL i Boston, hvor Kenneths store idoler Patriosts hører til.

Storbyferie med familien

Har du været nogen af stederne?- og har du nogle gode tips til Do’s eller Dont’s?
Del meget gerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Del:

6 Comments

 1. 17. januar 2017 / 18:00

  Rigtig god liste! Selv besøgte jeg både Marrakech og New York sidste år, og kan kun anbefale dig at besøge begge byer. Budapest står rigtigt højt på min ønskeliste, hvorfor min kæreste og jeg har besluttet os for at tage dertil i efteråret.
  Camilla | http://cammi.dk

  • 18. januar 2017 / 15:27

   Dejligt at høre Camilla 🙂
   Det lyder skønt. Så må jeg lige tjekke ud om jeg kan finde et par gode fifs fra sidste års besøg.
   Jeg vil desuden glæde mig til at følge med på jeres tur til Budapest!- det lyder som en skøn kærestetur 😉
   Mvh. Helle

 2. 23. marts 2020 / 15:42

  Hej Helle

  Jeg har været i New York for nogle år siden; faktisk både før og efter 9/11.

  Det er en fantastisk by med masser af muligheder for gode oplevelser feks: Madison Square Garden, Central Park, masser af museer (der er nogle virkelig gode 9/11 museer hvis du som jeg er til det), Empire State Buildning, Frihedsgudinden og Ellis Island. Jeg prøvede også en helikoptertur over NY; lidt dyrt men en utrolig flot oplevelse.

  Ellers kan jeg forslå en aftentur med bus eller båd. Og selvom det kan være fristende at blive på Manhatten, så er bl.a. Bronx også et besøg værd (her bor nogle af de almindelige New Yorkere 🙂 Mads og jeg besøgte også Intrepid Sea, Air & Space Museum; hvor du bl.a. kommer ombord på et hangarskib.

  Første gang jeg var der var min søster og jeg også inde og se en forestilling på Broadway. Da jeg så var der nogle år senere med min kæreste blev vi enige om det var lidt dyrt. Men det har vi så fortrudt mange gange bagefter. For det er altså en fed oplevelse 😎

  Min søster og niece var i New York for at par år siden og her gik de også på den relativt nyanlagte ‘High Line’. Det er en meget lang park, der er anlagt ovenpå en gammel industrihøjbane midt på Manhattan.

  Årh jeg får helt lyst til at tage afsted igen, nu jeg sidder og ta’r en trip down memory lane.

  Bedste hilsner
  Louise

  Rediger eller slet dette

  • 16. april 2020 / 20:51

   Hej Louise

   Wauw sikke mange gode tips. Tusinde tak for dem!
   NYC røg lige lidt længere op på “must do” listen.
   Hvad tænker du om at tage børn med? – Umiddelbart er der mange fine parker hvor der kan rendes lidt krudt af og samles kræfter til mor og far aktiviteter?

   Dbh. Helle

 3. 16. april 2020 / 15:55

  Hej Helle

  Budapest står også højt på min liste over europæiske byer, som skal besøges. Jeg elsker smukke gamle byer, hvor du kan mærke historien.

  Riga kan jeg kun anbefale! Jeg besøgte Riga i juletiden og hold op hvor er der knald på juleriet. Jeg er sikker på at byen tager sig lige så smukt ud klædt i forårsfarver.

  Venligst Tekla

  • 16. april 2020 / 20:37

   Hej Tekla

   Så tror jeg også Budapest er lige noget for dig. Jeg har troligt fulgt med i din tur til Riga og det må snart være tid til et besøg. Det ligner en storby lige efter vores ønsker. Før corona var der gang i de helt store storbyplaner, men der blev heldigvis aldrig booket noget. Så mon ikke det er noget der skal kigges på når vi kender til slutdatoen for grænselukningerne.
   Tak fordi du havde lyst til at dele dine erfaringer.

   Dbh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?