8 gode råd til at spare penge under din rejse

 

Spar penge

Vi ønsker nok alle at få vores, til tider surt tjente, penge til at strække længst muligt. Jeg har her samlet nogle gode råd til hvordan du mest for dine penge når du rejser 😉

 

1. Rejs udenfor højsæsonen

Der bliver lige skruet lidt på alle knapper i højsæsonen og der kan derfor være mange penge at spare hvis du har mulighed for at rejse lidt udenfor sæsonen.
Tit og ofte vil du også få nogle mere unikke oplevelser, da du ikke bliver en af mange turister i mængden og de lokale har tid til dele ud af deres land og liv.
Dertil kommer at det er meget nemmere at prutte om prisen både på hoteller og ved guidede ture mm. da der er rift om “kunderne”.
Når det så er sagt skal du lige huske at have med i overvejelserne at du ikke kommer når regntiden er værst og det derfor ikke er muligt at bestige det bjerg som ellers var hovedårsagen til du valgte den destination 😛

 

2. Gør som de lokale

Der er jo ikke noget nyt i at de lokale sparer på udgifterne, det gør vi jo ligeledes selv for at få råd til at rejse 😉
Der er derfor meget at hente ved at gøre som de lokale. Rejs med offentligt transport, det er en udgift der for alvor er penge at spare og der er også noget charme ved at være tæt på de lokale.
Snak med de lokale og hør hvad de ville give for div. produkter, hoteller mm. Specielt i Asien skal der pruttes om alting og det er en jungle at finde ud af om det er den rigtige pris eller om man er blevet godt og grundigt snydt. På Bali snakkede vi med en lokal om div. priser hvilket var en sjov oplevelse og samtidig blev vi forsikret i at det var en ok pris vi havde givet i jagten på lidt tørret frugt, hvilket gav en god tilfredshedfølelse.

 

3. Prut om prisen

Som beskrevet i tips nr. 2 er det i mange lande helt normalt at man prutter om prisen på alt ligefra frugt til et hotel.
Når du kommer til landet så dan dig et overblik over hvad normalprisen er for den givne varer, og snakker vi om hoteller så tjek evt. lige priserne på Tripadvisor så du har et udgangspunkt.
Snakker vi produkter om det så er tøj eller mad starter de tit priserne 100 % over det de egt. forventer at få det solgt til, så vær smilende, venlig og få en god dialog med de lokale. Jeg har flere gange sat mig for hvad jeg vil give og holdt fast i prisen, og min erfaring er at det går meget hurtigere på den måde og man hurtigt finder en pris begge parter ser sig tilfredse med.
Jeg har dog enkelte gange taget mig selv i at stå og prutte om det der svarer til 5 kr., og i sådanne situationer skal man lige overveje hvad de få kroner gør sådan et sted som Thailand 😉

 

4. Udnyt gratis attraktioner

Jeg har flere gange oplevet at gratis oplevelser kan være mindst lige så store og stå stærkt i erindringen, sammenlignet med de mere “hypede” turistattraktioner hvor man står i kø i flere timer og betaler i dyre domme for at komme ind. Jeg undersøger derfor altid hvad der er af muligheder, det sted jeg rejser til, hjemmefra.
Mange storbyer har fx. gratis guidede gåture rundt i byen. Flere steder er det hjemløse eller lokale studerende der viser dig rundt, blot mod lidt drikkepenge.
Derudover skal man huske på de mange flotte botaniske haver, statuer, gratis museer og bare det at observere den by man er i er fantastiske oplevelser og helt gratis 🙂
Dermed ikke sagt at der ikke er nogen ting man bare skal opleve og derfor må smide penge efter, men hvorfor ikke begrænse det og nyde de gratis tilbud der er?

 

5. Oplev verden til fods


Personligt synes jeg at en af de bedste måder at opleve en by på er ved at gå den tynd. Specielt i storbyer kan de trætte ben ofte mærkes om aftenen.
Jeg synes man ser byen fra en helt anden vinkel og får de små detaljer med, og samtidig er der en kæmpe frihed over bare at kan gå! Ikke nok med det, så er det også gratis og man oplever noget undervejs 😉

 

6. Undersøg dine muligheder


Mulighederne er mange hvad end du leder efter et hotel, restaurant eller din flybillet. Undersøg derfor markedet og sammenlign priserne på flere forskellig sites. Tripadvisor er et godt værktøj til dette.
Når vi snakkeder hoteller og fly er der mange gode bonusordninger som man bør overveje. Du skal jo alligevel have et sted at bo, så hvorfor ikke bruge lidt tid på at undersøge markedet og spare op til en gratis overnatning?
Det samme gælder for oplevelser. Bla. er jeg jo blevet ret vild med at opleve en by på en guidet cykeltur. Disse kan godt være ret pebrede og ikke alle af ligegod kvalitet. Jeg bruger derfor meget tid på at undersøge mulighederne, priser og ikke mindst hvornår på dagen de afholdes, for at finde ud af om det kan passe ind i min planlægning.

 

7. Gør det selv

Guidede ture er bare dyrere. Du betaler for de mange mellemled og for at der er en der viser dig rundt.
Det kan i nogle tilfælde være en fordel og eller nødvendighed at have en guide f.eks. i junglen. Men mange gange er der virkelig mange penge at spare ved at gøre det selv.
Langt de fleste gange jeg har rejst har jeg oplevet at de på hotellerne har været super søde til at hjælp med gode råd til hvor man får det bedste måltid mad, hvor det er bedst at gå ud om aftenen eller hvordan man kommer med lokal transport til en attraktion i den anden ende af byen. Disse råd er guld værd og kan gøre det hele meget billigere.
Samtidig får du de lokales mening om hvad der er værd at se og du får måske gode fif til noget du ellers ikke lige havde haft på tapet.
Jeg har flere gange lejet en scooter med stor succes. Du betaler ganske lidt, bestemmer selv ruten og kan gøre stop når du lyster. Samtidig medfølger altid et kort og de fleste giver også gerne gode anbefalinger til hvor du skal køre hen og hvor langt du kan nå på en dag.

 

8. Spar penge på valuta

Der tages ofte ret store gebyrer for at hæve penge i udlandske banker. Jeg hæver derfor altid til en god start hjemmefra. På den måde er jeg sikret den bedste og billigste kurs.
For ikke at have for mange penge på mig hæver jeg dog som oftes også undervejs. Sørg altid for at hæve max beløb så du ikke skal betale unødvendig gebyr og undersøg valutaen til den destination du rejser til.
Fx. var de ret glade for US dollars i Indonesien og det gik dog også hen og blev en ret god forretning da kursen steg helt vildt under vores ophold, men det kan jo altså også gå den anden vej. Husk at regne efter hvis du betaler med fremmed valuta, så du ikke bliver snydt 😉

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?