De 6 bedste oplevelser i 2015

NytårNytår

Først af alt har det været året hvor Helles-univers blev startet og hvor er jeg bare glad for at I tog godt imod den 🙂 Tusinde tak for det!
Jeg nyder at have et sted at fortælle om og dele de mange oplevelser jeg er så priviligeret at have, både nye, men også dem der har lagt i hukommelsen som bare gerne ville deles. Jeg værdsætter jeres feedback, små fif og kommentarer, bliv endelig ved med det 😉

 

Året der gik

2015 har været et skønt rejse- og oplevelsesår. Der har været mange gode højdepunkter store som små.
Det er altid svært at vælge de bedste oplevelser da hvert sted og oplevelse har sin charme og udtrykker noget forskelligt. En oplevelse er jo også noget personligt, f.eks. er Kenneth og jeg ikke enige om hvad der var den største oplevelse på rundrejsen til Singapore og Indonesien. Danmark har ligeledes meget at byde på, og jeg mener helt bestemt at de små afstikkere der er inden for rækkevidde kan gøre lige så stort indtryg og give fornyet energi, det er bare på en anden måde 😉
2015 har været fyldt med oplevelser lige fra Kano, camping, til storbyferie, ski og rundrejse. Selvom det er svært at beskrive de bedste oplevelser har jeg her givet det et forsøg 😉 :

 

Komodo by Camera:

Vores 5 dages sejltur til Komodo Nationalpark er for mig et af årets absolutte højdepunkter. Det var en helt særligt tur hvor vi formåede at komme helt ned i gear (og der skal alligevel lidt til :P) , at nyde det til tider primitive bådliv, se nogle helt fænomenale strande og udsigter , og ikke mindst mødet Komodovaranerne som vi inden turens afgang har snakket så meget om.
Oveni hatten blev det turen hvor jeg for alvor fik øjnene op for at snorkle og det må siges at være det perfekte tidspunkt. Vi havde købt 1 snorkelsæt på Lombok og lånte 1 på båden. Vores eget var det klart bedste og det skiftedes vi da også til at bruge.
Friheden ved at sejle i båd, der frit kunne vælge hvor vi ville lægge til, gjorde at der stort set ikke var andre turister ved de strande båden lagde til ved, og korallerne var derfor også ualmindelige intakte og smukke.
Den måde at bevæge sig rundt på og se noget nyt hver dag var perfekt, og jeg kunne godt være fristet af at prøve bådlivet en anden god gang.

[columns] [span6]

Komodo by Camera

[/span6][span6]

Komodo by Camera

[/span6][/columns]

 

På Ski i Norge:

Efter en noget skidt start på skilivet med 2 uger på krykker som start på skisæsonen i Frankrig og en skiferie i Sverige hvor skilivet ikke rigtig bed på, var jeg meget spændt på om skiferien til Norge skulle være den sidste. Vi havde aftalt hjemmefra at gik det ikke og stå på ski enten pga. jeg ikke synes det var sjovt eller smerter i skulderen, så var det også okay og så måtte jeg hygge mig med et blad og varm kakao mm. i hytten.
Min største frygt har egentlig hele tiden været at blive jordet bagfra af et barn eller andre uden frygt i livet. Hvad jeg selv gør, kan jeg da sådan overordnet selv styre, hvis ellers jeg passer på.
Kenneth er heldigvis udstyret med en ret stor portion tålmodighed og omsorg, så det blev ikke aktuelt at være ‘hyggetante’ i den ellers ret lækre lejlighed vi havde anskaffet os lige ud til løjperne.
Efter et par ture på børnebakken var vi hurtigt i den første lift på vej op på toppen hvor det sker og allerede da første dag var omme og vi ramte hytte blev jeg ramt at den vildeste lykkefølelse. Jeg var ikke helt tabt bag en vogn og samtidig synes jeg det var vildt skægt. Det havde været en succes! I løbet af ugen gik det bedre og bedre og jeg blev samtidig bedre til at slappe mere af som forbedrer skiløbet en hel del. Noget der virkelig havde drevet lysten til at give det endnu et forsøg var hyggen i hytten om aftenen og den var lige så god som jeg husker. Alle har friske kinder, er brugte i kroppen og har bare lyst til at se en god film og få noget varmt at drikke, helt perfekt!
Nu er det største problem blot at mere vil have mere og jeg vildt gerne vil afsted i 2016. Om det lykkedes må tiden vise 😉

[columns] [span6]

Skiferie i Norge

[/span6][span6]

Skiferie i Norge

[/span6][/columns]

 

Singapore: 

Er en storby der ikke kan sammenlignes med andre storbyer jeg har besøgt. Efter vi er kommet hjem er jeg ikke blevet mindre fascineret af den. En overgang druknede den måske lidt i den høje fugtighed som gjorde at skoene skarvede fordi fødderne hævede, og min lår klistrede som aldrig før hvorfor jeg derfor blev nødsaget til at tage mine leggins shorts med i bad for at andre ikke kunne lugte dem på 500 meters afstand 😛
Ja der var lidt udfordringer, men Singapore er og bliver bare fantastisk!
Først af alt så har jeg aldrig set så ren en storby. Ikke et stykke tyggegummi var der på gaden, ” nå nej for det er også ulovligt i Singapore!”.Regler er der nok af og jeg lyver da også hvis vi ikke var bare lidt forsigtige med hvad vi foretog os. Efter vi forlod byen gik det også op for mig hvorfor folk kiggede så mærkeligt på mig da jeg havde en smoothie med i metroen, jo nok fordi det også var ulovligt. UPS 😉
Singapore er stor og prangende og fyldt med muligheder. Samtidig er den ikke større end at vi kunne gå til de fleste ting med vores centralt beliggende hotel i Bugis. Cykelturen var noget helt særligt, her fik vi et anderledes syn på byen, hvordan den er sammensat og hvordan de lokale lever. Jeg elskede at der med deres store fokus på grønne områder var masser af små oaser rundt omkring i hele byen. Samtidig var det dejligt at gå langt kanalen og bare opleve byen samtidig. Maden var et kapitel for sig selv. Grundet befolkningens mange nationaliteter var der lidt for enhver og vi fandt da også hurtigt ud af at det var en helt perfekt sted vi havde bosat os tiltrods for hotellets ringe stand. Der var nemlig den ene lækre restaurant efter den anden lige udenfor døren og til ganske fornuftige priser.
Da Singapore ligger ret centralt for at besøge resten af verden skulle det undre mig om ikke vi kom tilbage hertil en dag, og det ville skam heller ikke gøre mig noget 😉

[columns] [span6]

Marina Bay Sands

[/span6][span6]

Mad i Singapore

[/span6][/columns]

Hvidbjerg strand camping:

Jeg havde hørt mange omtale stedet, men aldrig selv været der. Det skulle der heldigvis laves om på og i september 2015 havde tøserne fra madklubben og jeg en weekend i Blåvand. Wauw den campingplads er bare noget helt helt særligt. Det hele er så gennemført, velholdt og organiseret.
Vi kom primært for wellness og afslapning og det var der rig mulighed for. Hytterne er flotte og ligger totalt idyllisk på pæle i vandet. Måske er de ikke helt egnet til 6 voksne mennesker i længere tid, men det gik fint for en weekend. Vi udnyttede wellness så meget vi blev næsten helt opløst, fik set byen og kom en tur til vandet. Aftenerne emmede af campingstemning i hytten med god mad, vin og spil. En weekend lige som den skal være med fokus på samvær og ren afslapning i godt selskab. Da vi gjorde weekendens omkostninger op pr. person kom det virkelig bag på os at det ikke havde været dyrere, endnu en god faktor for at vende tilbage og dem er der flere af 😉

[columns] [span6]

Hvidbjerg strand camping Blåvand

[/span6][span6]

Hvidbjerg strand camping Blåvand

[/span6][/columns]

 

Kanotur på Silkeborgborg sø’erne:

Er en af de ting som man skal huske og nyde at have lige udenfor døren. Jeg er vokset op ved Silkeborg søerne og min familie bor der stadig, så det er let tilgængeligt. Det valgte vi i sommer at benytte os af. Det blev til en hyggelig familiedag hvor vi hyggede os sammen som familie og havde en rigtig god dag på vandet. Vi sejlede til Himmelbjerget og lagde til ved en lille slette hvor vi spiste vores medbragte sandwich. Vejret var med os og det fuldender jo oplevelsen. Det er en af de dage fra sommeren som jeg virkelig husker og som for mig er indbegrebet af “de små ting i hverdagen”. Jeg håber at kunne gentage succesen næste år enten med familie eller venner.

[columns] [span6]

Kano i Ry

[/span6][span6]

Kano på Silkeborg sø'erne

[/span6][/columns]

Amsterdam:

Er en by helt for sig selv. Det er som om at alle love og regler bliver ophævet når mørket bryder frem. Selvom jeg udmærket var klar over hvad byen var kendt for, var det noget helt andet og være der selv. “Red Light District” er for mig forargende og samtidig lidt fascinerende. Det er så langt væk fra det vi normalt ser på åben gade i lille trygge Danmark. (det er blot min personlige holdning).
Om dagen synes jeg at byen er noget helt andet. Der er masser af gode attraktioner  at opleve og se, samtidig er byen dejlig nem og finde rundt i da der er små skilte til at guide dig og de kan gå til alt. Desværre var der kæmpe køer ved de store attraktion tiltrods for det ikke var weekend. Jeg nød bare det at gå rundt i byen, se de forskellige områder og attraktioner, og “bare være der og indsnuse de mange indtryk”.
Det var første gang jeg var på sightseeing alene. Skal jeg være ærlig så er det bare ikke helt det samme. Det var ok, men jeg vil til enhver tid foretrække og gøre det sammen med en ledsager. Heldigt for mig havde jeg en og dele middagen med om aftenen og det fuldendte et par dejlige dage i den anderledes storby. Det var fedt at se Amsterdam og jeg kan egentlig ret godt lide byen, men der er så mange andre fede Europæriske storbyer jeg endnu ikke har set, så medmindre muligheden byder sig kunne der godt gå lidt tid før jeg kommer tilbage.

[columns] [span6]

Amsterdam

[/span6][span6]

Amsterdam

[/span6][/columns]

Jeg ser meget frem til flere skønne rejser og andre oplevelser i 2016. Grundet den stramme økonomi som studerende kan det godt tyde på at 2016 ikke bliver det store oplevelsesår. Drømme er der som altid nok af og nu er store oplevelser heldigvis ikke ens betydende med at det skal være dyrt. Der vil derfor være et større fokus på billige og alternative rejsemål og oplevelser i det kommende år.
Som en god start på 2016 har Kenneth og jeg planlagt en weekendtur til Hamborg i januar som jeg ser meget frem til. Hvad året ellers bringer, ja det må tiden vise 🙂
Jeg håber at kunne åbne dine øjne for nogle rejser og oplevelser du ellers ikke lige havde tænkt på, og fortsat inspirere dig til din næste rejse.
Rigtig god nytår 😉

 

Del:

2 Comments

 1. 29. december 2015 / 12:19

  Det lyder også som nogle fede oplevelser, store som små 😊 Jeg synes, at det er fedt, at du også fremhæver de “små” oplevelser, så som kanotur i Danmark, man skal nemlig huske at nyde de små øjeblikke 😊 Selvom man er studerende, så behøver det ikke udelukke fede rejser, det troede jeg selv at det ville gøre, men jeg har da både været i NYC, New Zealand og er nu på en tre måneders rejse i Asien, så det kan lade sig gøre, det handler oftest bare om prioriteringer 😊 Jeg håber da, at du vil kunne finde økonomien til nogle fede rejser næste år 😊

  • 29. december 2015 / 18:05

   Det lyder fantastisk Tine, dejligt med god inspiration 😀
   Du har helt ret i at det handler om prioriteringer, og udsigten til spændende oplevelser gør det da bestemt også nemmere at tænke over at spare andre steder.
   Synes tit mine rejser kommer lidt spontant så det gør de nok også i år 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?