Guide til at planlægge din rejse

Planlægning af rejsen

For nogen kan det være en stor udfordring at planlægge rejsen selv. Men når alt kommer til alt er det som oftest billigst og personligt elsker jeg det. Der skal en god blanding af interesse, tålmodighed og stort overblik til, for ikke at tabe pusten i sådan en proces.
For at skabe overblik over hvor du skal starte, har jeg her lavet en guide som kan hjælpe dig igennem processen til at planlægge den perfekte rejse lige efter dine personlige ønsker.

 

1.Vælg destination

Læg hovedet i blød og skriv de destinationer ned, du synes der kunne være interessante at besøge. Brainstorm med venner og undersøg muligheder på nettet. Jeg elsker at gå til rejseforedrag, nogle gange mest for at blive inspireret og andre gange for at høre hvad stederne kan tilbyde som destination. På den måde kan der dukke virkelig spændende rejsemål op som du måske ikke lige havde tænkt på. Derudover finder jeg stor inspiration i dealsites.

 

2. Tidspunkt

Overvej hvornår det vil passe bedst ind i din kalender at rejse. Undersøg vejrforholdene i det eller de lande du ønsker at besøge på dette tidspunkt. Hvis du kommer for at få sol og varme er der jo ikke meget ved at de har regntid eller frostgrader. Omvendt kan det også være for varmt, så du slet ikke orker at lave noget. Hvis det primære formål f.eks. er at bestige et bjerg kan der være tidspunkter på året hvor det ikke er muligt grundet vejret.

 

3. Rejsetype

Tag stilling til om det skal være en backpacker rejse, om du mere er til at bo på hoteller eller om det skal være ren luksus.
Det har rigtig meget at sige i forhold til hvor meget der skal spares op og måske også hvor længe du kan være afsted.
Nogle foretrækker at komme så langt omkring som muligt, mens andre hellere vil dykke ned i færre steder og blive lidt længere. Spørg dig selv hvad du egentlig mest er til?

 

4. Rejsemakker

Overvej om du ønsker at rejse sammen med andre eller alene. Har du en god ven eller veninde eller måske en partner du vil rejse med. Eller er du interesseret i at søge en rejsemakker i et forum eller andetsteds. Måske er en gruppetur med ligesindede er den rigtig løsning for dig.
Det er nogle virkelig vigtige overvejelser og ikke noget der er en guideline for da vi alle er forskellige og har individuelle behov.

 

5. Varighed

Hvor lang tid tid vil du være afsted. Det kan afhænge af mange ting som fx. hvor turen går hen, hvad det koster at leve i det pågældende land og hvor mange penge eller feriedage du har til rådighed.

 

6. Planlægning Vs. improvisation

Hvis det er første gang du rejser på egen hånd er der typisk brug for den tryghed det giver at have styr på tingene. Har du derimod oplevet hvor nemt nogle lande er at rejse i kan det være der er blevet samlet mod til at tage det lidt som det kommer.
Jeg har nok måtte erkende at jeg mest af alt er planlægningstypen, men at der skal være plads til spontane aktiviteter. Det bunder nok mest af alt ud i at jeg tidligere har misset gode oplevelser da jeg ikke havde fået bestilt billetter eller reserveret plads i forvejen. Rejserne til Asien har dog ændret lidt ved tankegangen og jeg kan mærke det kommer mere og mere.

 

7. Udgifter til rejsen

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at finde ud af  lidt mere præcist hvad rejsen vil koste. Måden at gøre det på er ved at undersøge priser for fly, overnatning og oplevelser. (Google er en udmærket ven til hjælp af priser på alt).
Jeg laver herefter typisk altid et lille regneark hvor jeg lister alle udgifter op så jeg har et samlet budget for rejsen. Priserne kan jo ændre sig både den ene og den anden vej så det vil naturligvis skulle justeres undervejs og det er altid en god ide at ligge lidt til. Samtidig skal det heller ikke være mere stramt end at det bare er et udgangspunkt så der er plads til at være spontan.
Husk at det typisk er en stor fordel at bestille eksempelvis flybilletter mindst et halvt år i forvejen for at få den billigste pris. Så har du også noget at glæde dig til 😉
Omvendt kan der være mange penge at spare ved at købe fx. udflugter på rejsemålet.

 

Vil du vide mere om hvordan du sikre dig den billigste rejse, kan du gøre det her. Og vil du gerne have nogle tips til at spare penge under din rejse finder du dem her.

 

 

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?